
Peste 200 de elevi din Ialomiţa, infectaţi cu SARS-CoV-2. Zeci de clase, în online
Nicio şcoală din Ialomiţa nu are activitatea fizică suspendată, însă 215 elevi şi 65 de profesori au fost depistaţi pozitiv la testarea anti-COVID.
Nicio şcoală din Ialomiţa nu are activitatea fizică suspendată, însă 215 elevi şi 65 de profesori au fost depistaţi pozitiv la testarea anti-COVID.
O situaţie alarmantă se înregistrează, zilele acestea, în unităţile medicale buzoiene. Mai multe secţii din Spitalul Judeţean şi Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, în care evoluează focare COVID-19, au fost închise.
Un bebeluş de numai două luni şi jumătate a murit după ce s-a infectat cu SARS-COV 2. Acesta avea şi o malformaţie congenitală şi nu a rezistat în faţa virusului.
Medicii vorbesc despre o pandemie de hepatite cu virus B şi C cu care România se confruntă. Vestea bună este că pentru aceste boli există tratament eficient, vestea rea, în schimb, este aceea că nedescoperite la timp, hepatitele se pot transforma chiar în ciroză sau cancer.
Compuşii din cannabis ar putea ajuta la prevenirea infecţiei cu virusul care provoacă COVID-19, blocând intrarea acestuia în celule, potrivit unui studiu publicat în această săptămână de cercetătorii afiliaţi la Universitatea de Stat din Oregon, scrie Forbes.
Managerul Institutului „Marius Nasta” din Bucureşti atrage atenţia că Omicron poate provoca forme severe de boală, chiar dacă este o variantă aparent mai blândă. Partea bună este că Omicron pare să afecteze mai mult căile respiratorii superioare, fără să atace plămânii, ca în cazul variantei Delta.
Cunoscutul virusolog român stabilit în SUA, dr. Cristian Apetrei, avertizează asupra evoluţiei variantei Omicron în România şi le recomandă celor care s-au vaccinat, dar nu au făcut încă boosterul să se grăbească până nu creşte prea mult numărul de cazuri.
Redeschiderea cursurilor faţă în faţă după Sărbătorile de iarnă va da un nou impuls răspândirii Omicron. Specialiştii estimează că impactul va fi semnificativ în toate familiile, mai ales că se adaugă unui lung şir de încălcări ale regulilor sanitare în această perioadă. Însă respectarea unui set de măsuri ne-ar putea feri de infecţie.
Preşedintele Centrului pentru Inovaţie în Medicină, medicul Marius Geantă, atrage atenţia că singura protecţie consistentă împotriva variantei Omicron este oferită de trecerea prin boală plus trei doze de vaccin ARNm sau de administrarea a trei doze de ARNm.
Ministerul Sănătăţii anunţă că rezultatele parţiale ale secvenţierii unui alt pasager venit recent cu o cură aeriană din Africa de Sud indică o infecţie cu tulpina Omicron a SARS-CoV-2.
335 de zile este recordul pentru numărul de zile în care o persoană a fost infectată cu SARS-CoV-2. Este deţinut de o americancă în vârstă de 47 de ani, care a preferat să rămână anonimă, potrivit revistei ştiinţifice americane Science.
Cercetătorii români au creat un test RT-PCR de depistare a noului coronavirus capabil nu doar să indice foarte repede şi cu precizie ce variantă a virusului a contractat pacientul, ci şi în ce stadiu este boala.
Populaţia de koala din Australia este afectată de clamidioză şi experţii în faună sălbatică spun că emblematicul marsupial ar putea să dispară din multe zone ale ţării, potrivit CNN.
Infecţia cu noul coronavirus l-a răpus pe viceprimarul comunei Drânceni, Lucian Daniel Lăcătuş, în vârstă de 43 de ani. Bărbatul figurează ca fiind imunizat din luna mai cu vaccinul Johnson&Johnson. Timp de 10 zile s-a tratat la domiciliu, dar starea de sănătate I s-a deteriorat vizibil şi a apelat la medici.
Direcţia de Sănătate Publică a raportat, joi, un număr de 21 de decese la pacienţi infectaţi cu SARS-CoV-2, cu vârste cuprinse între 44 şi 88 de ani. Pe lista celor răpuşi de coronavirus apare şi Petruş Cârcei, fost director al Direcţiei de Finanţe Buzău, în vârstă de 57 de ani.
