Aventura ”Balaurului de Transilvania” la Alba Iulia: a dormit suspendat pe un stâlp de fier la zeci de metri de sol
0Cel mai cunoscut practicant de slackline din România, Flaviu Cernescu, supranumit şi “Balaurul din Transilvania”, a pus la cale o nouă aventură. A dormit împreună cu un prieten suspendat pe stâlpul de fier care susţine trecerea peste râul Mureş, la Alba Iulia, a conductelor de alimentare cu apă potabilă.
„Veneam de la Electric Castle de la Cluj şi ne era somn şi, cum era în drum spre Sebeş, ne-am decis să facem o oprire şi să ne odihnim acolo”, a declarat Flaviu pentru Alba24.ro. Bărbatul susţine că au ajuns la pod noaptea la ora 1.00, l-au escaladat şi-au întins hamacele şi au dormit până dimineaţa.
Cernescu nu este la prima aventură în Alba. În septembrie 2014 a parcurs pe o coardă specială distanţa dintre Calcarele de la Ampoiţa, la o înălţime de apeoape 30 de metri. Demonstraţia ”Balaurului din Banat” a făcut parte din cadrul concursului de slackline, organizat cu ocazia celei de-a noua întâlnire anuală a alpiniştilor de la Ampoiţa. Slackline este un sport este mai puţin cunoscut în România, care presupune deplasarea în picioare pe o chingă situată la o anumită înălţime faţă de sol.
Flaviu Cernescu a urcat în august 2014 pe turnul fostului combinat de cupru din Zlatna, la o înălţime de 220 de metri. Îmbrăcat într-un costum de spiderman, acrobatul a făcut o demonstraţie cu monociclul în vârful turnului. La doar 33 de ani, Flaviu Cernescu este considerat un maestru al slackline-ului. Programator de meserie, Cernescu a participat la "Românii au talent", sezonul al doilea, unde a uimit juriul şi publicul cu acrobaţii şi jonglerii făcute în timp ce era cocoţat pe monociclu.
Flaviu Cernescu a ajuns în presa britanică, după o serie de acrobaţii uimitoare realizate pe rezervorul de pe lacul de acumulare Iovanu, pe o frânghie situată la o înălţime de 60 de metri. A traversat pe frânghie rezervorul de pe lacul Iovanu din judeţul Gorj de opt ori într-o singura zi şi s-a dat şi cu monociclul pe marginile rezervorului. După ce a participat la Urban Highline Festival de la Lublin (Polonia), unde iau parte cei mai pricepuţi dintre slacklineri din Europa, timişoreanul a revenit în ţară în căutarea unor locuri inedite pentru a întinde coarda (slackline) de 2,5 centimetri. Pe Transfăgărăşan a traversat pe coardă, la 15 metri înălţime, o distanţă de aproximativ 30 de metri.
FOTO Aventură la peste 200 de metri înălţime. Doi tineri au escaladat turnul fostei uzine din Zlatna