Neputincioşi în faţa dezastrului. Toată agoniseala de-o viaţă, transformată în scrum

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a afectat mai multe construcţii din curtea gospodăriei FOTO ISU Neamţ
Incendiul a afectat mai multe construcţii din curtea gospodăriei FOTO ISU Neamţ

Gospodăria unui nemţean din oraşul Roznov a ajuns o ruină, un incendiu devastator de mari proporţii izbucnind de la un scurtcircuit electric.

Noaptea de 7/8 martie 2022 a fost una de coşmar pentru membrii unei familii din oraşul Roznov, judeţul Neamţ, care au văzut cum agoniseala de-o viaţă cade pradă flăcărilor. 

Nedoritul incident a avut loc după lăsarea întunericului, forţele de intervenţie fiind alertate prin apel la 112, înregistrat în dispeceratul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ în jurul orei 21,13. 

Au plecat la locul indicat militarii din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamţ cu patru autospeciale şi o ambulanţă SMRD, forţele profesioniste fiind sprijinite de voluntarii de la serviciul local. La sosirea acestora, incendiul se manifesta generalizat la acoperişul unei locuinţe şi la mai multe anexe gospodăreşti, construite în preajmă, pe o suprafaţă de circa 400 de metri pătraţi. 

După câteva ore incendiul a fost stins, dar pagubele sunt foarte mari, fiind afectate mai multe clădiri din cadrul gospodăriei. La sfârşitul intervenţiei, specialiştii de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ au ajuns la concluzia că sinistrul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric.

„Flăcările au afectat acoperişul locuinţei pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi, anexele gospodăreşti între care o bucătărie de vară, magazie, atelier, adăpost pentru animale, pe o suprafaţă de circa 150 metri pătraţi, precum şi bunurile din interiorul acestora - aragaz, combină frigorifică, scule, obiecte de mobilier, materiale textile“, a comunicat ISU Neamţ. 

Tot pe data de 7 martie 2022, dar în jurul orei 7.00, alt incendiu de proporţii a mistuit o hală de

producţie a unei firme din Târgu Neamţ, care avea ca obiect de activitate fabricarea unor elemente decorative din polistiren. La intervenţie au participat şase echipaje de pompieri, care au împiedicat propagarea flăcărilor la întreaga clădire, parter plus etaj, dar şi la o societate comercială învecinată. 

Conform ISU „Petrodava“, au ars elemente din polistiren, lambriu din PVC pe o suprafaţă de aproximativ 100 de metri pătraţi şi utilaje specifice activităţii firmei. Incendiul s-a produs, cel mai probabil, din cauza unui scurtcircut electric, de la un aparat de încălzire electric lăsat sub tensiune. 

Vă mai recomandăm să citiţi: 

Ucrainian teribilist, beat pulbere la volanul unui TIR, oprit de poliţişti după o urmărire. Ce alcoolemie avea

Judecaţi pentru „inginerii“ cu subvenţii şi angajări fictive. Cum să obţii oneros vreo 300.000 de euro

Piatra Neamţ



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite