Stiri despre societate

  1229 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Patru
viziuni diferite despre cum ar trebui să arate statul bunăstării
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Patru viziuni diferite despre cum ar trebui să arate statul bunăstării

  Punctul de start al lui N. Barr atunci când vorbeşte despre statul bunăstării (welfare state), este cum putem maximiza utilitatea umană, luând în calcul gusturile lor, tehnologia actuală şi resursele limitate. În acest scop, sunt economii de prim rang şi economii de rang secund (second-best).

 • Poporul subteran
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Poporul subteran

  Aşa cum era de aşteptat şi de blestemat, nimeni nu se deranjază să reclame dispariţia poporului din societăţile europene. În fond, nu începi să scotoceşti după ceva ce ţi-ai dorit, cu tot dinadinsul, să pierzi.

 • Be Pride!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Be Pride!

  Eram în facultate când am cunoscut pentru prima dată o persoană gay. Era o fată tare frumoasă care lucra în fundaţia unde eu îmi făceam practica şi absolut nimic din ceea ce era ca om nu mă făcea să o văd ca fiind altfel decât mine. Singura diferenţă era că, în gaşca pe care o formam la birou, ei i se spunea „M, fratele nostru!“

 • Opriţi războiul împotriva justiţiei!
Opriţi războiul împotriva corupţiei!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Opriţi războiul împotriva justiţiei! Opriţi războiul împotriva corupţiei!

  România a devenit teatru de operaţiuni într-un aşa numit război împotriva corupţiei. Ca în orice război, există momente în care balanţa pare să încline într-o parte sau alta, dar, în timp, singurul efect clar este o stare de distrugere tot mai avansată a vieţii oamenilor simpli. Mai există un război asemănător, purtat în numele unor idealuri înalte, ale cărui rezultate sunt măsurate în criminalitate şi ruină: războiul împotriva drogurilor.

 • Iniţiative antisociale - ajutorul social, între mit şi realitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iniţiative antisociale - ajutorul social, între mit şi realitate

  Politicienii iau decizii politice legate de venitul minim garantat bazate pe ştiri de presă şi pe ura ideologică împotriva săracilor. Este o ură de clasă pe invers faţă de perioada comunistă, în care săracii sunt dispreţuiţi, iar tarele lor sunt genetice, etnice, morale, nu rodul unui sistem.

 • Interacţiunea umană, medicament şi elixir de viaţă lungă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Interacţiunea umană, medicament şi elixir de viaţă lungă

  În ziua de astăzi suntem bombardaţi cu nenumărate informaţii despre cum să trăim sănătos, astfel încât să beneficiem de o durată de viaţă cât mai mare. Factorii principali care influenţează durata de viaţă pot fi împărţiţi în trei categorii principale: factori genetici, factori de mediu şi factori care ţin de stilul de viaţă adoptat.

 • Blestemul mioritic de a-l ucide
pe cel mai bun
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Blestemul mioritic de a-l ucide pe cel mai bun

  În istoria noastră, realitatea materială a fost mai puternică decât realitatea spirituală. Totul este de suprafaţă, iar profunzimile invocate prin lozinci şi discursuri nu sunt deloc adânci. Există o invidie aproape organică faţă de cel care are datorită hărniciei, muncii perseverente, inteligenţei, voinţei.

 • Câinii latră, caravana trece…
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Câinii latră, caravana trece…

  Constat că, în societatea românească, a spune lucrurilor pe nume, a rosti adevărul, a reclama unele nereguli, a arăta acuzator cu degetul în direcţia răului, uneori chiar asumându-ţi riscuri, mai mari sau mai mici, a devenit o faptă reprobabilă.

 • România cade sub Bulgaria şi Belarus la indicii pentru „siguranţa copilăriei”. Abandonul şcolar în creştere în România
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  România cade sub Bulgaria şi Belarus la indicii pentru „siguranţa copilăriei”. Abandonul şcolar în creştere în România

  Organizaţia internaţională „Save the Children”, a dat publicităţii un raport cu privire la riscurile la care sunt expuşi copiii din întreaga lume, România ocupând locul 54 din 175 de ţări monitorizate, în ceea ce priveşte securitatea copilăriei, cu o rată a abandonului şcolar în creştere, care accentuează vulnerabilitatea copiilor: 13,9 faţă de 12,1, anul trecut.

 • Hotel Binderbubi: rasismul soft cu posibile consecinţe grave
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Hotel Binderbubi: rasismul soft cu posibile consecinţe grave

  Când îţi este lumea mai dragă, fără să conteze studiile tale, statutul tău social şi economic, religia ta, sentimentele tale, nimic din ceea ce tu eşti de fapt, fără voia sau controlul tău, te loveşte rasismul concetăţenilor noştri pentru că tu, deh, eşti ţigan şi că pentru interlocutorul tău doar asta contează.

 • Iertaţi-mă,
am fost un idiot!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Iertaţi-mă, am fost un idiot!

  Avem valoare, avem cod de onoare. Iar el spune clar că o faptă nerecunoscută e pe jumătate uitată. Cum ar veni, nu contează ce faci, important e să nu-ţi ceri scuze. Niciodată. Penitenţa e pentru cei slabi de înger, cei pe care îi poţi acuza de extremism dacă îndrăznesc să-ţi spună că ai greşit. Bine aţi venit în ţara în care singurii vinovaţi sunt doar victimele!

 • Codul roşu de impostură
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Codul roşu de impostură

  Societăţii româneşti îi lipseşte oxigenul pe care îl oferă încrederea. Fără acest element esenţial nu vom putea niciodată creşte ca o comunitate matură, stabilă, capabilă să se dezvolte echilibrat. E obligatoriu să reuşim împreună să reconstruim relaţii de încredere între noi, membrii societăţii, între oamenii politici şi alegători, între investitori şi instituţiile statului.

 • Bonusuri de la firma de salubrizare pentru clienţii care-şi aruncă gunoiul unde trebuie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Bonusuri de la firma de salubrizare pentru clienţii care-şi aruncă gunoiul unde trebuie

  Societatea comercială care prestează servicii de salubritate în municipiul Buzău va aplica, experimental, un sistem de acordare de reducere a facturilor la gunoi pentru locatarii care vor colecta selectiv deşeurile menajere. În caz că va fi un succes, iniţiativa se va concretiza printr-un proiect de hotărâre care ar urma adoptat în Consiliul Local.

 • Premii
din State pentru cercetarea din România. Rada Mihalcea: „În ea
stă viitorul nostru ca societate“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premii din State pentru cercetarea din România. Rada Mihalcea: „În ea stă viitorul nostru ca societate“

  Concursul „Tineri Cercetători în Ştiinţă şi Inginerie“, iniţiat de Rada Mihalcea, o clujeancă inclusă în 2010 în topul 100 al cercetătorilor americani şi premiată la Casa Albă, a ajuns la a patra ediţie. Competiţia răsplăteşte, în bani şi diplome, strădania tinerilor cercetători din România care au avut rezultate excepţionale. Până pe 30 mai se mai fac înscrieri.