Imagini șocante în Grecia mistuită de incendii. Un polițist le roagă în genunchi pe călugărițe să evacueze o mânăstire VIDEO

0
Publicat:

Valul de caniculă care s-a abătut asupra Greciei, face prăpăd în unele zone ale țării. La doar câțiva kilometri de Capitală, gospodăriile oamenilor ar putea fi oricând cuprinse de flăcări. Pentru a nu le fi puse viețile în pericol, măicuțele de la o mănăstire au fost evacuate de polițiști.

35 de maici au fost evacuate FOTO Captură Twitter
35 de maici au fost evacuate FOTO Captură Twitter

Temperaturile în Grecia au ajuns, în ultima săptămână, la valori de până la 45 de grade Celsius. Căldura excesivă a provocat mai multe incendii de vegetație, unele chiar în apropiere de Atena. Autoritățile au fost nevoite inclusiv să oprească din nou accesul la Acropole, cel mai vizitat obiectiv al țării.

Călugărițele refuzau să părăsească mănăstirea

La numai 20 de kilometri distanță de Atena au fost surprinse scene dramatice. În satul Mandra, forțele de ordine sunt prezente peste tot pentru a acorda asistență cetățenilor și pentru a-i ajuta să se adăpostească din calea flăcărilor.

Marți, polițiștii au fost nevoiți să evacueze o mănăstire. Misiunea nu a fost însă una ușoară. În loc să părăsească lăcașul de cult, măicuțele făceau rugăciuni. În imagini a fost surprins un polițist, stând în genunchi, în timp ce încerca să o convingă pe o călugăriță să plece de la mănăstire. Postarea a devenit virală pe Twitter.

Poliția elena a transmis că toate cele 35 de femei au fost convinse, într-un final, să părăsească mănăstirea, înainte ca focul să ajungă la ele. Incendiile din ultimele zile au creat cele mai mari probleme în regiunile din jurul Atenei. Pădurile de pe dealurile din jurul localității Mandra au fost cuprinse de flăcări, iar în localitate au ars case, mașini și copaci. De asemenea, zona este cuprinsă, în permanență, de un fum dens.

Trăim un coșmar. Case și terenuri sunt în flăcări”, a declarat primarul Christos Stathis pentru Open TV.

Incendiul, care a izbucnit luni în regiunea Dervenochoria, la aproximativ 30 km nord de Atena, s-a extins rapid din cauza vântului puternic și a ajuns marți în Mandra. Seara, flăcările s-au extins necontrolat, iar oamenii au fost nevoiți să fugă. Se pare că până joi, echipajele au reușit să mai domolească incendiile.

Cea mai gravă situație rămâne în insula Rhodos. Pompieri din mai multe țări ale Uniunii Europene, inclusiv din România, au fost mobilizați, pentru a da o mână de ajutor celor din Grecia, depășiți de situație.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite