Stiri despre societate

  1249 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • O utopie a României de azi: normalitatea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  O utopie a României de azi: normalitatea

  Angajamentul de a scrie săptămînal un articol (fără a ieşi din sfera actualităţii, ceea ce te-ar face vinovat de izolare în „turnul de fildeş“) capătă, de la o vreme, o componentă nevrotică. Scena publică autohtonă a încetat, de mult, să mai fie provocatoare, interesantă, vie cu adevărat.

 • STUDIU Superbacteriile - ce sunt şi cum să eviţi să te infectezi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Superbacteriile - ce sunt şi cum să eviţi să te infectezi

  Superbacteriile, care sunt rezistente la mai multe medicamente şi care pot provoca infecţii grave în spitale, devin rezistente şi la dezinfectanţii pentru mâini bazaţi pe alcool şi la alte substanţe care au rolul de a le ţine la distanţă.

 • Coaliţia Natura 2000: OUG privind ariile protejate este discriminatorie şi aduce prejudicii patrimoniului natural. Cerem sesizarea Curţii Constituţionale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Coaliţia Natura 2000: OUG privind ariile protejate este discriminatorie şi aduce prejudicii patrimoniului natural. Cerem sesizarea Curţii Constituţionale

  Federaţia Coaliţia Natura 2000 România anunţă că va sesiza Avocatul Poporului, dar şi Comisia de mediu a Parlamentului European asupra modificărilor aduse de OUG 75/2018, conform căreia atribuţiile custozilor ariilor naturale protejate vor fi preluate de Agenţia Naţională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP).

 • Apune epoca discriminării pe criterii de vârstă. Persoanele peste 45 de ani şi-au găsit mult mai uşor de lucru în ultima jumătate de an
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Apune epoca discriminării pe criterii de vârstă. Persoanele peste 45 de ani şi-au găsit mult mai uşor de lucru în ultima jumătate de an

  Statistică surprinzătoare: cele mai multe persoane angajate în prima parte a anului prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) au fost cele trecute de 45 de ani şi nu tinerii. Total neobişnuit, susţin specialiştii în recrutare, care afirmă că deficitul major de forţă de muncă din România determină companiile să se uite şi acolo unde nu se uitau până acum: la cei cu foarte experienţă sau la cei foarte tineri.

 • Timpul „rinocerilor“ impostori. Patologicul caz Dăncilă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Timpul „rinocerilor“ impostori. Patologicul caz Dăncilă

  Circula odată un banc idiot. Cum „se“ pronunţă corect: Schubert sau Schumann? Răspuns: Chopin. Nu mi-aş fi închipuit în veci că pildei bancului-epitom al prostiei în stare pură îi va da viaţă - aici, acum, sub ochii noştri - ditamai prim-ministrul, dăăă, Guvernului României!, făcând praf, pe loc, orice conversaţie serioasă despre leadership real şi management performant la eşalonul strategic al unei naţii. Ptiu!

 • Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Promovarea şi ascensiunea unui fenomen periculos

  Discriminarea a ajuns la ordinea zilei, dar este percepută, tratată şi sancţionată selectiv, în funcţie de persoanele implicate, acuzate sau considerate victime! Nici discriminarea în România nu mai este ce a fost. În opinia şi activitatea instituţiilor care au menirea să combată acest lucru extrem de nociv, la noi se sancţionează mai mult discriminarea pe criterii politice, de influenţă, de stare a aşa ziselor victime.

 • Ideologia de gen sau cum Bruxelles-ul împinge România înspre Est
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ideologia de gen sau cum Bruxelles-ul împinge România înspre Est

  Există momente în care facem un pas înapoi și ne întrebăm: „cine sunt eu cu adevărat?“ sau „care este menirea mea?“ și așteptăm parcă un semn divin care să ne ghideze. Sunt etape cruciale în care e dificil să discernem între ceea ce este bine şi ceea ce este rău pentru noi.

 • Curtea Constituţională a admis o sesizare de neconstituţionalitate pe Legea privind reforma în domeniul sănătăţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Curtea Constituţională a admis o sesizare de neconstituţionalitate pe Legea privind reforma în domeniul sănătăţii

  Judecătorii Curţii Constituţionale au declarat neconstituţională sintagma „sistemul dosarului electronic de sănătate al pacientului” din cuprinsul art.280 alin.(2) din Legea nr.95/2006 privind reforma în domeniul sănătăţii. Practic, statul va trebui să legifereze pentru o mai bună protecţie a datelor cu caracter personal, din acest domeniu.

 • Modelul normalităţii şi examenul maturităţii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Modelul normalităţii şi examenul maturităţii

  Parcurgem zile în care modelul în care credem cel mai mult (şi cei mai mulţi dintre noi) este constant pus la îndoială, este testat şi supus presiunilor. Fie că vorbim de summitul NATO, de disputele interne privind echilibrul instituţiilor sau de încrederea generală în sistemul din care facem parte. Soluţia cea mai matură pentru fiecare dintre noi vine din încredere.

 • Lidershipul şi pleonasmele
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Lidershipul şi pleonasmele

  Modul în care oamenii îşi aleg liderii, modul în care organizaţiile îşi numesc liderii e foarte particular. Câteodată criteriile par de neînţeles. Modul de alegere depinde de multe lucruri: de structurile decizionale, de modelele decizionale, de normele moştenite, împământenite, de valorile celor implicaţi şi de aspiraţiile lor.