Insectele care se cuibăresc în pat preferă anumite culori. Ce le atrage mai mult

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oamenii de ştiinţă au descoperit că acarienii din, saltele, pături şi perne preferă anumite culori, în timp ce fug de altele. Informaţia ne-ar putea să scăpăm de creaturile supărătoare.

Insectele care se hrănesc cu sânge sunt mici şi le place să stea aproape de sursa de hrană. Cercetătorii americani au descoperit că acestea au preferinţe pentru anumite culori, respectiv  iubesc negrul şi roşul, dar fug de galben şi verde, scrie Journal of Medical Entomologie, citat de bbc.com. Această informaţie ne-ar putea ajuta să găsim formule mai bune de a prinde aceste insecte supărătoare, explică autorii studiului. Creaturile se ascund mai ales în cusătura saltelei sau la îmbinarea patului şi tind să prefere lemnul şi ţesăturile şi mai puţin plasticul şi metalul.

Dr. Corraine McNeill, una dintre autoarele studiului, afirmă că ea şi colegii care au desfăşurat cercetarea au observat că insectele tind să se cuibărească în paturi care au culori similare cu ale lor, respectiv negru şi roşu şi să fugă de culorile strălucitoare pentru că se simt mai vizibile şi mai puţin protejate.

Studiile anterioare arătaseră că aceste două culori respectiv galben şi verde resping şi ţânţarii şi muştele.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite