Unei femei din California i s-au amputat mâinile și picioarele după ce a mâncat o bucată de pește

0
Publicat:

Unei femei din California i s-au amputat toate membrele după ce a mâncat pește tilapia, insuficient de bine gătit, relatează Insider. 

FOTO: Sutterstock
FOTO: Sutterstock

Laura Barajas, în vârstă de 40 de ani, a cumpărat luna trecută peștele de la o piață locală din San Jose, pe care l-a gătit și l-a mâncat singură acasă, a scris prietena ei, Anna Messina, într-o campanie GoFundMe.

Barajas a petrecut mai mult de o lună în spital luptându-se cu o infecție cu bacteria Vibrio vulnificus înainte de a-i fi îndepărtate toate membrele miercuri, potrivit lui Messina.

„Vă rugăm cu drag să găsiți în inimile voastre puterea să sprijiniți această frumoasă familie în această perioadă incredibil de dificilă”, a scris Messina. „Ceea ce li s-a întâmplat lor li s-ar putea întâmpla oricăruia dintre noi și, împreună, putem face o diferență semnificativă”.

Pe 1 septembrie, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au emis un avertisment de sănătate, avertizând cu privire la o creștere a infecțiilor cu bacteria Vibrio vulnificus în Statele Unite, din cauza creșterii temperaturii apei.

Vibrio vulnificus este o bacterie care se dezvoltă în apele mai calde din Golful Mexic, potrivit CDC. Bacteria Vibrio este cunoscută ca fiind cauza a aproximativ 80.000 de îmbolnăviri în Statele Unite în fiecare an, potrivit agenției.

În Galveston, Texas, un bărbat a murit după ce a mâncat stridii contaminate cu Vibrio vulnificus pe 29 august, potrivit FOX 26 din Houston.

Semnele unei infecții cu Vibrio vulnificus sunt diaree apoasă, crampe stomacale, greață, vărsături și febră, precizează CDC. O rană infectată poate prezenta roșeață, durere, umflături, căldură, decolorare și secreții, potrivit departamentului.

CDC spune că cea mai frecventă cauză a infecțiilor cu Vibrio este consumul de stridii și crustacee crude sau insuficient gătite.

„Nu mâncați stridii crude sau insuficient gătite sau alte crustacee. Gătiți-le înainte de a le mânca”, recomandă CDC. „Spălați-vă întotdeauna pe mâini cu apă și săpun după ce ați pus mâna pe crustacee crude”.

CDC recomandă, de asemenea, să stați departe de apa sărată dacă aveți o rană deschisă pentru a evita infecția cu Vibrio.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite