Doctori tineri, reveniți din Irlanda, au venit să lucreze în „Spitalul Verde“ din Mioveni, Argeș. Motivul deciziei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipa Spitalului Orășenesc Mioveni, unul dintre puținele construite de la zero în România după 1989, se mărește. Doi medici, nou-veniți în spital, implementează aici metode și tehnici medicale învățate în străinătate.

Spitalul Orășenesc Mioveni, construit de la zero. FOTO Primăria Mioveni
Spitalul Orășenesc Mioveni, construit de la zero. FOTO Primăria Mioveni

În Secția de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) activează deja doi specialiști. Este vorba despre dr. Andrea Dănilă și dr. Bogdan Prunaru. Cei doi au absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova și au urmat apoi stagiul de pregătire pe specialitatea Anestezie și Terapie Intensivă. Au lucrat doi ani și în Irlanda, la Our Lady Of Lourdes Hospital (Drogheda), iar acum implementează cu succes, la Mioveni, toate metodele și tehnicile medicale învățate în străinătate.

Dr. Andrea Dănilă. FOTO Spitalul Orășenesc Mioveni
Dr. Andrea Dănilă. FOTO Spitalul Orășenesc Mioveni

„Consider că un specialist în terapie intensivă trebuie să aibă o abordare holistică a pacienților și să cunoască aspecte din multiple arii medicale, pentru că orice afecțiune de care suferă o persoană poate reprezenta un risc major, iar medicul de ATI trebuie să aibă vocație în domeniu, să se pregătească toată viața și să se lupte zi de zi cu salvarea pacienților. Deși am fi putut pleca din nou în străinătate, am ales să profesăm la Spitalul Orășenesc Mioveni datorită echipei tinere şi ambiţioase de aici, dar și a aparaturii moderne”, a declarat dr. Bogdan Prunaru.

Dr. Bogdan Prunaru. FOTO Spitalul Orășenesc Mioveni
Dr. Bogdan Prunaru. FOTO Spitalul Orășenesc Mioveni

„Spitalul Verde” a fost construit de la zero după 1989

Spitalul Orășenesc Mioveni este unul dintre puținele spitale ridicate de la zero în România de după 1989.

Construirea „Spitalul Verde”, cum mai este numit, a început în urmă cu trei ani şi jumătate, la iniţiativa primarului oraşului Mioveni, Ion Georgescu. Spitalul a costat peste 60 de milioane de euro, finanţarea fiind asigurată din bugetul local al oraşului Mioveni și prin programul PNDL.

Unitatea are şase etaje, are o capacitate de 250 de paturi şi este concepută cu patru săli de operaţie care pot funcţiona simultan, iar proiectarea şi circuitele din blocul operator fac în aşa fel încât riscurile de infecţii nosocomiale să fie minimizate. Secţiile unităţii au sistem de ventilaţie propriu cu aport de aer proaspăt, care filtrează aerul la o puritate de 99,99% graţie sistemului avansat HEPA.

„Unitatea este proiectată să reziste la un cutremur de până la 9,4 grade pe scara Richter, are un adăpost antiatomic cu o capacitate de 100 de locuri şi poate funcţiona independent timp de 48 de ore în cazul unei avarii, având două generatoare şi două UPS-uri. De precizat că unitatea e dotată şi cu 8 lifturi de mare capacitate", explică primarul Ion Georgescu.

Recepţia a avut loc pe 5 septembrie 2019, iar din 27 noiembrie, același an, spitalul primeşte pacienţi la secţia UPU.

Piteşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite