Vijelia a lăsat Horezu fără curent electric. Un monument UNESCO a fost avariat VIDEO

0
0
Nuc căzut peste reţeaua de electricitate din Horezu - Vâlcea din cauza vântului Foto ISU Vâlcea
Nuc căzut peste reţeaua de electricitate din Horezu - Vâlcea din cauza vântului Foto ISU Vâlcea

Trei stâlpi ai reţelei de energie electrică din oraşul Horezu, judeţul Vâlcea, au fost doborâţi de un nuc rupt din cauza vântului puternic iscat marţi după-amiaza, 16 august. Întregul oraş a rămas fără curent electric.

Din cauza vântului extrem de puternic, trei arbori au fost rupţi de vânt în trei locuri diferite din oraşul Horezu. Unul dintre ele este chiar Mănăstirea Hurezi, lăcaş de cult inclus în patrimoniul UNESCO. Şi aici şi în centrul oraşului, copacii au distrus reţeaua de energie electrică. Un alt brad a căzut peste o casă.

Fără curent electric

Un nuc a fost doborât pe o stradă principală din Capitala Ceramicii Populare Româneşti. Traficul rutier în zonă a fost blocat pentru intervenţia pompierilor vâlceni, curentul electric fiind întrerupt în întregul oraş.

„În jurul orei 14:00, angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Vâlcea au fost solicitaţi pentru înlăturarea a trei stâlpi de electricitate, din beton, rupţi de vânt”, a menţionat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Octavian Fulger.

Potrivit sursei citate, incidentul produs în Horezu a dus la întreruperea furnizării de energie electrică a întregului oraş. Nucul a fost rupt de vântul puternic, iar în cădere a distrus firele de electricitate şi stâlpii reţelei de distribuţie a energiei electrice. 

Fenomenele meteo extreme au lăsat oraşul Horezu fără curent electric, după ce vântul a doborât mai mulţi arbori (ISU Vâlcea)

„La faţa locului, pompierii au restricţionat accesul persoanelor neautorizate, după care, ulterior întreruperii alimentării cu energie electrică, au început să secţioneze copacul pentru deblocarea traficului rutier”, a mai explicat reprezentantul ISU Vâlcea. Intervenţia pompierilor a fost surprinsă în video-ul ataşat.

Brad căzut peste o casă, alt copac, căzut în curtea Mănăstirii Hurezi

Nu a fost singurul incident cauzat de fenomenele meteo extreme, în Horezu, marţi după-amiaza. Un brad a căzut peste o locuinţă, în satul Romanii de Sus. Din fericire, evenimentul nu s-a soldat cu victime. „Nu sunt persoane surprinse în locuinţă”, a mai menţionat purtătorul de cuvânt Octavian Fulger care a precizat că la intervenţie s-au deplasat patru subofiţeri cu o autospecială - ASAS, din cadrul Punctului de Lucru Horezu.

Brad căzut peste o casă din cauza vântului în Horezu - Vâlcea Foto ISU Vâlcea

Brad căzut peste o casă din cauza vântului în Horezu - Vâlcea Foto ISU Vâlcea

În satul Romanii de Jos, a mai căzut un arbore peste reţeaua electrică, de această dată în incinta Mănăstirii Hurezi. „Nu sunt persoane rănite sau alte efecte negative înregistrate. La faţa locului a fost trimis un echipaj de pompieri pentru secţionarea şi degajarea copacului rupt de vântul puternic”, a precizat reprezentantul ISU Vâlcea.

Vâlcea s-a aflat marţi, 16 august, sub atenţionare de Cod galben de averse de 25-30 l/mp, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului, dar şi Cod galben hidrologic prelungit până la miezul nopţii, pentru râul Lotru, fiind preconizate scurgeri importante pe versanţi, de torenţi şi viituri rapide cu posibile inundaţii locale, după cum au menţionat reprezentanţii ISU Vâlcea. 

Vă recomandăm să citiţi şi:

Cel mai longeviv veteran de război din România. „Nu am omorât pe nimeni pe front. Calul m-a salvat din război“ FOTO

Ce au păţit doi şoferi care au circulat pe banda de urgenţă a două autostrăzi VIDEO

Ţara Loviştei, zona superbă scoasă din anonimat. Varianta de ocolire a Văii Oltului va fi asfaltată graţie autostrăzii FOTO VIDEO

Râmnicu Vâlcea


Ultimele știri
Cele mai citite