
Furt în Casa Domnului la Mănăstirea Neamț
Un ieșean cazat într-o chilie a lăcașului din comuna Vânători a furat un telefon mobil, actele de identitate și suma de 95 de lei de la doi colegi de cameră. Hoțul s-a ales cu dosar penal pentru furt.
Un ieșean cazat într-o chilie a lăcașului din comuna Vânători a furat un telefon mobil, actele de identitate și suma de 95 de lei de la doi colegi de cameră. Hoțul s-a ales cu dosar penal pentru furt.
În urmă cu aproape jumătate de veac, comuniştii au pus lacătul pe uşa lăcaşului de cult. Astăzi, momumentul a devenit unul din cele mai importante centre spirituale din Bărăgan. Lăcaşul a fost ridicat la jumătatea secolului al XIX-lea de boierii Neacşu şi Ecaterina Pitişteanu, veniţi de pe meleaguri argeşene, aproape de apele râului Ialomiţa.
O familie care locuiește de zeci de ani într-un ținut izolat din Munții Orăștiei a avut o inițiativă cel puțin ciudată. Pășunea care aparținea hunedorenilor a devenit locul ridicării unei mănăstiri ortodoxe. În împrejurimile ei, care poartă numele de Valea Rea, se spune că a fost descoperită comoara lui Decebal.
În comuna Siliştea Gumeşti, la 35 de kilometri de Roşiorii de Vede, există un lăcaş de cult special, înfiinţat pe locul unei foste cazarme militare. La Mănăstirea “ Sf. Panteliomon” vin în pelerinaj sute de teleormăneni, convinşi că locul unde au plans 70 de icoane este făcător de minuni.
O parte din acoperişul unui nou corp de clădire al mănăstirii în suprafaţă de 250 de metri pătraţi a fost mistuit de flăcări pe 15 iulie 2011. Autorităţile locale şi judeţene au alocat până acum 70.000 de lei pentru refacerea lăcaşului de cult.
Sute de persoane din localităţile învecinate au participat la slujba oficiată de Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, la care au asistat şi autorităţi locale şi judeţene.
Dacă treci prin Câmpulung, opreşte-te şi la ctitoria lui Radu Negru Voievod! Fosta capitală a Ţării Româneşti e, în sine, un oraş istoric, iar argumente să-l vizitezi sunt destule. Mânăstirea Negru Vodă a cărei istorie n-a fost iertată de urgiile timpului, e unul dintre obiectivele turistice simbol ale oraşului.
Polițiștii din Târgu Ocna cercetează doi indivizi din Dâmbovița și Ilfov după ce au furat bunurile unor măicuțe de la Mănăstirea Adormirea Maicii Domnului din localitate.
După ce şi-a petrecut fiecare zi din ultimii 84 de ani în mănăstire, maica Teresita va înfrunta lumea de afară pentru a-l întâlni pe Papă.
Pregătiți cu pături și mâncare, unii credincioşi au luat parte la slujba de la Mănăstirea Bodrog dormind. Mii de oameni din vestul ţării, dar şi din străinătate, au refăcut Drumul Crucii, după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim.
Aproximativ 10.000 de persoane au participat ieri la manifestările religioase desfăşurate la Mănăstirea Tismana. Sute de persoane şi-au instalat corturile chiar lângă zidurile mănăstirii şi s-au ospătat cu mici şi carne la grătar.
O mare de creştini ortodocşi din toate colţurile ţării au venit ieri la lăcaşul de cult care poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Majoritatea a asistat la slujbă, apoi a plecat la masa servită de călugări sau la bâlciul din apropiere. Înaltele feţe bisericeşti nu au mai avut cui să ţină predica.
La Curtea de Argeș, fiecare a-nțeles, ieri, sărbătoarea în felul său. Împortant a fost, pentru, toți, s-ajungă la mânăstire, chit că apoi s-au îmbuibat cu mici și bere și-au ascultat manele.peste slujba ținută la doi pași. Comercianțiiau făcut bani frumoși iar cerșetorii au speculat momentul și și-au umplut buzunarele.
Lăcaşul a fost construit la începutul secolului al XVII-lea, în timpul domniei lui Matei Basarab. Mânăstirea Sfinţii Voievozi de la Slobozia este cea mai veche mânăstire din Bărăgan. Între zidurile sale, a funcţionat, în secolul XIX, şi cea mai mare bibliotecă din zonă.
După ce au stat ore întregi la rând ca să atingă racla cu moaștele Sfintei Filofteea, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului credincioșii s-au pus pe ghiftuit în curtea mânăstirii sau au încins grătare în parcarea de peste drum.
Mănăstirea de pe munte are hramul „Adormirea Maicii Domnului" şi conform tradiţiei, câteva zeci de persoane vor încerca să ajungă la slujbă.
De ieri, la Cacica, Putna şi Hagigadar au început manifestările dedicate hramului „Adormirii Maicii Domnului". Mii de pelerini au sosit la aceste lăcaşuri de cult care au o tradiţie de câteva sute de ani. Săptămâna viitoare, duminică, pe 21 august, Patriarhul Daniel va veni la sfinţirea bisericii „Naşterea Maicii Domnului" din Gura Humorului.
Liturghiile sunt oficiate în patru limbi, pentru a putea fi înțelese de toți. O altă atracție pentru pelerini o reprezintă icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, care a supraviețuit în mod miraculos unui incendiu, în urmă cu sute de ani.
Zece deţinuţi de la Penitenciarul Iaşi au făcut în această dimineaţă o vizită la lăcaşul de cult. Ei au fost monitorizaţi doar prin brăţările cu GPS
Luni, de Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Prea Sfinţitul Timotei Lauran, episcop al Episcopiei Ortodoxe Române din Spania si Portugalia, va săvârşi Sfânta Liturghie Arhierească la Mănăstirea “Izvorul Tămăduirii” de la Măriuş.
Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, peretele care nu poate fi tencuit și inima de piatră în care se aud bătăile inimii unui preot înmormântat în zidul bisericii, aduc la Bodrog pelerini din toată țara, care pentru a ajunge la mănăstire străbat "Drumul Crucii". Se spune că mănăstirea de la Hodoș-Bodrog este un loc plin de har, unde cei apăsați de necazuri își găsesc un loc de liniște și rugaciune, un loc în car
Arhimandritul Iustin Dragomir a ajuns de la Ministerul Transporturilor la Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi. Stareţul de 58 de ani, economist de profesie, povesteşte cât de greu i-a fost să intre la Seminar doar pentru că părinţii săi lucrau la CAP. Educaţia primită acasă l-a motivat să-şi depăşească condiţia.
La mănăstirea din localitate credincioşii se pot închina la singura icoană făcătoare de minuni din judeţ. Situat la 30 de kilometri de Vaslui, ansamblul monahal de la Floreşti este unul dintre cele mai renumite din ţară. Punctul de atracţie îl reprezintă Turnul Clopotniţă.
Preşedintele Consiliului Judeţului Galaţi, Eugen Chebac, va oferi 20.000 de lei mănăstirii din judeţul Galaţi căreia flăcările i-au mistuit un corp nou de clădire, în urmă cu o săptămână.
Un apel la 112 primit de la o femeie belgiană a pus pe jar echipele de intervenție. Aceasta a anunțat azi noapte disperată că, un grup format din 34 de turiști belgieni, dintre care 14 adulți și 20 de copii, au rămas captivi în Munții Zărandului.
În cadrul programului de reintegrare socială, Penitenciarul Tulcea a organizat o ieşire în comunitate la Mănăstirea Celic - Dere din judeţul Tulcea, cu 17 persoane private de libertate din regim deschis.
Consiliul Judeţean a obținut peste 1,4 milioane de lei de la Ministerul Turismului pentru a atrage mai mulţi vizitatori în zonă. Turiştii vor fi atraşi în judeţ cu pliante, hărţi şi filme publicitare cu mănăstirile şi meşterii populari.
250 de copii din mai multe localităţi sălăjene vor participa în această vară la tabăra organizată de Episcopia Sălajului, la mănăstirea Strâmba. Copiii vor învăţa cântece bisericeşti şi vor participa la diferite concursuri.
Cu doar 70 de lei pe noapte, puteţi închiria o cameră de două persoane şi să petreceţi un sejur de neuitat pe Valea Ialomicioarei de Vest, la Runcu. Sub Leaota, zgomotul oraşului este înlocuit cu foşnetul pădurilor şi susurul apei curgătoare. Pensiunile de la marginea satului reprezintă adevărate comori pentru turistul îndrăgostit de munte.
Pompierii militari au stins, în urmă cu două zile, șase incendii izbucnite în Constanța, Mangalia, Lumina, Costinești și Nuntași, comuna Istria. La Costinești, incendiul a fost aproape de a cuprinde mănăstirea din localitate.