O tânără de 24 de ani din Botoşani a murit de COVID-19 la o lună după ce a născut. Tânăra a fost diagnosticată cu bronhopneumonie şi avea plămânii afectaţi în proporţie de 70%. Copilul este sănătos.
După criza medicamentelor atât de necesare pentru tratarea cazurilor grave de Covid-19, un manager de spital atrage atenţia că în curând spitalele s-ar putea confrunta cu o altă mare problemă: lipsa de pe piaţă a anticoagulantelor.
Radu Vâlcan este infectat cu noul coronavirus. Îndrăgitul prezentator s-a imbolnăvit de COVID-19 de la soţia sa, Adela Popescu, alături de care s-a izolat în casă. Şi cel de-al treilea băieţel, Adrian, în vârstă de două luni, a fost infectat.
La Spitalul Judeţean ”Mavromati” din Botoşani a apărut un adevărat focar de infecţie în rândul personalului. Nu mai puţin de şase asistenţi şi infirmieri de pe o secţie s-au infectat. Pe aceeaşi secţie s-au infectat şi trei pacienţi.
Pentru a doua zi consecutiv, numărul de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus a sărit de 2.000, cifra estimată iniţial de specialişti pentru luna octombrie. Medicul epidemiolog Emilian Popovici este de părere că valul 4 va ţine 3-4 luni, pentru că varianta Delta va infecta un număr atât de mare de oameni, într-un timp relativ scurt, încât nu va mai avea pe cine să infecteze.
Medicii avertizează că orice răceală în perioada următoare este cel mai probabil infecţie cu tulpina indiană care are un tablou clinic asemănător unei răceli severe. La tineri, COVID-19 Delta evoluează mai ales cu dureri de cap, dureri de gât, rinoree (curge nasul) şi febră. Asta în timp ce numărul imunizărilor contra noului coronavirus este tot mai mic, în condiţiile în care cresc infecţiile, mai ales cu tulpina Delta
Dave Smith, 72 de ani, s-a infectat cu virusul la începutul pandemiei din Marea Britanie, în 2020. El a fost bolnav de COVID-19 timp de 10 luni. Este cea mai lungă infecţie activă cu SARS-CoV-2 înregistrată până în prezent.
Uneori, bila sau fierea nu se evacuează corect în intestinul subţire din cauza unei probleme de funcţionare a vezicii biliare. Această tulburare poartă numele de dischinezie biliară.
Un bărbat de 41 de ani din provincia Jiangsu, din estul Chinei, a fost confirmat cu primul caz de infecţie cu tulpina H10N3 a gripei aviare la om. El a fost internat la spital pe 28 mai, după ce a făcut febră şi a prezentat mai multe simptome.
Pandemia de coronavirus a ucis până acum în Vrancea 440 de persoane. Alţi peste 10.300 de vrânceni s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.
Chirurgul Vlad Braga s-a infectat cu SARS-CoV-2 după numai două luni de la imunizare. Există însă şi o veste bună, spune el.
Un prim caz de tulpină indiană a COVID-19 a fost depistat în Elveţia, după cum au anunţat sâmbătă, autorităţile sanitare din această ţară. Persoana infectată se afla în tranzit pe unul dintre aeroporturile ţării.
Proiectul de reabilitare a pasajului de la Gară presupune pregătirea spaţiului pentru găzduirea unor evenimente culturale, expoziţii fotografice, galerii de artă în aer liber sau a unor concerte.
Ministerul Sănătăţii a publicat pe site proiectul unui ordin care permite farmaciilor să facă testări rapide antigenice pentru depistarea infecţiilor cu SARS-CoV-2. Ce prevede proiectul.
Vaccinurile Pfizer şi Moderna au demonstrat o eficienţă de 90% contra unei infecţii cu coronavirus - fără distincţie în ceea ce priveşte dezvoltarea sau nu a simptomelor - subliniază un studiu realizat în condiţii reale pe 4.000 de îngrijitori americani, scrie AFP. Altă veste încurajatoare, o vaccinare parţială cu o singură doză de la unul dintre cele două vaccinuri a permis o protecţie de 80% la două săptămâni de la injecţie.