Stiri despre societate

  1394 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Şi eroii au limite: Valeriu Nicolae se declară învins de primarul PSD în lupta pentru copiii din Ferentari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şi eroii au limite: Valeriu Nicolae se declară învins de primarul PSD în lupta pentru copiii din Ferentari

  Valeriu Nicolae, care de peste zece ani se luptă pentru copiii din Ferentari, făcând weekend de weekend meditaţii cu ei, s-a declarat învins de primarul PSD al Sectorul 5, Daniel Florea, care i-a interzis să mai folosească clasele şcolii din cartier. Cunoscutul activist pentru drepturile minorităţilor s-a declarat scârbit de complicitatea unor ONG-uri, care au acceptat să facă pe bani publici, ceea ce el făcea voluntar.

 • Au carte, n-ai parte!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Au carte, n-ai parte!

  După 30 de ani irosiţi cu cărţile bine închise pe masă, am aflat ce trebuia să ştim din prima zi: prea multă minte strică, dacă nu e deloc. Ne-am întors, adică, la vechea noastră datină intelectuală: oportunismul guraliv al vînătorilor de importanţă culturală. Îi datorăm actul de constatare lui Gabriel Liiceanu.

 • „Noi“ şi „Ei“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Noi“ şi „Ei“

  Atât de mult ne-am dorit, până în '89, libertatea şi prosperitatea, doi giganţi cărora le cunoşteam, la drept vorbind, doar prestigiul, nu însă şi contururile semantice despre care nu aveam o reprezentare prea clară, încât, lăsându-ne seduşi de „democraţii originale", odată prinşi în angrenajele lor isterice, strigătul nostru de după '90 a deschis, cum ar spune Cioran, orizonturi numai pentru nemernici şi monştri.

 • Dear Mr. Jurowski, please stop!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dear Mr. Jurowski, please stop!

  Nu mă cunoaşteţi, iar eu ştiu foarte puţin despre dumneavoastră, cu excepţia faptului că administraţi unul dintre cele mai scumpe proiecte culturale, într-una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Ca cineva care şi-a petrecut întreaga viaţă profesională primind refuzuri de la autorităţi pentru finanţarea proiectelor pentru persoanele fără adăpost, pentru dependenţi, pentru bolnavii mintali şi infectaţii cu HIV, vă rog amabil să vă opriţi.

 • Nu mai sunt ţărani!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Nu mai sunt ţărani!

  Adevărul adevărat este că ţăranii pe care i-am iubit eu şi pe care i-am descris în cărţile mele – am mai spus asta – nu mai sunt!

 • Sub imperiul răului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sub imperiul răului

  Pe lângă toate acestea, lăcomia a ajuns fără margini, nesimţirea la fel, banii sunt ochii dracului mai mult ca oricând. România este atacată de rele şi parcă nimeni nu mai are frică de Dumnezeu! Răul care a cuprins societatea românească este tot mai greu de combătut de către bine, iar credinţa şi biserica ortodoxă sunt atacate de către ”piraţi spirituali!”Legile bune sunt ignorate, legile proaste întăresc răul!

 • Creştem eroi. Cine se îngrijeşte de noi, oamenii?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Creştem eroi. Cine se îngrijeşte de noi, oamenii?

  Ţinem sub preş multe probleme. O moştenire veche, comunistă, ne-a învăţat că în lumea noastră există numai cântece de slavă, producţie record la hectar, cincinal îndeplinit, industrie performantă, o primă chimistă şi academicieni. Că suntem un popor luptător şi viteaz, cu o istorie aşişderea.

 • Un semnal excepţional de bun-simţ social. La noi ar părea o glumă proastă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un semnal excepţional de bun-simţ social. La noi ar părea o glumă proastă

  Problema gestionării unui mare oraş, al unei aşezări urbane în general, a devenit o problemă esenţială. Tema este obiect de studiu şi la facultăţi de mare prestigiu, despre asta se scriu doctorate, în ideea asta se finanţează cooperări post-doctorale multinaţionale pentru realizarea de proiecte îmbinând viziuni integrate în soluţionarea unora dintre chestiunile extrem de urgente şi care tind să devină vulnerabilităţi majore de securitate.

 • Şcoala, ca moft. Băieţii deştepţi
fac bani şi se bucură de viaţă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala, ca moft. Băieţii deştepţi fac bani şi se bucură de viaţă

  Asta e filosofia unei clase politice formate majoritar din strălucite exemple ale faptului că şi fără şcoală poţi „ajunge ceva“, demonstrând inutilitatea sfaturilor date de dascălii care rupţi în coate au fost şi tot aşa au rămas, mărturie că frecventatul bibliotecilor este calea sigură spre boală la crieri şi probleme cu nervii. Asta o ştie de acum toată lume şi nu poate fi contestat. Mai departe?