Stiri despre manastire

  580 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Furt în Casa Domnului la Mănăstirea Neamț
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Furt în Casa Domnului la Mănăstirea Neamț

  Un ieșean cazat într-o chilie a lăcașului din comuna Vânători a furat un telefon mobil, actele de identitate și suma de 95 de lei de la doi colegi de cameră. Hoțul s-a ales cu dosar penal pentru furt.

 • Mănăstirea Balaciu, puntea dintre oameni şi divinitate
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănăstirea Balaciu, puntea dintre oameni şi divinitate

  În urmă cu aproape jumătate de veac, comuniştii au pus lacătul pe uşa lăcaşului de cult. Astăzi, momumentul a devenit unul din cele mai importante centre spirituale din Bărăgan. Lăcaşul a fost ridicat la jumătatea secolului al XIX-lea de boierii Neacşu şi Ecaterina Pitişteanu, veniţi de pe meleaguri argeşene, aproape de apele râului Ialomiţa.

 • REPORTAJ ADS: Misterul mănăstirii ridicate în Valea Rea din ținutul comorilor dacice
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  REPORTAJ ADS: Misterul mănăstirii ridicate în Valea Rea din ținutul comorilor dacice

  O familie care locuiește de zeci de ani într-un ținut izolat din Munții Orăștiei a avut o inițiativă cel puțin ciudată. Pășunea care aparținea hunedorenilor a devenit locul ridicării unei mănăstiri ortodoxe. În împrejurimile ei, care poartă numele de Valea Rea, se spune că a fost descoperită comoara lui Decebal.

 • Minunile mănăstirii din cazarmă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Minunile mănăstirii din cazarmă

  În comuna Siliştea Gumeşti, la 35 de kilometri de Roşiorii de Vede,  există un lăcaş de cult special, înfiinţat pe locul unei foste cazarme militare. La Mănăstirea “ Sf. Panteliomon” vin în pelerinaj sute de teleormăneni, convinşi că locul unde au plans 70 de icoane este făcător de minuni.

 • Sărbătoare populară la hramul Mănăstirii Cudalbi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoare populară la hramul Mănăstirii Cudalbi

  Sute de persoane din localităţile învecinate au participat la slujba oficiată de Arhiepiscopul Casian al Dunării de Jos, la care au asistat şi autorităţi locale şi judeţene.

 • RECOMANDARE Mânăstirea Negru Vodă, un loc încărcat de istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RECOMANDARE Mânăstirea Negru Vodă, un loc încărcat de istorie

  Dacă treci prin Câmpulung, opreşte-te şi la ctitoria lui Radu Negru Voievod! Fosta capitală a Ţării Româneşti e, în sine, un oraş istoric, iar argumente să-l vizitezi sunt destule. Mânăstirea Negru Vodă a cărei istorie n-a fost iertată de urgiile timpului, e unul dintre obiectivele turistice simbol ale oraşului.

 • Somn şi rugăciune: la mănăstire, ca la picnic
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somn şi rugăciune: la mănăstire, ca la picnic

  Pregătiți cu pături și mâncare, unii credincioşi au luat parte la slujba de la Mănăstirea Bodrog dormind. Mii de oameni din vestul ţării, dar şi din străinătate, au refăcut Drumul Crucii, după modelul Patriarhiei Ortodoxe de la Ierusalim.

 • 25.000 de pelerini la Hramul Putnei
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  25.000 de pelerini la Hramul Putnei

  O mare de creştini ortodocşi din toate colţurile ţării au venit ieri la lăcaşul de cult care poartă hramul Adormirii Maicii Domnului. Majoritatea a asistat la slujbă, apoi a plecat la masa servită de călugări sau la bâlciul din apropiere. Înaltele feţe bisericeşti nu au mai avut cui să ţină predica.

 • GALERIE FOTO Mânăstirea Sfinţii Voievozi, centrul spiritual al Bărăganului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  GALERIE FOTO Mânăstirea Sfinţii Voievozi, centrul spiritual al Bărăganului

  Lăcaşul a fost construit la începutul secolului al XVII-lea, în timpul domniei lui Matei Basarab. Mânăstirea Sfinţii Voievozi de la Slobozia este cea mai veche mânăstire din Bărăgan. Între zidurile sale, a funcţionat, în secolul XIX, şi cea mai mare bibliotecă din zonă.

 • UPDATE FOTOGALERIE Marele picnic de la Mânăstirea lui Manole
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  UPDATE FOTOGALERIE Marele picnic de la Mânăstirea lui Manole

  După ce au stat ore întregi la rând ca să atingă racla cu moaștele Sfintei Filofteea, la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului credincioșii s-au pus pe ghiftuit în curtea mânăstirii sau au încins grătare în parcarea de peste drum.

 • Mulţi pelerini sunt aşteptaţi pe Rarău
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mulţi pelerini sunt aşteptaţi pe Rarău

  Mănăstirea de pe munte are hramul „Adormirea Maicii Domnului" şi conform tradiţiei, câteva zeci de persoane vor încerca să ajungă la slujbă.

 • Sărbătoarea Mariei Mari a adunat mii de credincioși
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Sărbătoarea Mariei Mari a adunat mii de credincioși

  De ieri, la Cacica, Putna şi Hagigadar au început manifestările dedicate hramului „Adormirii Maicii Domnului". Mii de pelerini au sosit la aceste lăcaşuri de cult care au o tradiţie de câteva sute de ani. Săptămâna viitoare, duminică, pe 21 august, Patriarhul Daniel va veni la sfinţirea bisericii „Naşterea Maicii Domnului" din Gura Humorului.

 • Mănăstirea Hodoș-Bodrog, o oază de liniște, unde minunile nu pot fi explicate decât prin credință
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănăstirea Hodoș-Bodrog, o oază de liniște, unde minunile nu pot fi explicate decât prin credință

  Icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, peretele care nu poate fi tencuit și inima de piatră în care se aud bătăile inimii unui preot înmormântat în zidul bisericii, aduc la Bodrog pelerini din toată țara, care pentru a ajunge la mănăstire străbat "Drumul Crucii". Se spune că mănăstirea de la Hodoș-Bodrog este un loc plin de har, unde cei apăsați de necazuri își găsesc un loc de liniște și rugaciune, un loc în car

 • A lăsat cifrele pentru a se dedica în totalitate bisericii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A lăsat cifrele pentru a se dedica în totalitate bisericii

  Arhimandritul Iustin Dragomir a ajuns de la Ministerul Transporturilor la Mănăstirea Bogdana din Rădăuţi. Stareţul de 58 de ani, economist de profesie, povesteşte cât de greu i-a fost să intre la Seminar doar pentru că părinţii săi lucrau la CAP. Educaţia primită acasă l-a motivat să-şi depăşească condiţia.

 • Floreşti, locul plin de sfinţenie şi istorie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Floreşti, locul plin de sfinţenie şi istorie

  La mănăstirea din localitate credincioşii se pot închina la singura icoană făcătoare de minuni din judeţ. Situat la 30 de kilometri de Vaslui, ansamblul monahal de la Floreşti este unul dintre cele mai renumite din ţară. Punctul de atracţie îl reprezintă Turnul Clopotniţă.

 • Mănăstiri şi tradiţii, atracţiile Neamţului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mănăstiri şi tradiţii, atracţiile Neamţului

  Consiliul Judeţean a obținut peste 1,4 milioane de lei de la Ministerul Turismului pentru a atrage mai mulţi vizitatori în zonă. Turiştii vor fi atraşi în judeţ cu pliante, hărţi şi filme publicitare cu mănăstirile şi meşterii populari.

 • Tabără la mănăstirea Strâmba pentru 250 de copii din Sălaj
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Tabără la mănăstirea Strâmba pentru 250 de copii din Sălaj

  250 de copii din mai multe localităţi sălăjene vor participa în această vară la tabăra organizată de Episcopia Sălajului, la mănăstirea Strâmba. Copiii vor învăţa cântece bisericeşti şi vor participa la diferite concursuri.

 • RELAXARE: Concediu la poalele Munţilor Leaota
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RELAXARE: Concediu la poalele Munţilor Leaota

  Cu doar 70 de lei pe noapte, puteţi închiria o cameră de două persoane şi să petreceţi un sejur de neuitat pe Valea Ialomicioarei de Vest, la Runcu. Sub Leaota, zgomotul oraşului este înlocuit cu foşnetul pădurilor şi susurul apei curgătoare. Pensiunile de la marginea satului reprezintă adevărate comori pentru turistul îndrăgostit de munte.

 • Incendiu în apropierea Mănăstirii din Costinești
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Incendiu în apropierea Mănăstirii din Costinești

  Pompierii militari au stins, în urmă cu două zile, șase incendii izbucnite în Constanța, Mangalia, Lumina, Costinești și Nuntași, comuna Istria. La Costinești, incendiul a fost aproape de a cuprinde mănăstirea din localitate.

Modifică Setările