Stiri despre societate

  1275 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Hai la festival!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hai la festival!

  Du-te şi tu la un festival! Sunt multe, ai de unde alege: festivalul castanelor, scrumbiei, vinului, animalelor de companie, plouă cu festivaluri!

 • Penitenciarul mental
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Penitenciarul mental

  Suferinţele unui lucid singuratic se desfăşoară în mijlocul unui univers social tributar micilor glorii interne. Acolo, „râgâitul intim al micii perfidii“ face legea, distrugând valori, cum susţinea la vremea lui şi bietul Max Blecher.

 • Nevoia de călăi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nevoia de călăi

  Nu cred că subiectul de azi are neapărată legătură cu românii, dar pot afirma cu convingere că el este o prezenţă pregnantă în spaţiul nostru. În lipsa unui titlu care să fie suficient de scurt, am preferat o mică metaforă, dar care acum îmi pare că sintetizează foarte bine ideea despre care voi scrie.

 • Starea naţiunii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Starea naţiunii

  Referendumul de peste câteva zile oferă ocazia celui mai mare sondaj sociologic din ultimii ani. Ne vom da seama care este starea naţiunii, cum sunt împărţite convingerile şi, la rigoare, ce tendinţe se profilează la orizont.

 • Cum să ne umplem viaţa?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum să ne umplem viaţa?

  Dacă tot n-aveam ce face, pentru că nu prea mai este de muncă în România, trebuie să ne umplem timpul, adică viaţa, cu lucrurile importante ale societăţii noastre.

 • Un anticiclon care ar putea depăşi recordurile a ajuns în Europa. Cum va afecta sistemul de presiune atmosferică ridicată România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un anticiclon care ar putea depăşi recordurile a ajuns în Europa. Cum va afecta sistemul de presiune atmosferică ridicată România

  Un anticiclon care s-a format deasupra Europei este atât de mare încât ar putea depăşi toate recordurile acestui secol. Potrivit site-ului Severe-Weather, el va aduce, miercuri, o presiune atmosferică ridicată pe toată suprafaţa continentului, în special în zona centrală, în nordul Mediteranei şi în nordul Balcanilor.

 • Cod galben de vreme severă imediată în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Prahova. Intensificări ale vântului care vor atinge 60 km/h
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cod galben de vreme severă imediată în Capitală şi în judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Prahova. Intensificări ale vântului care vor atinge 60 km/h

  Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare de Cod galben de vreme severă imediată în Bucureşti şi judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Ilfov şi Prahova. Potrivit acestora, luni, în intervalul orar 17.20 - 21.00,vor fi semnalate intensificări ale vântului care local vor atinge la rafală în general de 55 - 60 km/h.

 • Ce am rezolva cu empatia
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce am rezolva cu empatia

  Când simţi lipsa empatiei? Când ai nevoie de ea şi nu o primeşti. Când ai nevoie ca cineva să înţeleagă situaţia în care te afli, de ce îţi este greu, care este motivul pentru care ţi-e dificil, de ce ai nevoie să fii ascultat, şi ce se ascunde în spatele comportamentelor tale faţă de cel de la care aştepţi empatie.

 • Cum a înflorit rujeola sub PSD
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum a înflorit rujeola sub PSD

  Pe 6 ianuarie 2017, când PSD a ajuns la guvernare, în România erau înregistrate 2015 cazuri de rujeolă şi 11 decese. Pe 14 septembrie 2018, aveam deja 15.267 de cazuri de rujeolă şi 59 de decese, potrivit datelor furnizate de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Iar în aceste condiţii, legea vaccinării este blocată de parlamentarii PSD de mai bine de 10  luni, în Camera Deputaţilor, instituţia condusă de liderul PSD, Liviu Dragnea.

 • Videoclipurile campaniei Coaliţiei pentru Familie – neadevăruri şi gafe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Videoclipurile campaniei Coaliţiei pentru Familie – neadevăruri şi gafe

  Coaliţia pentru Familie (CpF) a lansat recent două videoclipuri menite să mobilizeze populaţia în spiritul „ocrotirii viitorului copiilor noştri“. Scopul declarat este nobil, şi subscriu la el. Din păcate, clipurile conţin neadevăruri şi gafe care le compromit credibilitatea.

 • Majoritatea discriminată
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Majoritatea discriminată

  Vestea cea bună că, în sfârşit, clasa noastră politică a luat în seamă, după ani, semnăturile celor trei milioane de cetăţeni care s-au exprimat în favoarea definirii mai precise a familiei este umbrită de reacţiile deja previzibile.

 • Idioţii
Europei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Idioţii Europei

  Ai învăţat la şcoală că trebuie să iubeşti România şi poporul român. Şi familia ta te-a educat în sensul acestei iubiri. Apoi, pe măsură ce-ai crescut, ai învăţat să fii patriot, adică să ţii cu ţara.