Oscar 2016. Levente Molnár, despre victoria filmului „Son of Saul“: „Sper să reuşesc să-mi păstrez viaţa privată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Levente Molnár s-a născut la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca FOTO Arhivă personală Levente Molnár/ Facebook
Levente Molnár s-a născut la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca FOTO Arhivă personală Levente Molnár/ Facebook

Lungmetrajul „Son of Saul“, în regia lui László Nemes, din distribuţia căruia face parte şi actorul de origine română Levente Molnár, a fost distins cu Oscarul pentru Cel mai bun film într-o limbă străină, la cea de-a 88-a gală a premiilor Academiei Americane de Film.

Actorul Levente Molnár a declarat, luni, pentru Oscar 2016 Lista completă a câştigătorilor

Oscar 2016: Levente Molnár, „Nu am devenit un actor mai bun peste noapte“

„E un moment de mare bucurie. Eu nu doresc să atrag schimbări majore în viaţă, sper să reuşesc să-mi păstrez viaţa privată. Nu pot să neg că interesul pentru film se răsfrânge şi asupra mea. Este adevărat că citesc mai multe scenarii, însă ţin să specific că nu am devenit un actor mai bun peste noapte“, a declarat Levente Molnár pentru News.ro.

    

Oscar 2016: Primul lungmetraj al regizorului László Nemes

„Saul Fia/ Son of Saul“, lungmetrajul câştigător la categoria Cel mai bun film într-o limbă străină la Oscar 2016, reprezintă debutul în lungmetraj al regizorului maghiar László Nemes. Filmul a câştigat acelaşi premiu şi la Globurile de Aur 2016, la cea de-a 31-a ediţie a galei Independent Spirit Awards şi a fost distins cu marele premiu al juriului la gala de anul trecut a Festivalului de la Cannes.

Filmul „Son of Saul“ este o coproducţie Ungaria-Franţa şi a fost extrem de apreciat de critica de specialitate, fiind în topul preferinţelor acesteia. Subiectul filmului este centrat pe două zile din viaţa lui Saul Auslander (Géza Röhrig), un prizonier evreu din Ungaria forţat să lucreze pentru nazişti în camerele de gazare de la Auschwitz. Levente Molnár, are un rol cheie în acest film: îl interpretează pe Abraham Warsawski, cel mai apropiat prieten al lui Saul, aflat alături de el în lagărul de concentrare.

„Subiectul este de fapt umanitatea, dacă poţi să-ţi păstrezi umanitatea în astfel de momente, şi cred că asta apreciază cei care-l premiază, şi sunt curios din 11 martie cum îl va primi publicul român. Şi punctul de vedere contează: de a privi toate aceste orori prin ochii unei singure persoane. Sunetul face 50% din acest film, este foarte important, s-a lucrat enorm la sunet“, a spus Levente Molnár despre filmul „Son of Saul“.

„Am lucrat cu un regizor debutant (László Nemes – n. red.), dar care nu-ţi dădeai seama niciodată că e debutant. Omul ăsta are creierul acolo unde trebuie, organizat aşa cum trebuie, a lucrat foarte mult, a băgat ani din viaţă în acest proioct, a făcut o cercetare amănunţită pe toate planurile. Chiar nu am avut momente în care să-l simt ezitant“, a spus actorul despre regizorul László Nemes într-un interviu pentru Adevărul, înainte de gala premiilor Oscar 2016.

Oscar 2016 Levente Molnár: „Viaţa mea nu s-a schimbat“

Actorul a vorbit şi despre cum se descurcă cu valul de popularitate survenit după acest film: „Nu am niciun motiv să cred ceva despre mine care nu-i acolo, că sunt un actor mai bun sau mai prost. Sunt pur şi simplu într-un moment al vieţii mele în care mi s-a întâmplat acest lucru. Încerc să răspund la toate întrebările. Viaţa mea nu s-a schimbat. Sunt foarte conştient că acest interes va şi dispărea, aşa cum a apărut. Sunt recunoscător pentru acest interes. Mă ghidez după un singur lucru: decenţa“, a spus cu modestie Levente Molnár.

Levente Molnár, născut pe 10 martie 1976, la Baia Mare, a studiat actoria la Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca, iar, din anul 2002, este actor al Teatrului Maghiar de Stat din Cluj-Napoca. A colaborat cu personalităţi precum Silviu Purcărete, Gábor Tompa, Michal Docekal, Dragos Galgoţiu, László Bocsárdi, Mihai Mănuţiu, Olga Barabás, György Selmeczi, David Zinder şi Mona Marian. 

Printre filmele în care a jucat se numără „The Fixer“ (regia Adrian Sitaru), „Chuck Norris vs Communism“ (regia Ilinca Calugăreanu) „Ferry“ (regia Daniel Nickson) „Fragment viu“ (regia Bántó Csaba, Iszlai József), „Blutsbrüder teilen alles“ (regia Wolfram Paulus), „Radio“ (regia Pünkösti Laura), „Un alt Crăciun“ (regia Tudor Giurgiu), „Morgen“ (regia Marian Crişan), „Any Given Father“ (regia Cristan Cîrcu), „Biliard“ (regia Mészáros Péter), „Tetemrehívás“ (regia Hatházi András).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite