
Uite avortul, nu e avortul VIDEO
FAMILIE În recentul său film „Ilegitim“, regizorul român Adrian Sitaru încearcă, şi în mare şi reuşeşte, să descrie falia dintre generaţii din România de azi, alegând în mod voit un caz cât mai bizar.
FAMILIE În recentul său film „Ilegitim“, regizorul român Adrian Sitaru încearcă, şi în mare şi reuşeşte, să descrie falia dintre generaţii din România de azi, alegând în mod voit un caz cât mai bizar.
SHOAH „Fiul lui Saul“, debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes, este cel mai mare film despre dezumanizarea adusă de război de la „Du-te şi vezi“ al lui Elem Klimov, din 1985. Este greu să continui să trăieşti, după ce ai văzut acest film, conştient că eşti om, şi atâta tot.
Kasi Brown, fosta asistentă a lui Leonardo DiCaprio, a dezvăluit cum este actorul american în realitate, ce înseamnă să fii mâna lui dreaptă, dar şi ce a învăţat în timpul petrecut împreună.
„The Boston Globe“ a sărbătorit pe prima pagină victoria „Spotlight“ la gala Oscar 2016, unde a fost desemnat cel mai bun film, producţia având la bază o anchetă a jurnaliştilor cotidianului american.
Gala premiilor Oscar 2016 a fost urmărită de 34,3 milioane de americani, cea mai mică audienţă din ultimii opt ani. Cu toate acestea, Oscarul rămâne cel mai vizionat show de decernare a premiilor al anului, potrivit „Huffington Post“.
Vestimentaţia impecabilă, accesorizarea ţinutelor şi coafurile vedetelor au contribuit la obţinerea unei înfăţişări spectaculoase pe covorul roşu de la Oscar. În unele cazuri, însă, alegerile nu au fost printre cele mai inspirate. Hairstylistul român Cristi Pascu şi-a ales favoritele din acest an, însă se declară extrem de dezamăgit tocmai de una dintre marile câştigătoare.
Ca orice om care consideră suprapopularea, încălzirea globală, lipsa accesului la educaţie ori distribuirea inechitabilă a veniturilor, cele mai importante şi mereu actuale teme de acţiune şi discuţie, m-am bucurat să aud seara trecută, discursul celui mai recent câştigător al unui premiu Oscar, Leonardo di Caprio. El a vorbit despre urgenţa pe care o reprezintă schimbările climatice şi despre necesitatea acţiunilor colective de a le stopa.
Leonardo DiCaprio a reuşit să marcheze o victorie în dreptul categoriei Cel mai bun actor în rol principal la gala Oscar 2016, spulberând astfel mitul „celui mai neîndreptăţit artist de la Hollywood“. Cu alte patru nominalizări pentru interpretare şi una pentru producţie, drumul lui DiCaprio a fost unul solicitant.
Ce semnificaţie are că un film maghiar a fost premiat cu Oscar? Ce semnificaţie poate avea că în el joacă şi un actor clujean?
Oscar 2016. Criticul de film Irina Margareta Nistor a comentat pentru „Adevărul“ victoria lui Leonardo DiCaprio de la premiile Oscar 2016 spunând că este „meritată“. Totodată, Irina Margareta Nistor a mai spus că România „a pus un picior la Oscar“ prin trofeul obţinut de filmul „Son of Saul“, cu actorul Levente Molnár în distribuţie.
Oscar 2016. Chris Rock, gazda premiilor Oscar 2016, a adresat, cu umor specific, problema lipsei diversităţii de la Hollywood, încercând să clarifice unele aspecte deranjante ale galei din acest an. Acesta nu s-a sfiit să o critice pe soţia lui Will Smith, care a spus că boicotează Oscar 2016, şi nici să spună ce simte cu adevărat în ceea ce priveşte lipsa actorilor de culoare din cadrul nominalizărilor.
Lungmetrajul „Son of Saul“, în regia lui László Nemes, din distribuţia căruia face parte şi actorul de origine română Levente Molnár, a fost distins cu Oscarul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, la cea de-a 88-a gală a premiilor Academiei Americane de Film.
Oscar 2016. Chris Rock, gazda premiilor Oscar 2016, a ţinut în priză audienţa cu glumele sale despre diversitatea de la Hollywood. Pe lângă acesta, un moment stânjenitor a avut-o în centru pe Stacey Dash care a oferit un discurs confuz.
Oscar 2016. Gala premiilor Academiei Americane de Film este un eveniment recunoscut pentru eleganţă, stil şi extravaganţă, cele mai cunoscute nume ale industriei de divertisment etalându-şi ţinutele pe covorul roşu.
Anul acesta, Academia de filme nu a făcut decât să se asigure că Academia continuă ca instituţie, indiferent de vreun scop legat de importanţa sau problemele filmelor. Industria de filme se schimbă şi tehnologic, şi demografic. A 88-a ceremonie este o încercare de a merge mai departe ca şi cum aceste schimbări nu au nicio importanţă...
Brie Larson, în vârstă de 26 de ani, a cucerit prima statuetă Oscar pentru interpretarea impresionantă din drama „Room“. Actriţa americană nu a apărut chiar de nicăieri, aşa cum ar fi tentaţi unii să creadă, ci şi-a clădit o carieră solidă, trecând de la show-uri de televiziune, la muzică şi cinematografie.
Actorul american Leonardo DiCaprio este în centrul atenţiei după ce a reuşit o victorie mult aşteptată la gala Oscar 2016, fiind desemnat Cel mai bun actor în rol principal pentru interpretarea din drama „The Revenant“. „Adevărul“ vă prezintă lista completă a câştigătorilor Oscar 2016.
Oscar 2016. Actorul american Leonardo DiCaprio a câştigat primul Oscar din carieră, făcând mulţi oameni fericiţi. Pe de altă parte, filmul de acţiune post apocaliptic „Mad Max: Fury Road“ a dominat gala Oscar 2016, reuşind să înscrie şase victorii, însă cel mai important titlu - Cel mai bun film - a revenit dramei „Spotlight“.
Ceremonia de decernare a Premiilor Oscar, ajunsă la ediţia cu numărul 88, este o ocazie perfectă pentru cele mai cunoscute dive de la Hollywood să îşi etaleze ţinutele şi bijuteriile. Secretul înfăţişării fără cusur se găseşte, însă, pe sub hainele vedetelor.
Oscar 2016. Criticile formulate de Michael Moore la adresa preşedintelui american George W. Bush, sărutul pasional dintre Angelina Jolie şi fratele ei şi interdicţia la care a fost supus Roman Polanski se numără printre cele mai inedite momente din istoria Oscarurilor, potrivit presei internaţionale, citate de Mediafax.
Oscar 2016. Foarte mulţi fani şi critici spun că 2016 este anul în care Leonardo DiCaprio urmează să aibă parte, în sfârşit, de o statuetă Oscar. Totuşi, până acum, DiCaprio a simţit cel mai bine gustul amar al înfrângerii, iar publicaţia „Time“ a adunat reacţiile sale într-un colaj video.
Filmul „The Revenant“, actorii Leonardo DiCaprio şi Brie Larson şi regizorul Alejandro Gonzalez Inarritu sunt marii favoriţi la câştigarea principalelor premii Oscar 2016, potrivit cotelor afişate de casele de pariuri online, arată News.ro
Lungmetrajul „Son of Saul“, cu actorul român Levente Molnár în distribuţie, a fost desemnat „cel mai bun film străin“ la cea de-a 31-a ediţie a galei Independent Spirit Awards, ce a avut loc sâmbătă seară, în oraşul Santa Monica din California, informează Reuters, citat de News.ro.
Considerat de mulţi câştigătorul de drept al Oscarului şi suspectat de alţii că îl va primi doar pentru că a fost trecut cu vederea de prea multe ori, actorul american Leonardo DiCaprio este în centrul polemicilor.
Anual, câţiva dintre membrii cu drept de vot ai Academiei Americane de Film, dezvăluie, sub protecţia anonimatului, către cine merg voturile lor, analizând totodată actorii şi filmele nominalizate la Oscar. Vă prezentăm mai jos opiniile şi voturile unuia dintre membrii votanţi din breasla producătorilor.
Ce cred membrii cu drept de vot ai Academiei Americane de Film despre lungmetrajele, regizorii şi actorii care au fost nominalizaţi la Oscar 2016 şi în dreptul cui se opreşte votul lor? Sub protecţia anonimatului, şase dintre aceştia şi-au motivat, pentru publicaţia „Entertainment Weekly“, preferinţele, dând indicii preţioase despre cine urmează să primească prestigioasele statuete.
Oscar 2016. Premiile Oscar nu înseamnă numai recunoaşterea meritelor artistice, ci implică numeroase alte avantaje, de la promovare şi vizibilitate, până la cadouri consistente. La Oscar 2016, fiecare nominalizat la una dintre categoriile principale va primi obiecte în valoare de 232.000 de dolari.
Un designer grafic rus, Misha Petrik, a scos în evidenţă, printr-un montaj video, o serie de scene pe care regizorul mexican Alejandro González Iñárritu le-a „împrumutat“ din capodoperele cineastului rus Andrey Tarkovsky, reinterpretându-le şi integrându-le în filmul „The Revenant“, considerat marele favorit la premiile Oscar 2016. Totul a fost gândit ca un omagiu, însă alţii s-au grăbit să-l eticheteze mai simplu: plagiat!
Oscar 2016. Câştigătorii premiilor Oscar nu au fost mereu cei doriţi de public sau speculaţi de analişti. Unele dintre cee mai surprinzătoare decizii ale Academiei americane de film au ecouri până în prezent şi arată predilecţia instituţiei de a da peste cap orice pariuri.
Filmul „Spotlight“, de Tom McCarthy, a obţinut, sâmbătă seară, cel mai important trofeu la cea de-a 22-a gală a premiilor decernate de Sindicatul actorilor americani (Screen Actors Guild/ SAG), unde s-a impus la categoria „cea mai bună distribuţie“, potrivit hollywoodreporter.com, citat de Mediafax. Leonardo DiCaprio a fost desemnat din nou „cel mai bun actor în rol principal“, într-un show aflat sub semnul diversităţii.