Motive pentru care nu reuşeşti să slăbeşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Atunci când eşti deprimată ai tendinţa să mănânci mai mult
Atunci când eşti deprimată ai tendinţa să mănânci mai mult

Încerci să dai jos kilogramele în plus, dar nu reuşeşti, deşi ai încercat fel şi fel de diete? Iată care sunt motivele pentru care e posibil să nu slăbeşti.

Nu dormi suficient

Dacă nu dormi bine axa hormonilor din organism nu funcţionează corect. Aceştia afectează metabolismul şi, eventual, duc la creşterea în greutate. Specialiştii spun că dacă nu dormi, corpul tău nu digeră alimentele în mod normal. În plus, persoanele care suferă de insomnie, iau de multe ori gustari în timpul nopţii sau beau cafea, ceea ce înrăutăţeşte lucrurile. Încearcă să mergi la culcare la ore regulate şi şi te trezeşti la aceeaşi oră, atât în timpul săptămânii, cât şi în week-end. Nu bea cafea după ora 16:00 şi încearcă să nu mai foloseşti telefonul sau să te uiţi la televizor în camera în care dormi. În schimb, poţi să citeşti o carte înainte de a merge la culcare.

Eşti depresivă

Atunci când eşti deprimată ai tendinţa să mănânci mai mult. Totodată, antidepresivele pot creşte apetitul. Asigură-te că ai întotdeauna gustări sănătoase la îndemână, cum ar fi fructe, nuci şi seminţe. Dacă crezi că medicaţia este de vina pentru creşterea în greutate, ar fi bine să consulţi medicul de familie.

Descoperă care sunt celelalte motive care te impiedică să slăbeşti pe clickpentrufemei.ro.

Viață sănătoasă



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite