Să fie lege, să nu mai fure nimeni sub 1 leu

0
0
Publicat:

Veeeniți de luați luminăăă! Să nu mai fure nimeni sub 1 leu în România și toată lumea, dar toată lumea română în afară de noi să contribuie la bugetul hoților! 

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Lumea română din România se pregătește să sărbătorească Paștele, sărbătoarea Învierii Domnului! Primii care iau lumină sunt credincioșii catolici, care au sărbătorit deja Floriile și fac Paștele într-o atmosferă hibernală, înghețată oarecum nespecifică perioadei calendaristice de primăvară în care ne aflăm! 

Avem iarnă adevărată în aprilie! Cu zăpadă, viscol, frig și blocajele aferente pe multe dintre drumurile și șoselele patriei. Pe această vreme câinoasă s-a înregistrat chiar și un eveniment fericit-o naștere în Moldova, acasă, cu asistență medicală video! 

În spiritul colindelor, o ce veste minunată-se nasc prunci pe orice vremuri! 

Este adevărat că manifestările iernii autentice, cu zăpadă și viscole, nu s-au arătat pe tot teritoriul României, ci în mare parte din acesta, restul țării în special sudul fiind afectat de ploi, frig de ne îngheață sângele în vene și vânt puternic. 

Se știe,  

Iarna nu-i ca vara, dar vine doar ca primăvara! 

Ca aproape în fiecare an din ultimii recenți, capriciile vremii au afectat masiv pomii în floare și culturile de legume și fructe timpurii, chiar și în spații protejate, ceea ce ne va lipsi de fructele românești la vară, dar scumpind încă odată piața de trufandale din import dacă ale noastre nu vor fi! 

Dacă anul acesta vegetalele și oamenii îngheață împreună, ca și în alți ani, sigur, cum ne-am obișnuit deja, sărbătorile pascale nu vor îngheța nici un pic prețurile la nimic.  

Dimpotrivă, prețurile la tot și toate ce se vând în această perioadă, fie produse alimentare, nealimentare, servicii și utilități se vor Dezgheța cât vor putea posibil golind buzunarele și așa goale ale multora dintre românii amărășteni. 

Tăierea mieilor de Paști se va transforma ca în mulți dintre anii trecuți în tăcerea mieilor, pentru cei care nu vor avea suficienți bani pentru a pune o bucățică de miel pe masă! 

Mulți dintre români vor mânca și anul acesta din mâncărurile tradiționale doar din priviri, de la breaking news-urile televiziunilor, în special ale tembeliziunile ”poporului”, care-i vor îndopa pe privitori, ca de fiecare dată atât cu mese îmbelșugate pe sticlă, dar și cu manipulările tradițional/naționaliste, plângând aparent de grija sărakilor! 

Informările, reportajele, știrile din piețe și hiper-supermarketuri despre carne, ouă miei, pască și ce mai pun sau nu pun românii pe masa pascală, după buget, se țin lanț! 

Mulți se vaită de prețuri mari, consumatorii, iar puțini se vaită de prețuri mici, cum ar fi unii producători, comercianți și profitori care vor să vândă tot timpul cât mai scump! 

Viața-i scumpă și grea la nivelul de jos al cetățenilor de rând!  

În altă lume, sus, sus, pentru unii soarele strălucește chiar și când vremea este câinoasă! 

Pe fondul vacanței pascale mult așteptate, epuizați de atâta muncă, sacrificii și griji naționale, aleșii poporului vor profita din plin pentru a-și odihni mințile și trupurile ostenite, pentru a sărbători și a se întrema alături de cei dragi.  

Și bineînțeles pentru a lua lumină, fiecare de la Dumnezeul său, astfel încât să revină după spartul ouălelor, mâncatul cozonacilor și a mieilor, cu forțe proaspete și cu mintea brici, la serviciu, la problemele fierbinți ale țării! 

Astfel, luminați, puternicii zilei-făcătorii de legi, guvernanții, administratorii și gestionarii României-vor rezolva marile urgențe ale țării! 

Evident că toții românii cinstiți, muncitori, simplii care își fac treaba zi de zi în mod onest, anonim, dau bani la bugetul țării, suferind, așteaptă rezolvări viabile la problema fierbinte a pensiilor speciale, pentru ca banii europeni să poată veni și în România pentru spitale, școli, drumuri, investiții, proiecte de dezvoltare și altele fără de care nu se poate! 

Cetățenii așteaptă de asemenea, ca toți hoții, politici și apolitici, să fie pedepsiți pentru faptele lor și să dea înapoi banii furați, până la ultimul leu! Vi-se pare doar că vor fi pedepsiți hoții cu gulerele albe, ar spune mulți dintre ei, în realitate nimeni nu este pedepsit. 

Mai mult, rămân liberi, cu banii furați la purtător și cu puterea butoanelor! 

Cine să-i pedepsească? 

Evident că acești cetățeni simplii își doresc ca interesul național să nu mai fie doar steagul populismului, ci o prioritate absolută pentru toți aleșii poporului și guvernanți! 

Și evident, cel mai sigur dintre toate evidențele, este că românii vor fi dezamăgiți, dezgustați și revoltați de modul cum vor rezolva cei din fruntea bucatelor problemele spinoase, arzătoare ale țării!  

Premisele actuale nu ne arată că lucrurile vor fi pe un făgaș normal, ci tot pe făgașul în care se afundă de ani de zile! 

Nimic nu ne dă speranța că luminații de după Paște ai actualei puteri politice ai României se vor îndrepta și odată cu ei și lucrurile în bine! 

Fiecare cu lumina lui! 

Unii cu lumina de la licuricii lor atotputernici, alții cu lumina de la Răsărit sau din alte surse mai mult sau mai puțin strălucitoare ori obscure și restul românilor cu lumina și mila Domnului! 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite