Facturi uriaşe la gaze pentru o mănăstire din Alba, unde sunt îngrijiţi 200 de copii. „O să închidem centrul social“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mănăstirea din Alba are facturi uriaşe la gaze naturale Foto: Facebook/ Mănăstirea Dumbrava
Mănăstirea din Alba are facturi uriaşe la gaze naturale Foto: Facebook/ Mănăstirea Dumbrava

O mănăstire din Alba, care administrează şi un centrul social unde sunt îngrijiţi copii şi bătrâni, are de plătit facturi pentru gaze naturale în valoare de peste 100.000 de lei.

Situaţia are loc la Mănăstirea Dumbrava din judeţul Alba. Ultima factură la gaze se ridică la 62.500 de lei. Pe luna noiembrie, factura a fost în valoare de 40.781 d elei

„Pe lângă mânăstire avem aşezământul social Sfânta Veronica în care sunt mai multe module de asistenţă socială. Două case de bătrâni, una la Teiuş, una la Dumbrava. La Dumbrava pe luna noiembrie mi-a venit 40.781 lei. 

Astăzi mi-a venit o factură şi am rămas stupefiat de 62.503 lei. Deci peste 1 miliard în două luni, asta e numai gazul. Nu mai pun curentul, nu mai pun apa”, a spus părintele Vasile Crişan, stareţul mănăstirii, pentru Antena 3.

Acesta a precizat că până în prezent nu a avut o factură mai mare de 14.000 de lei la gaz. Stareţul susţine că nu are cum să plătească aceste facturi uriaşe şi că ar putea fi nevoit să închidă centrul social unde sunt îngrijiţi 200 de copii.

Începută în 1998 şi finalizată în 1999, Casă de Tip Familial „Sf. Veronica” Dumbrava oferă servicii sociale pentru copii orfani sau abandonaţi de părinţi. 

Tot la Dumbrava se află un căminul pentru persoane vârstnice înfiinţat în anul 2001 şi având capacitatea de găzduire pentru 50 de persoane. 

De asemenea, tot aici se află un centru de protecţie unde sunt ădăpostite temporar mame care, însărcinate fiind sau aflate cu copii mici, se confruntă cu situaţii de criză, neavând casă, său fiind alungate de la casele lor. Capacitatea este de 6 cupluri de mame cu copii.

Vă mai recomandăm:

 

Tot mai mulţi români îşi câştigă în justiţie dreptul la viaţă. Cum poate fi obligat statul să suporte costul medicamentelor pentru cancer

 

Ordinul prin care se condiţionează prezenţa fizică în şcoli de vaccinarea profesorilor, contestat în justiţie

Alba IuliaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite