Companiile caută angajaţi tineri, cu vârste între 18 şi 24 de ani. Topul celor mai căutate oferte

0
Publicat:
Ultima actualizare:
locuri de munca angajari

Segmentul tinerilor din noua generaţie devine tot mai activ şi populează platformele de recrutare în căutare de internship-uri, joburi part-time sau sezoniere, care să îi ajute în a căpăta experienţă sau, cel puţin, în a-şi asigura o sursă de venit pe timpul verii.

Astfel, peste 4.000 de noi CV-uri au fost completate în ultima lună pe BestJobs de către candidaţi cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani. În plus, tot în ultimele 30 de zile s-au înregistrat în platformă de două ori mai multe aplicări din partea acestor candidaţi faţă de media ultimelor 6 luni.

Şi ofertele de muncă destinate celor fără experienţă sau de nivel începător au crescut, companiile dorind să recruteze noua forţă de muncă şi să formeze viitori angajaţi pentru posturile disponibile. În prezent, 43% dintre ofertele de muncă disponibile pe platforma de recrutare BestJobs se adresează candidaţilor fără experienţă sau entry-level.

„După perioada pandemiei, în care posibilităţile de a face practică sau de a lucra au fost limitate, tinerii s-au confruntat cu dificultatea de a identifica ce li se potriveşte. În acest sens, programele de orientare în carieră sunt foarte importante, la fel ca şi expunerea la diferite experienţe de muncă, prin care tânărul candidat îşi poate forma o idee despre piaţa muncii, despre activitatea în cadrul unei companii sau despre domeniul de interes. Ne bucurăm să vedem un asemenea interes din partea celor tineri, dar şi din partea companiilor, dispuse să investească în formarea de talente. În plus, BestJobs susţine, printre altele, şi proiecte de orientare în carieră prin campania «Donează cu CV-ul tău!»”, spune Ana Vişian, Marketing Manager BestJobs.

Tinerii fără experienţă aplică la joburi part-time sau la internshipuri

„În ultima lună, expresia «part-time» a fost printre primele cinci cele mai căutate pe platforma BestJobs. Acest lucru se explică prin faptul că mulţi dintre tinerii fără experienţă, care sunt interesaţi de a găsi un loc de muncă în timpul vacanţei de vară, sunt mai înclinaţi spre un loc de muncă part-time, care să le permită să petreacă în continuare timpul liber cu prietenii şi familia, având în acelaşi timp un venit sigur”, continuă Ana Vişian.

Potrivit datelor de pe platformă, majoritatea tinerilor fără experienţă aplică pentru joburi part-time precum curieri, livratori de mâncare, ambalatori de colete în Logistică, ospătari, barista, personal în restaurant sau în hotel, în HoReCa, lucrători comerciali sau reprezentanţi în Vânzări sau pe poziţii de relaţii cu clienţii în BPO. Printre domeniile de interes pentru tineri se mai numără şi IT-ul, industria de gaming fiind foarte atractivă pentru tinerii din noua generaţie.

Nu în ultimul rând, există şi un număr mare de oportunităţi de internship în domenii precum Retail, Banking, Producţie auto, Logistică şi IT, pentru tinerii care nu sunt încă hotărâţi să se angajeze cu normă întreagă, însă vor să prindă experienţă şi să se familiarizeze cu domeniul în care vor să activeze pe viitor.

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite