Românii din străinătate au trimis 316 milioane de euro în ţară anul trecut. Topul ţărilor din care s-au trimis cei mai mulţi bani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Sumele trimise de utilizatorii Revolut către România, în 2021, prin remiteri personale, s-au ridicat la 316 milioane EUR, reprezentând o creştere cu 79% faţă de anul 2020, potrivit datelor analizate de Revolut, aplicaţie cu 1,5 milioane de utilizatori în România.

Totodată, numărul remitenţelor efectuate de către utilizatorii Revolut a crescut cu 84% în 2021 comparativ cu 2020, iar numărul de clienţi care au recurs la aplicaţia Revolut pentru a face astfel de transferuri către apropiaţi a progresat cu 70%.

În condiţiile în care majoritatea statelor au adoptat, în 2020 şi 2021, măsuri de limitare a mobilităţii transfrontaliere, numărul românilor care au lucrat în străinătate s-a redus, dar aceasta nu a afectat volumul total al sumelor trimise în ţară. Un utilizator Revolut a efectuat remiteri personale de 3.258 EUR (sumă anuală medie/ utilizator) către familie şi apropiaţii din ţară, mai mult cu 5% faţă de 2020. Numărul ţărilor din care au fost înregistrate aceste remiteri individuale s-a ridicat la 49.

Gabriela Simion, Revolut Romania Branch Head, a declarat: ”În ultimii 2 ani, tranzacţiile individuale au avut o dinamică remarcabilă, confirmând că super-aplicaţia financiară Revolut este soluţia cea mai potrivită, mai sigură şi mai uşor de utilizat pentru a trimite rapid şi constant bani către prieteni, apropiaţi, familie, oriunde şi oricând. Le suntem recunoscători clienţilor pentru încrederea pe care o au în aplicaţia noastră, prin intermediul căreia au infuzat aproape o jumătate de miliard de euro în economia locală, în ultimele 24 de luni”.

Profilul utilizatorului Revolut care a trimis bani în ţară, în 2021

Utilizatorul Revolut care a trimis bani în ţară are următorul profil: 25-34 de ani (41% dintre utilizatori, după valoarea totală remisă de această categorie de vârstă), trăieşte şi munceşte în Marea Britanie (70% dintre utilizatori) şi a expediat către familie sau apropiaţi, în medie, 495 EUR/ tranzacţie, în 2021.

Cei mai mulţi bani trimişi prin Revolut au provenit de la utilizatorii din Marea Britanie (66%), Germania (6%), Olanda (5%), Irlanda (4%) şi Franţa (3%). În top 10 se mai află ţări precum Belgia, Elveţia, Danemarca, dar şi Italia şi Spania, unde trăiesc comunităţi româneşti importante, cu peste 1 milion de membri. În ceea ce priveşte repartiţia pe segmente de vârstă, în funcţie de sumele totale transmise în România, pe primul loc se află categoria 25-34 de ani (41%), urmată de 35-44 de ani (34%), 45-54 de ani (13%) şi 18-24 de ani (9%).

În România, Revolut operează prin Revolut Payments UAB şi Revolut Bank UAB, entităţi înregistrate în Republica Lituania.

Potrivit datelor comunicate de Eurostat, în 2019 România a beneficiat de o infuzie de bani din străinătate, prin remitenţe, în valoare de 7,3 miliarde EUR (din care aproape 5,6 miliarde EUR din UE). În 2020, suma totală a remitenţelor s-a redus la aproape 6,7 miliarde EUR, din care aproape 5 miliarde din UE (sursa: Eurostat). România este unul dintre statele membre UE pentru care contribuţia remitenţelor la PIB este importantă, reprezentând circa 3,1% din produsul intern brut la nivelul anului 2020.

Economie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite