Stiri despre masuri austeritate

  27 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Demonstraţii în Grecia împotriva noilor măsuri de austeritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Demonstraţii în Grecia împotriva noilor măsuri de austeritate

  Sindicatele din Grecia marchează Ziua Internaţională a Muncii prin marşuri împotriva noilor măsuri de austeritate susţinute de guvern în schimbul continuării furnizării asistenţei internaţionale, transmite France-Presse, preluată de dhnet.be.

 • Tsipras: Un „Nu” în procent mare la referendum, o modalitate de a fi „mai bine înarmaţi pentru continuarea negocierilor” cu creditorii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tsipras: Un „Nu” în procent mare la referendum, o modalitate de a fi „mai bine înarmaţi pentru continuarea negocierilor” cu creditorii

  Prim-ministrul Greciei, Alexis Tsipras, a afirmat, luni seară, că referendumul pe care îl organizează duminică reprezintă pentru conaţionalii săi o modalitate de a fi „mai bine înarmaţi pentru continuarea negocierilor” cu creditorii în cazul unui vot masiv pentru neacceptarea măsurilor de austeritate, cerute de Comisia Europeană, Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional, potrivit „Le Monde” şi AFP.

 • Spaniolii, forţaţi de sărăcie să caute mâncare prin tomberoane
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spaniolii, forţaţi de sărăcie să caute mâncare prin tomberoane

  Criza economică şi măsurile de austeritate i-au determinat pe spanioli să recurgă la acţiuni extreme pentru a supravieţui. „The New York Times” a publicat un reportaj care ilustrează foametea care străbate întreaga ţară şi tehnicile la care apelează spaniolii pentru a-şi asigura existenţa de pe o zi pe alta.

 • Statul îşi cârpeşte bugetul din „donaţii“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Statul îşi cârpeşte bugetul din „donaţii“

  Măsurile de austeritate nu au echilibrat semnificativ deficitul în 2010 aşa cum arată execuţia bugetară. Cea mai mare contribuţie au avut-o veniturile nefiscale. Guvernul şi-a luat asigurări, inclusiv prin emiterea unor acte normative, de încasări suplimentare în condiţiile în care economia privată a rămas în recesiune.

 • Criza „numără“ românii din Ungaria
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Criza „numără“ românii din Ungaria

  Măsurile de austeritate aplicate de Guvernul de la Budapesta vor diminua fenomenul „bişniţei“ cu identitatea românească. Înjumătăţirea bugetelor destinate autoguvernărilor româneşti din Ungaria îi descurajează pe cei care înainte de criză se declarau români doar pentru banii de la stat.

 • „Austeritate“ cu salarii mai mari la stat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Austeritate“ cu salarii mai mari la stat

  Conducerea de la Washington a Fondului Monetar Internaţional (FMI) a aprobat acordarea unei noi tranşe de împrumut pentru România, iar banii – 884 de milioane de euro – vor intra mâine în contul Băncii Naţionale, însă finanţatorii recomandă „continuarea ajustărilor şi constrângerilor de cheltuieli“.

 • Şcoala începe cu profesori nervoşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Şcoala începe cu profesori nervoşi

  Fără festivităţi, noul an şcolar stă sub semnul concedierilor şi al protestelor dascălilor. Peste 3,2 milioane de elevi sunt aşteptaţi de astăzi în cele aproximativ 21.000 de şcoli din toată ţara. De la 1 septembrie, Ministerul Educaţiei a renunţat la 10.000 de angajaţi.

 • 2011: concedieri şi pensii îngheţate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  2011: concedieri şi pensii îngheţate

  Anul care vine va fi tot unul de austeritate: încă 15.000 de bugetari îşi vor pierde joburile, pe lângă cei peste 100.000 disponibilizaţi anul acesta. Angajaţii care vor supravieţui concedierilor îşi vor pierde bonusurile, primele de vacanţă şi al 13-lea salariu. 

 • Ungaria refuză FMI, dar se împrumută mai scump
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ungaria refuză FMI, dar se împrumută mai scump

  Guvernul ungar a reuşit să obţină finanţări de pe piaţa internă, dar cu o dobândă mai mare decât cea aplicată de Fondul Monetar Internaţional. Uşurinţa cu care Ungaria a refuzat măsurile de austeritate şi sprijinul financiar al finanţatorilor externi se poate explica prin succesul vânzărilor de titluri de stat.

 • Măsurile de austeritate din Irlanda, rezultate slabe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsurile de austeritate din Irlanda, rezultate slabe

  În urmă cu doi ani, Irlanda a intrat în colaps financiar. Deşi în 2006 şi 2007 a înregistrat surplus bugetar, economia a plonjat în 2008, când deficitul bugetar a fost de 14,3% din PIB – o situaţie mai gravă decât cea din Grecia.

 • Piaţa imobiliară se va prăbuşi total în viitor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Piaţa imobiliară se va prăbuşi total în viitor

  Măsurile de austeritate anunţate de Guvern vor avea un impact negativ asupra zonei tranzacţiilor imobiliare, dar şi asupra preţurilor. Piaţa imobiliară din România va continua să se prăbuşească, iar preţurile se vor menţine în continuare pe un trend descendent, pe toate segmentele sale.

 • VIDEO Europa, „bolnavul economiei globale“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Europa, „bolnavul economiei globale“

  Reuniunea din Canada a fost marcată de divergenţele transatlantice privind măsurile de austeritate. SUA au reproşat europenilor că strâng cureaua prea tare şi riscă să arunce întregul glob într-o nouă recesiune.   

 • Cum primesc nemţii măsurile de austeritate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum primesc nemţii măsurile de austeritate

  Creşte sau nu creşte economia? Depinde cui vrei să-i dai credit. Lumea analiştilor economici germani şi-a retras optimismul, după acutizarea crizei datoriilor europene.

 • Mai bine la pensie decât angajat cu salariul tăiat
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mai bine la pensie decât angajat cu salariul tăiat

  Numărul oltenilor care vor să se pensioneze înainte de vreme a crescut de până la patru ori în mai faţă de lunile precedente. Speriaţi de măsurile anunţate de Guvern, printre care şi interzicerea pensionărilor anticipate, sute de oameni se înghesuie zilnic la Casa de Pensii pentru a se retrage din activitate.

 • Măsurile de austeritate riscă să redeclanşeze recesiunea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măsurile de austeritate riscă să redeclanşeze recesiunea

  Analiştii avertizează că deciziile guvernelor de a corecta deficitele bugetare şi datoriile de stat ar putea aduce din nou economia lumii pe minus. Catalogarea problemei datoriilor de stat drept principala prioritate a guvernelor ar putea fi contraproductivă pentru pieţe, consideră Juan Somavia, şeful Organizaţiei Internaţionale a Muncii.

 • Spirala curei de slăbire
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Spirala curei de slăbire

  Privaţii n-au motive să se bucure de măsurile de austeritate ce-au lovit sectorul bugetar. Spirala curei de slăbire nu va ierta pe nimeni.

 • Ce se întâmplă cu statele europene? Măsurile de austeritate înfurie populația, dar guvernele se încăpățânează
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă cu statele europene? Măsurile de austeritate înfurie populația, dar guvernele se încăpățânează

  Europa se îndreaptă către o cale greșită prin impunerea măsurilor de austeritate, care ar putea conduce la un dezastru, crede economistul Joseph Stiglitz, laureat al premiului Nobel în 2001. Grecia ar putea fi forţată să negocieze ieşirea din zona euro, iar germanii încep să-și arate resentimentele față de ajutorarea statului elen, considerându-se "din nou fraierii Europei". Pe fondul acestor declarații, guvernele

Modifică Setările