Stiri despre dormit

  107 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Cum
alegi cea mai bună saltea adaptată nevoilor tale
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum alegi cea mai bună saltea adaptată nevoilor tale

  Dacă te trezeşti adeseori mai obosit decât te-ai culcat, dacă dimineaţa îţi simţi frecvent spatele încordat sau chiar anchilozat este foarte posibil ca salteaua să fie de vină şi să fii nevoit să o schimbi.

 • Ce se întâmplă în corp dacă dormi mai puţin de şase ore pe noapte
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ce se întâmplă în corp dacă dormi mai puţin de şase ore pe noapte

  Sute de gene au de suferit atunci când dormim prea puţin noapte de noapte. Cele mai afectate sunt genele a căror activitate dictează cât de puternic este sistemul nostru imunitar, cum funcţionează metabolismul şi răspunsul organismului la stres.

 • Gadgeturi care combat insomniile de primăvară
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gadgeturi care combat insomniile de primăvară

  Problemele de somn, mai frecvente primăvara, pot fi remediate cu ajutorul unor dispozitive care emit lumini şi sunete relaxante sau care creează condiţii bune pentru dormit.

 • Cum dorm astronauţii în spaţiu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum dorm astronauţii în spaţiu

  Imponderabilitatea le îngreunează astronauţilor de pe Staţia Spaţială Internaţională (SSI) sarcinile care nu ar trebui să le creeze probleme pe Pământ. Astfel, pentru ei somnul este cu totul diferit iar, de îndată ce reuşesc să se „ancoreze“ pentru a nu pluti, odihna este una extrem de confortabilă, dă asigurări astronautul Mike Fincke.

 • Cum influenţează
regimul alimentar calitatea somnului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cum influenţează regimul alimentar calitatea somnului

  Este cunoscut faptul că un somn de slabă calitate poate conduce la obiceiuri alimentare nocive, dar cercetătorii au început să se întrebe dacă este valabilă şi reciproca: un regim nesănătos poate influenţa somnul în mod negativ?

 • VIDEO Care pot fi problemele de sănătate asociate poziţiei în care dormi?
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Care pot fi problemele de sănătate asociate poziţiei în care dormi?

  Te întorci pe toate părţile noaptea, în pat, ca să găseşti cea mai bună poziţie în care ai putea să dormi? Experţii susţin că nu există „cea mai bună poziţie” de dormit, însă pentru persoanele care suferă de anumite dureri sau de probleme medicale, există poziţii care ajuta ca problemele respective să nu se agraveze.

 • Atenţie, majoritatea saltelelor conţin substanţe toxice!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Atenţie, majoritatea saltelelor conţin substanţe toxice!

  Producătorii nu sunt obligaţi să dezvăluie toate „ingredientele“ utilizate la producerea saltelelor şi a pernelor. Iar unele substanţe folosite în cele mai multe cazuri pot fi toxice mai ales pentru bebeluşi şi pentru copiii mici. Şi poziţia de somn contează, susţin specialiştii.

 • Studiu românesc: o tulburare de somn este la fel de periculoasă ca diabetul
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Studiu românesc: o tulburare de somn este la fel de periculoasă ca diabetul

  Afecţiunile cardiace observate la pacienţii cu diabet zaharat au fost, de asemenea, semnalate şi la persoanele cu apnee obstructivă în somn, o tulburare care se manifestă prin sforăit şi prin oprirea temporară a respiraţiei în timpul somnului, potrivit unui nou studiu realizat de cercetătorii români.

 • De ce apar coşmarurile şi cum le putem preveni
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  De ce apar coşmarurile şi cum le putem preveni

  Pe lângă evenimentele majore din viaţa noastră şi stresul zilnic, coşmarurile mai pot avea o varietate de cauze. Multe dintre ele pot fi uşor controlate şi, deci, coşmarurile pot fi prevenite.

 • Dacă dormi mult, suporţi mai bine durerea
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Dacă dormi mult, suporţi mai bine durerea

  Cu cât dormim mai multe ore pe noapte, cu atât devenim mai toleranţi la durere, spun specialiştii. De altfel, ei recomandă ca, mai ales înaintea unor intervenţii stomatologice sau chirurgicale, să încercăm să ne odihnim cât mai bine.

 • Somnul „aromat“ te poate scăpa de temeri
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Somnul „aromat“ te poate scăpa de temeri

  În general, somnul ne ajută să ne controlăm emoţiile şi, într-o oarecare măsură, să ne resetăm creierul, au arătat studiile de-a lungul timpului. Dar se pare că, adăugând aromaterapia în somn, rezultatele sunt şi mai importante.