Stiri despre generatia z

  9 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • De ce nu e pregătită şcoala să formeze Generaţia Z?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce nu e pregătită şcoala să formeze Generaţia Z?

  Proiectul „Liceenii“, demarat de Universitatea „Spiru Haret“ în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, a ajuns deja la cel de-al cincilea an de desfăşurare în liceele din Bucureşti şi Ilfov.

 • „Generaţia Putin“, un potenţial pericol pentru Kremlin
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  „Generaţia Putin“, un potenţial pericol pentru Kremlin

  Cei născuţi în perioada scursă de când Vladimir Putin este la putere şi de care elita politică de la Moscova se îndepărtează ar putea juca un rol crucial în evoluţia situaţiei politice din Rusia.

 • Milenialii, cutremurul care va lovi piaţa muncii din România: „Mai inteligenţi, mai bine echipaţi şi vor salarii mari. Firmelor le va fi greu să-i ţină acasă“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Milenialii, cutremurul care va lovi piaţa muncii din România: „Mai inteligenţi, mai bine echipaţi şi vor salarii mari. Firmelor le va fi greu să-i ţină acasă“

  Companiile româneşti vor avea probleme în găsirea resursei umane din 2025, an în care piaţa muncii va fi dominată de generaţia milenialilor, susţine Daniel David, prorectorul pentru Cercetare, Excelenţă şi Competitivitate al UBB. Psihologul analizează trăsăturile milenialilor şi cum vor schimba acestea cultura organizaţională a companiilor.

 • STUDIU Tinerii se încred mai mult în sfatul mamei decât în cel al profesorilor, când îşi aleg locul de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  STUDIU Tinerii se încred mai mult în sfatul mamei decât în cel al profesorilor, când îşi aleg locul de muncă

  Foarte puţini români au încredere în angajator, ceea ce le afectează productivitatea şi implicarea, şi preferă să se încreadă mai degrabă în şef. De asemenea, când îşi pun încrederea în angajator, ei plasează respectarea promisiunilor mai presus de stabilitatea unui loc de muncă. Tinerii caută oportunităţi de a învăţa şi a avansa în carieră, însă se încred mai mult în sfatul mamei decât al profesorilor când aleg un loc de muncă.

 • Integrarea generaţiilor de mâine în companiile de azi. Cum pot fi motivaţi şi fidelizaţi „Millennials”
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Integrarea generaţiilor de mâine în companiile de azi. Cum pot fi motivaţi şi fidelizaţi „Millennials”

  Generaţia Y, cunoscută şi sub numele de „Millennials” va reprezenta, până în 2026, 31% din forţa de muncă de pe piaţă, iar integrarea ei reprezintă una dintre marile provocări din piaţa muncii. Potrivit specialiştilor în resurse umane, un aspect foarte important în procesul de adaptare la noile generaţii este înţelegerea şi acceptarea diferenţelor faţă de generaţiile de angajaţi dinaintea lor.

 • Fără graniţe
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Fără graniţe

  Sunt convins că românii născuţi după anul 2000, care fac parte din aşa-numita Generaţie Z, vor integra pe deplin România în structurile democratice ale Occidentului. Fără chinuri şi fără zbateri.

 • Ce aşteaptă generaţia Z de la un loc de muncă
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce aşteaptă generaţia Z de la un loc de muncă

  Obişnuiţi încă de mici cu noile tehnologii, tinerii din generaţia Z, care au acum între 4 şi 21 de ani, pot fi atraşi cu greu de companiile care au un program de lucru bătut în cuie. Dispuşi să îşi asume riscuri, cei mai mulţi vor să îşi transforme hobby-urile în ocupaţie, şi să-şi păstreze un echilibru între viaţa privată şi cea profesională.

 • Generaţia Z
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Generaţia Z

  Preiau de pe Mediafax următoarea ştire: „Peste două miliarde de tineri – grăbiţi, pragmatici, independenţi şi încăpăţânaţi – trăiesc într-o simbioză perfectă cu universul digital şi alcătuiesc Generaţia Z, se afirmă într-un studiu realizat recent de sociologi americani şi europeni”. Tinerii cu pricina ar avea între 13 şi 20 de ani.