stiri despre joe biden

Postul american de televiziune de ştiri CNN a dat publicităţii o analiză completă a activităţilor lui Julian Assange, fondatorul Wikileaks, în Ambasada Ecuadorului din Londra, unde s-a refugiat în 2012 pentru aproape 7 ani ca să fugă de acuzaţiile de asalt, viol şi alte infracţiuni sexuale în Suedia.

acum 11 ore · comentarii (17)

În Valea Uzului, doar morţii mai trăiesc. Şi fantomele trecutului, înviate de UDMR. Aşa cum este reclamaţia lui Kelemen Hunor privind crucea de piatră din cimitirul satului, pentru că ar fi simbol legionar. Şi Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului „Elie Wiesel“ s-a „crucit“ în faţa aberantei solicitări ca Ministerul Culturii să-şi retragă avizul pentru valoarea artistică a simbolului creştin.

acum 11 ore · comentarii (59)

L-am primit în urmă cu câteva zile, este realizat de experţii de la Soufa Center (mai 2019). Extrem de interesant prin bogăţia de date, aliniate cu precizia specifică analiştilor din serviciile militare de informaţii, vă poate da o idee foarte exactă asupra mizelor reale, enorme,  care stau în spatele acestei stări pre-conflictuale ce domneşte în întregul Orient Mijlociu şi are ca pivot Iranul şi strategia sa de implantare regională.

acum 10 ore · comentarii (12)

În 2014, Klaus Iohannis câştiga alegerile prezidenţiale, asigurându-şi un mandat de 5 ani la Palatul Cotroceni. A urmat un moment de optimism generalizat, perioada de imediat de după alegeri fiind una în care pentru prima oară, după mulţi ani, sondajele de opinie arătau că românii cred că ţara se îndreaptă într-o direcţie bună.

acum 12 ore · comentarii (45)

Situaţia în care se află societatea românească nu este efectul unei hibe a sistemului, ci „rodul“ unei mentalităţi colective ce pare să aibă consistenţa şi dinamica unei adevărate eredităţi sociale, având în vedere faptul că de aceleaşi lucruri de care ne plângem noi, astăzi, s-au plâns şi înaintaşii: Caragiale, Eminescu, Vlahuţă etc.

acum 11 ore · comentarii (7)

Vorbeam în această rubrică de Festivalul internaţional „Vara Magică“ de la Bucureşti, de Festivalul Internaţional „Enescu şi muzica lumii“ de la Sinaia, de Festivalul „Young Euro Classic“ de la Berlin, care ne interesează în primul rând prin prisma românilor care participă la ele, dacă sunt în străinătate sau a posibilităţii noastre de a participa la ele, dacă sunt în România.

acum 10 ore · comentarii (1)

După cum probabil aţi tot citit în ultimele zile, vecini noştri de la sud de Dunăre, s-au confruntat cu cea mai mare breşă de securitate din Europa de Est: date personale, incluzând informaţii financiare a peste 5 milioane de persoane au fost sustrase din bazele de date ale le Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, autoritatea fiscală a Bulgariei, omologul bulgar al ANAF-ului nostru.

Discuţii ample zilele acestea despre importanţa şi efectele ultimului referendum. Mai ales în lumina deciziilor CCR. Articolul 2 din Constituţie tratează un lucru extrem de important, esenţa democraţiei: suveranitatea poporului. Dacă în alte sisteme politice „suveranul” este regele, împăratul, domnitorul, în sistemele democratice suveran este poporul. Şi în practică, sau doar teoretic, declarativ?

acum 3 zile · comentarii (27)

„Cluj, numai Cluj, nimic altceva decât Cluj!“ Aceasta este deviza sub care se desfăşoară seria de întâlniri cu publicul dedicate istoriei Clujului, organizate de asociaţia Vechiul Cluj sub genericul „Poveşti despre Cluj“, care a intrat în sezonul al şaselea. De această dată, întâlnirea cu publicul a avut loc în Mănăştur, cel mai mare cartier al Clujului, care a fost, până în 1895, o localitate distinctă, cu o istorie impresionantă.

acum 2 zile · comentarii (0)