Cum a fost întâmpinat Oscarul lui DiCaprio: „E o victorie absolut meritată. Lucrurile începuseră să degenereze, era firesc să ia premiul ăsta“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Irina
Margareta Nistor spune că Leonardo DiCaprio a meritat să câştige la Oscar 2016
FOTO David Muntean
Irina Margareta Nistor spune că Leonardo DiCaprio a meritat să câştige la Oscar 2016 FOTO David Muntean

Oscar 2016. Criticul de film Irina Margareta Nistor a comentat pentru „Adevărul“ victoria lui Leonardo DiCaprio de la premiile Oscar 2016 spunând că este „meritată“. Totodată, Irina Margareta Nistor a mai spus că România „a pus un picior la Oscar“ prin trofeul obţinut de filmul „Son of Saul“, cu actorul Levente Molnár în distribuţie.

Oscar 2016. „O victorie meritată“ 

Irina Margareta Nistor crede că Leonardo DiCaprio a meritat să câştige Oscarul pentru Cel mai bun actor în rol principal, partitura sa din „The Revenant“ fiind peste celelalte nominalizări din categorie şi una dintre cele mai complexe ale americanului. Mai mult, Margareta Nistor spune că odată cu acest trofeul a luat sfârşit şi întreaga frenezie din jurul unui trofeu Oscar acordat lui DiCaprio.

„E o victorie aşteptată, slavă Domnului că s-a întâmplat pentru că era deja mult prea mare agitaţia. Lucrurile începuseră să degenereze. Era firesc să ia premiul ăsta. Are în spate o carieră mai mult decât strălucită, a avut şi greşeli, dar sunt puţine. Rolul acesta era unul dintre cele mai complexe, chiar dacă vorbeşte puţin nu asta e problema! A reuşit să nu fie ridicol, ceea ce era foarte complicat în situaţia dată. Toată lumea cred că a fost fericită, mai puţin cârcotaşii, fără ei nu se poate. Comparativ cu ceilalţi nominalizaţi era cel mai bun, pentru rolul de anul ăsta, dar şi cu cele din urmă. Şi aici mă gândesc la «Prinde-mă dacă poţi», «Shutter Island» sau „What's Eating Gilbert Grape». Chiar şi începuturile carierei. A fost sobru în declaraţii, faptul că l-a menţionat pe Scorsese mi s-a părut un lucru elegant“, a spus Irina Margareta Nistor pentru „Adevărul“. „Este o victorie absolut meritată, am depăşit momentul ăsta. De la anul o să începem cu alta. «Ia sau nu ia Brad Pitt?», mai avem actori celebri şi iubiţi care nu au luat Oscarul“, a continuat ea.

În ceea ce priveşte adjudecarea trofeului pentru Cel mai bun film de către „Spotlight“, Irina Margareta Nistor crede că subiectul filmului e mai interesant decât filmul în sine, dar astfel se poate trage un semanl de alarmă asupra abuzurilor preoţilor catolici. 

Oscar 2016. „Spotlight“ poate pune degetul pe rană 

„«Spotlight» e un film remarcabil, subiectul este interesant, nu neapărat filmul în sine. Filmul este un docudrama, sunt luate nişte personaje reale, care sunt interpretate de actori, iar asta face ca lucrurile să fie şi mai intense. Subiectul este unul mai mult decât fierbinte şi probabil că e o ocazie bună să se pună degetul pe rană ceva mai serios pentru că ancheta asta s-a petrecut acum mulţi ani şi lucrurile nu s-au modificat foarte tare. Un film mare de Oscar poate să ducă la o schimbare benefică“, analizează criticul român.

Unul dintre pierzători, în opinia Irinei Margareta Nistor, este filmul „Youth“, care a primit o nominalizare doar pentru muzică. Despre ratarea Oscarului pentru Cel mai bun actor în rol secundar de către Sylvester Stallone, aceasta spune: „Stallone cred că ar fi trebuit să primească un premiu separat. Nu cred că trebuia amestecat cu ceilalţi“.

Oscar 2016. „România a pus un picior la Oscar“

Irina Margareta Nistor crede că Oscarul primit de „Son of Saul“, cu actorul de origine română Levente Molnár reprezintă „un pas înainte“. „Am pus un picior la Oscar cu ocazia asta. E important că într-un film maghiar s-a decis să se ia un actor din România. Cu siguranţă s-ar fi găsit cineva şi în Ungaria. Dar, iată, probabil că Levente Molnár era cel mai bun dintre cei mai buni. «Fiul lui Saul» e un film atent lucrat, e un film de debut, dar cu intensitate de mare experienţă. Am văzut filmul la Cannes. Este un film extrem de tulburător. Ceea ce e greu să obţii după zeci şi sute de filme făcute pe subiectul Holocaust. E colosal“, a conchis ea.

Leonardo DiCaprio a câştigat primul Oscar din carieră, pentru Cel mai bun actor în rol principal, făcând mulţi oameni fericiţi. Pe de altă parte, filmul de acţiune post apocaliptic „Mad Max: Fury Road“ a dominat gala Oscar 2016, reuşind să înscrie şase victorii, însă cel mai important titlu - Cel mai bun film - a revenit dramei „Spotlight“. Lista completă a câştigătilor poate fi consultată aici. Printre cei care au luat un Oscar se numără şi actorul de origine română Levente Molnár, producţia în care a jucat fiind distinsă cu statueta pentru Cel mai bun film într-o limbă străină.

Chris Rock, gazda Oscar 2016 a fost în centrul atenţiei şi cu momentele pe care le-a pregătit în timpul galei Oscar 2016, acesta făcând dreptate actorilor de culoare după ce s-a integrat în unele dintre cele mai bune filme din acest an. Cele mai bune şi cele mai proaste momente de la Oscar 2016. Totodată, discursul lui de la Oscar poate fi văzut aici. 

TVPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite