Femeile nu vor avea acces în noua mănăstire construită de Gigi Becali la Vâlcea: „Nu vor fi nici animale de sex feminin”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Arhivă Adevărul
Foto: Arhivă Adevărul

Gigi Becali a decis să construiască, pe un teren de 30 de hectare pe care îl deţine în Olăneşti, Vâlcea, o mănăstire, la care femeile nu au acces, transmite ziarul local Indiscret.

Potrivit sursei citate, pe acest teren a apărut recent un panou pe care scrie „Proprietate privată! Accesul interzis femeilor!”.

Contactat de Libertatea, patronul FCSB spune că vor fi de fapt două mănăstiri, una pentru maici şi una pentru călugări, construite la câţiva kilometri distanţă.

„Femeile şi bărbaţii nu se vor întâlni. Ce, la Athos pot merge femeile? La călugări nu au voie femeile, iar la mănăstirea pentru maici nu au voie bărbaţii”, a declarat Becali pentru Libertatea.

Biserica viitoarei mănăstiri pentru călugări a fost deja construită. Primarul din Olăneşti, Sorin Vasilache, a spus, pentru publicaţia Indiscret, că nu ştia nimic despre asta, în condiţiile în care Planul Urbanistic Zonal nu a ajuns încă pe masa consilierilor locali. 

Preotul Emilian Groşenoiu, care slujeşte în localitatea Olăneşti, a spus şi el că nu are cunoştinţă de planurile lui Becali. El s-a arătat însă contrariat de apariţia panoului care anunţă accesul interzis pentru femei.

„Nici Dumnezeu nu a fost misogin, din contră, a avut femeile lângă El. Femeile sunt păcătoase? Fals! (…) Biserica e o instituţie publică până la urmă. Dacă faci o instituţie publică, nu poţi să îngrădeşti cuiva accesul. Acolo intră oricine, şi cel păcătos şi cel drept. (…) Cum să scoţi femeia din biserică în secolul 21?”, a spus preotul Groşenoiu pentru jurnaliştii de la Indiscret.

Becali: „Nu vor fi nici animale de sex feminin” 

Potrivit Libertatea, planul patronului FCSB este de a face un „orăşel călugăresc”, o mănăstire pe modelul celei de la Frăsinei, singura din România în care femeile nu au voie să intre.  

Tot la Olăneşti însă va fi construită şi una pentru maici. 

„Facem una şi pentru femei”, a spus Becali. La şapte kilometri distanţă, pentru ca femeile şi bărbaţii să nu se întâlnească. Va fi aşa, un fel de orăşel călugăresc, mare, cu 500-1.000 de călugări. Nu vor fi nici animale de sex feminin. Vor fi măgari, boi, de exemplu, vor fi şi găini, dar cocoşi, deci nu de sex feminin”, a explicat patronul FCSB. 

„Au fost amenajate acolo deja câteva chilii”, a mai spus Becali, construcţii simple, din lemn. Nu a putut estima când va fi totul gata, însă declară că turiştii vor fi bineveniţi la cele două mănăstiri. 

„Sigur, turiştii bărbaţi la călugări, femeile la maici”, a punctat Becali. 

„Cred eu că vor veni vremurile când mulţi tineri vor căuta refugiu în biserici”, şi-a motivat omul de afaceri iniţiativa. 

Becali este cunoscut ca fiind un om foarte credincios, ajutând cu donaţii mai multe biserici din ţară. Recent, omul de afaceri şi familia sa au fost pictaţi pe zidurile mănăstirii Patocrator, din judeţul Teleorman, lângă Iisus Hristos, potrivit Gazetei Sporturilor. 

În vară, Gigi Becali s-a apucat să construiască o biserică în Africa. 

„Am trimis arhitecţi, ingineri şi pictori, iar africanii au învăţat imnul României în semn de mulţumire. Interesul meu este numai unul singur. Îl vreau pe Hristos şi vreau să fiu cu Hristos şi dacă vrei să fii cu Hristos trebuie să faci bine”, a spus latifundiarul pentru Antena 3.

Râmnicu VâlceaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite