Incendiu uriaş, 30 de maşini au ars în curtea unei firme. ISU a stabilit cauza izbucnirii flăcărilor FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Scânteile produse de un flex au generat incendiul FOTO ISU Neamţ
Scânteile produse de un flex au generat incendiul FOTO ISU Neamţ

Administratorii unei firme cu activitate în domeniul auto au suferit mari pagube materiale, un incendiu de proporţii afectând treizeci de maşini.

Cadrele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ Neamţ au stabilit care a fost cauza unui incendiu de mari dimensiuni, care a izbucnit acum două zile în incinta unei societăţi din localitatea Oglinzi, comuna Răuceşti. 

Specialiştii au concluzionat că scânteile provenite de la un utilaj de debitat au generat nedoritul incident. Firma are ca obiect de activitate dezmembrarea autovehiculelor şi comercializarea componentelor auto, iar particulele incandescente rezultate în urma folosirii unui flex au căzut pe materiale combustibile din imediata apropiere. 

Apoi,  flăcările, care s-au extins în scurt timp, au mistuit 30 de maşini ce se aflau în acel parc, ajungând şi la o locuinţă din apropiere. Incendiul a fost unul de mari proporţii, fumul rezultat putând fi observat de la zeci de kilometri distanţă, de pe dealurile din apropiere de Târgu Neamţ, satul Oglinzi, unde este şi o staţiune balneoclimaterică, fiind în imediata apropiere a oraşului menţionat.

inceoglinzi1

Alarma la ISU Neamţ a fost dată prin apel la numărul unic de urgenţă 112, în jurul orei 15.00. La locul indicat s-au deplasat cinci autospeciale ale pompierilor militari, o ambulanţă, plus voluntarii din comuna Oglinzi, cu două utilaje. La sosirea forţelor de intervenţie, incendiul se manifesta cu flacără deschisă la mai multe autoturisme şi la o construcţie din lemn, cu posibilitatea propagării la o locuinţă aflată în imediata vecinătate. 

inceoglinzi2

„Au ars treizeci de autoturisme şi un camion provenite din dezmembrări, o magazie construită din lemn cu suprafaţa de aproximativ 20 de metri pătraţi şi izolaţia din polistiren al unui perete al locuinţei, pe circa 20 de metri pătraţi“, a transmis ISU Neamţ, care a mai precizat că misiunea de stingere a durat peste trei ore. 

Pompierii din Neamţ au mai intervenit la stingerea altui incendiu de mari dimensiuni, care a avut loc pe data de 4 februarie 2022, în comuna Pângăraţi. Alarma s-a dat în jurul orei 16:30, flăcările cuprinzând acoperişul şi interiorul a două vile lipite între ele. Pagubele cauzate de un scurtcircuit electric au fost enorme, chiar dacă s-a reuşit salvarea unor obiecte de mobilier şi aparate electrocasnice. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Cum au fost vaccinaţi „la chiuvetă”mii de români. Judecător: „Au transformat actul medical într-o afacere“

Şpaga primită de un medic, scoasă la vânzare prin Fisc. Sunt sute de pachete de cafea, ţigări şi băuturi fine 

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite