Măsurile fiscale dezbină Coaliția. Mai mulți liberali acuză PSD de șantaj. Replica lui Tudose

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deputatul Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, susține că amenințarea lui Marcel Ciolacu privind demisia dacă nu e acceptat pachetul de măsurile fiscale, este un „șantaj” făcut de social-democrați la adresa liberalilor și că nu trebuie luate măsuri care afectează sectorul privat.

PNL nu acceptă „șantajul” lui Ciolacu pe tema măsurilor fiscale FOTO Inquam
PNL nu acceptă „șantajul” lui Ciolacu pe tema măsurilor fiscale FOTO Inquam

   „Dacă nu se înțeleg aceste lucruri (n.r. - referitoare la pachetul pe măsurile fiscale), eu îmi pun mandatul pe masă și ne întoarcem la români. Am și eu răbdarea mea, cum e și corect. Sunt un om foarte răbdător, foarte echilibrat”, a afirmat Marcel Ciolacu, într-un interviu pentru Aleph News.  

Contactat de „Adevărul”, Robert Sighiartău, vicepreședinte al PNL, susține că e un șantaj ceea ce face premierul.

Din punctul meu de vedere e un șantaj la PNL și un șantaj față de electoratul PNL. Noi reprezentăm oamenii muncitori, care au profesii liberali, agenții economici și mediul de afaceri. Nu facem decât să le spunem socialiștilor că nu vrem mărire de impozite și taxe. În programul de guvernare votat nu scria de majorare de taxe și impozite.”,  a precizat Sighiartău.

Prima soluție e reducerea drastică a aparatului public central, apoi inclusiv o discuție pe ce putem face cu administrația publică locală, cu primarii, cu președinții de CJ, ca să creionăm reforma administratvă. Trebuie începută  această reformă și să facem o foaie de parcurs pe următorii 4 ani”, a completat Sighiartău.

De aici trebuie începută discuția. Salariile din mediul bugetar sunt cu 30% mai mari ca în privat. PNL nu trebuie să se intimideze la astfel de declarații ale domnului Ciolacu. Să găsească soluții și să impună reduceri drastice în aparaul bugetar. În ultimii 2 ani s-au angajat peste 25.000 de oameni”, a mai subliniat  Sighiartău.

Atacuri dure și nuanțări 

Și Rareș Bogdan a avut un atac dur la adresa lui Marcel Ciolacu. „Declarațiile sale din ultima vreme îmi întăresc tot mai mult această părere. Condiționarea aceasta indusă voluntar, în mod evident repetat, mie îmi sună că o amenințare sau mai clar, un șantaj direct! Dacă poporul român nu acceptă să facă ce vreau eu, dacă Partidul Național Liberal îmi contestă măsurile economico-fiscale, voi declanșa alegeri anticipate în România! Marcele, nu ești nici Mihai Viteazu, nici Ștefan cel Mare și nici Alexandru Ioan Cuza, adică niște oameni de stat care au intrat în conștiința și istoria românilor și a României, ci ești doar președintele trecător al PSD”, a spus Rareș Bogdan, într-o reacție pentru Digi24.

Lucian Romașcanu, purtătorul de cuvânt al PSD, susține că poziția lui Ciolacu e mai nuanțată. „Era vorba despre asumarea răspunderii în Parlament, unde dacă pică legea sigur că pleacă acasa. Suntem într-o coaliție. Trebuie să luam niște măsuri de comun acord”, a afirmat Romașcanu la Antena 3.

Din nefericire pentru Rareș Bogdan și ceea ce reprezinta el, lucrurile se discuta cu oameni responsabili la masă între cele doua partide”, a mai afirmat Lucian Romașcanu.

Tudose: Ori faceți rost de o poziție constructivă, ori ne întoarcem la popor

„Cine vinde potcoave? Unde-i calu’? Aflăm prin vocea (autorizată?) a prim-vicepreședintelui PNL Rare; Bogdan o mulțime de lucruri…

1 . Se simte amenințat de anunțul prim-ministrului că ne întoarcem la popor (anticipate) dacă PNL va continua să boicoteze orice reformă a statului! De ce vă e frică?!?

2. Aflăm, de asemenea, că PSD “amenință propietatea”…Impozitul pe piscină e o mare amenințare…!!!!

3. De asemenea, ne spune că Ciolacu e trecător la conducerea PSD. Probabil că da, Ciolacu nu va fi veșnic pe acest post. Doar că, de când e Ciolacu președinte la PSD… voi la PNL sunteți la al 3-lea și vă pregătiți intens de următorul…

4. Că la ultimele alegeri populația a votat dreapta. Ați ieșit pe locul doi. O performanță pe care nu prea o veți mai repeta”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

Totodată, liderul PSD le-a transmis liberalilor să vină cu soluții. „Da, din 2019 dreapta a guvernat singurică o luuungă perioadă de timp. Preț de sute de miliarde de euro. Preț de cel mai mare indice de mortalitate indirectă pe timpul Cov19. Preț de cele mai mari prețuri la energie. Fără să amintim de închiderea piețelor în aer liber sau haosul din educație. A venit scadența! Nu vă plac soluțiile PSD? Aveți Dvs altele mai bune? Vă ascultăm! Stimate aliat galben, situația e următoarea: ori faceți rost de o poziție constructivă și împreună redresăm țara… ori ne întoarcem la popor și vedem cum faceți atunci când zăngăniți potcoavele și lumea vă va întreba ce ați făcut cu calu’”,a mai adăugat Tudose.   

PoliticăPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite