Alimente ideale pentru un somn odihnitor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anumite alimente pot fi clasificate ca inductori de somn, ceea ce înseamnă că ne ajută să dormim mai bine.
Anumite alimente pot fi clasificate ca inductori de somn, ceea ce înseamnă că ne ajută să dormim mai bine.

Activităţile din timpul zilei sunt realizate mai repede şi eficient dacă în timpul nopţii am avut un somn odihnitor. În plus, cercetările arată că calitatea somnului este, într-adevăr, legată în mod direct de mâncarea pe care o mâncăm înainte de culcare.

Anumite alimente pot fi clasificate ca "inductori de somn", în timp ce există alte produse care pot fi clasificate în categoria ”alungători de somn”. Odihna joacă un rol esenţial în viaţa noastră de zi cu zi. Din acest motiv, iată care sunt alimentele care te ajută să dormi mai bine, ele fiind cele pe care trebuie să le mănânci seara!

Cereale

Cerealele pot fi gustarea de dinainte de somn. Iată de ce! Cerealele integrale în combinaţie cu laptele sunt o sursă excelentă de calciu şi carbohidraţi. Aceste substanţe nutritive induc starea de somnolenţă fără a provoca balonare sau senzaţie de prea plin. 

Migdale

Migdalele conţin triptofan şi magneziu, două substanţe nutritive care reduc stresul şi îmbunătăţesc funcţia musculară. În plus, sunt eficiente pentru menţinerea sănătăţii inimii, dar şi pentru inducerea stării de somnolenţă.

Află ce alte alimente te ajută să ai un somn odihnitor pe clickpentrufemei.ro.

Ciocolata neagră te ajută să slăbeşti

Sfaturi pentru un somn liniştit

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite