conserve - ultimele știri
Managerul Spitalului de Boli Infecţioase "Sf. Parascheva" Iaşi, Florin Roşu, afirmă că postul nu este doar o dietă alimentară, ci trebuie să fie o stare de spirit, de rugăciune şi meditaţie în care trebuie să fim mai buni şi mai empatici.
Bicarbonatul de sodiu nu lipsește din nicio bucătărie și poate fi folosit cu succes și la pregătirea anumitor preparate culinare, inclusiv a conservelor, dar nu oricând și oricum.
Orice dietetician îți va spune că e benefic pentru sănătate să consumi pește. Chiar și cel conservat, mai ales că e foarte practic și o modalitate rapidă de a-ți potoli foamea, fără să mai fie nevoie să-l gătești. Dar cât de sănătos este cu adevărat, puțin sunt cei care au spus-o clar.
De la necesitate la motiv de mândrie, de la moștenire culinară la confirmarea apartenenței de grup, proviziile de toamnă ale românilor sunt un obicei vechi de secole, care nu se va sfârși prea curând.
Prunele din acest an sunt dulci, zemoase şi foarte gustoase iar recolta este bogată cum nu s-a mai văzut de mult. Cu toate acestea, puţini vor fi cei care vor gusta din prunele româneşti naturale şi netratate, din cauza samsarilor.
Conserve de melci şi crema de trufe din Bulgaria, prune cu nucă, fierte în vin din Republica Moldova, paste bio din Grecia, zacusca de peşte şi produse apicole de la Brăila, sunt doar câteva din produsele tradiţionale care au făcut deliciul degustăto...
„Îngerul“ familiilor cu copii bolnavi de cancer, Veronica Gogoţ, scoate la vânzare, duminică, 21 noiembrie 2021, în Bucureşti, conserve din legume bio făcute în ferma proprie. Banii vor merge la o familie cu şase copii, unul dintre ei diagnosticat cu...
Pieţele abundă în legume, însă clienţii se lasă aşteptaţi. Producătorii aşteaptă cu marfa pe tarabe sperând că vânzarea se va dezmorţi. Marfa este pe alese, cu preţuri la fel ca anul trecut.
Anul 2021 a adus în întreaga lume o inflaţie şi o creştere galopantă a preţurilor alimentelor, fără precedent în ultimii 10 ani. Iar în România, deşi în teorie preţurile sunt ceva mai mici decât în Occident, ele sunt şi mai greu accesibile, din cauza...
Un al cincilea român este acuzat de anchetatorii din Italia că ar fi implicat în cazul furtului a peste 1.000 de conserve de peşte din supermaketuri.
Sezonul murăturilor e în toi, iar gospodinele dau iama în tarabele pline cu bunătăţi pentru a-şi face provizii. Toamna, cu bogăţia ei de legume, este, dincolo de ocazia extraordinară de a mânca sănătos şi divers, o invitaţie directă de a pune la borc...
Magiunul de prune are efecte pozitive în organism şi este recomandat chiar şi de nutriţionişti întrucât ajută sistemul imunitar, nervos, previne constipaţia şi apariţia diabetului de tip 2....
A doua cea mai mare fabrică din România care prelucrează legume şi fructe, unitate care funcţionează în Buzău, înregistrează de aproape o lună livrări de produse la cote foarte mici. Marile magazine au sistat deocamdată lanţul de aprovizionare de la ...
Dacă ai murături şi ţi-au rămas câteva gogonele, nu ar fi deloc o idee rea să adaugi în cămară şi câteva borcane de dulceaţă din roşii verzi şi lămâie....
Printre castreveciorii şi gogonelele murate puse în cămară, ce aţi spune să adăugaţi şi câteva borcane de fasole picantă? Deşi nu foarte populară reţeta, este excelentă ca garnitură pentru friptură sau alte mâncăruri grele....
Rata anuală a inflaţiei, care măsoară evoluţia preţurilor de consum în ultimul an, a crescut şi în aprilie, la 4,11%, după ce urcase în martie la 4,03%, în condiţiile în care cartofii s-au scumpit cu 32,33% doar în ultimele patru luni, potrivit datel...
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a aplicat amenzi în valoare de 765.000 de lei, în urma controalelor desfăşurate, în perioada 8-19 aprilie 2019, la nivel naţional. Astfel s-a urmărit modul de etichetare, prezentare publici...
În anul 2113, umila cutie de conservă va împlini venerabila vârstă de 300 de ani! Povestea ei de succes, nelipsită de dramatism, este datorată unui inginer englez, Bryan Donkin.
Pentru ca gustul delicious al legumelor de toamnă să nu vă lipsească în sezonul rece, tocăniţă delicioasă de legume asortate pentru iarnă este reţeta perfectă....
În această perioadă, pieţele agro-alimentare sunt luate cu asalt de gospodinele care îşi fac provizii de legume, zarzavaturi şi fructe pentru pus în conserve. Ca să păstreze mai mult timp prospeţimea şi savoarea alimentelor, sunt folosiţi conservanţi...
De vinete, dovlecel sau chiar gogonele, zacusca a cunoscut numeroase reinterpretări de-a lungul timpului. Extrem de creative, gospodinele din Dobrogea au inventat zacusca din peşte, pe care o asezonează cu castraveciori muraţi şi măsline....
Gospodinele sunt în plin sezon de pregătire a conservelor pentru iarnă, de la zacuscă ori gemuri, până la acrituri, conservate în saramură sau oţet. Cei mai mulţi dintre noi respectăm propriile reţete, moştenite de la bunici, însă nu strică, ne sfătu...
Horia Vîrlan vorbeşte despre greşelile pe care le fac gospodinele atunci când pregătesc duleceţuri şi murături pentru iarnă. Maestrul bucătar explică modul în care acestea pot fi evitate....
Reţetă veche printre gospodine, salata de gogonele întrece orice aşteptarea atunci când vine vorba de gust. Principalele ingrediente sunt: gogonele, morcovi, hrean şi ceapă....
Pentru cei care iubesc gustul zacuscăi dar în acelaşi timp ţin la siluetă, gospodinele iscusite au găsit o variantă dietetică ce are la bază ingrediente precum gogonele, morcovi, ceapă, ardei şi mult mai puţin ulei în comparaţie cu zacusca tradiţiona...
Pentru cei fericiţi că a venit sezonul strugurilor, gospodinele recomandă delicioasa dulceaţă de struguri numai bună de întins pe pâine sau clătite în sezonul rece....
Pentru iubitorii aromei de toamnă care vor să simtă gustul dovleacului şi al portocalei cât mai mult timp, vă sugerăm reţeta deliciosului gem care poate fi servit invitaţilor ca un inedit desert....
Aromat şi cu parfum de toamnă, jeleul de struguri cu gin poate fi deserul unui sfârşit de săptămână cu prietenii. Cei care iubesc acest preparat îl pot depozita în borcane pentru a se bucura de gust şi pe timp de iarnă.
Pepenele se numără printre murăturile de sezon. Nimic nu se poate compara cu gustul dulce şi uşor acrişor, aceştia fiind perfecţi pentru a însoţi friptura....
Cunoscută în trecut drept „mâncarea săracului“, marmelada este un produs gelificat cu aspect de pastă obţinut din sucul şi pulpa de fructe proaspete cu zahăr şi apă....
A venit sezonul murăturilor şi cum nicio iarnă nu poate găsi cămara fără gustoşii castraveciori muraţi. Este important de învăţat cum se pot păstra crocanţi până ce vor fi aleşi pentru o friptura sau celebra fasole cu ciolan....
Dacă aţi început pregătirea conservelor pentru iarnă, puneţi pe listă şi delicioasele roşii murate cu usturoi şi ţelină. Extrem de simplu de preparat, acestea se păstrează foarte bine şi îşi menţin gustul....
Roşiile au locul lor aparte când vine vorba de conserve, mai ales că oricine îşi doreşte să poată savura o salată de tomate care "să aibă gust" în orice perioadă a anului.
Deşi rafturile magazinelor sunt simple, conservele pe care le pregătim acasă rămân cele mai sigure. Iată câteva reţete cu pătlăgele vinete, produse relativ uşor de preparat şi cu un gust pe care îl veţi aprecia.
Dintr-o combinaţie echilibrată de ardei, vinete şi roşii proaspete gospodinele din Ardeal obţin cea mai bună reţetă de zacuscă. Una din cele mai populare conserve pentru iarnă se prepară alegând ingredinete de sezon de cea mai bună calitate....
Cu toate capriciile vremii, oferta de fructe şi legume de pe piaţă este generoasă, iar pentru cei care au făcut din consumul hranei sănătoase un obiectiv este momentul propice să prepare conservele pentru iarnă.
Secretul păstrării roşiilor la borcan pe timpul ierrnii este adăugarea frunzelor de viţă şi vişin. Reţeta este una dintre cele ami simple şi rapide....
Fie că vă place dulce sau picant, ketchupul reuşeşte să dea savoare oricărui preparat. Folosind din produse natural, poţi pregăti pentru iarnă unul din cele mai folosite sosuri....
Unele alegeri culinare pe care le facem zilnic, în lipsă de timp sau când cedăm unei pofte exagerate, ne pot costa sănătatea şi ne fac să ne îngrăşăm peste măsură....
Aportul zilnic de sare recomandat este de 3-5 grame pe zi. Excesul de sodiu este periculos ducând la hipertensiune arterială şi boli cardiovasculare....
Gata cu murăturile şi cu vechiturile depozitate pe casa scării! Au spus-o răspicat autorităţile Buzăului atunci când au întocmit regulamentul de convieţuire socială. O nouă hotărâre locală îi sancţionează dur pe cei care îşi ţin dulapurile pe holul c...
Nu este iarnă în care Bărăganul să nu fie măturat de viscole puternice care îngroapă sate întregi sub nămeţi. Urmează o iarnă foarte grea, avertizează meteorologii, iar vestea a ajuns şi la urechile oamenilor care au cunoscut iadul alb din 2012 şi 20...
Plin de beneficii pentru sănătate, dovleacul poate fi consumat şi sub formă de gem. Extrem de aromat, acesta poate fi o bună opţiune pentru micul dejun din iernile friguroase....
Cei ce vor să se aprovizioneze pentru sezonul rece cu legume şi fructe pot merge la Piaţa Agro Transilvania, situată lângă Cluj, în localitatea Dezmir. Linia 8L de autobuz îi duce pe cei interesaţi până în incinta pieţei.
Magiunul consumat lângă o ceaşcă de ceai în zilelel geroase fac parcă iarna mai uşoară. Dacă vreţi să excludeţi dulciurile din dietă, vă recomandăm reţeta dietetică, fără gram de zahăr adăugat.
Există mai multe modalităţi de a conserva legumele, iar gospodinele ştiu că fiecare preparat are un secret pentru un gust desăvârşit. Maestrul Horia Vîrlan ne învaţă cum să preparăm cele mai gustoase conserve care să rezite peste iarnă....
Se apropie toamna şi orice gospodină ştie că este perioada optimă în care trebuie să meargă la piaţă să se aprovizioneze pentru a înceape să umple cămara cu dulceţuri, gemuri, conserve, sucuri. Dacă v-aţi propus să includeţi printre preparate şi trad...
Se apropie toamna şi orice gospodină ştie că este perioada optimă în care trebuie să meargă la piaţă să se aprovizioneze pentru a înceape să umple cămara cu dulceţuri, gemuri, conserve, sucuri. Dacă v-aţi propus să includeţi printre preparate şi trad...
Se apropie toamna şi gospodinele deja au invadat pieţele pentru a-şi face proviziile pentru iarnă. Dacă iubiţi legumele, încercaţi o delicioasă tocană asortată care poate fi servită atât la micul dejun cât şi ca gustare....
Deşi sunt „la modă“ şi ne înlesnesc treaba atunci când ne apucăm de preparat bunătăţi pentru iarnă, conservanţii de laborator, atenţionează medicii, ne-ar putea face rău pe termen lung. Care sunt alternativele.
Conservele pot fi soluţia pentru a avea la îndemână, un an întreg, „materia primă“ pentru o dietă echilibrată. Cum conservăm, însă, legumele, astfel încât „izvorul de sănătate“ să nu se piardă.
Este sezonul în care, pentru a ne bucura de produse fără conservanţi de laborator, putem pregăti pentru iarnă conserve de legume după preferinţe. Iată câteva reţete verificate, selectate din cartea „Îmi reuşesc toate conservele de legume“, apărută în...
Cătina, fructul care conţine cea mai mare cantitate de vitamina C, mai mult chiar şi decât citricele sau decât măceşul, n-ar trebui să lipsească din bucătăria nimănui mai ales în perioada de toamnă-iarnă, atunci când debutează sezonul afecţiunilor re...
Dacă iubiţi gustul roşiilor din grădină şi vreţi să vă bucuraţi de acesta şi pe timp de iarnă, vă recomandăm o reţetă simplă şi rapidă pentru conservarea lor.
Pentru foarte mulţi români „cea mai bună legumă e porcul“, iar perioada postului constituie, din acest punct de vedere, o mare încercare. Ce trebuie neapărat să aducem organismului şi din ce ne luăm aportul de elemente ne spun medicii.
articol publicitar
De luna aceasta, Home Garden, brandul românesc cu cel mai mare portofoliu de produse de pe piaţa conservelor de legume, fructe şi peşte se prezintă cu o nouă imagine. Rebranding-ul a cuprins mai multe etape: audit de brand, redesenarea identităţii vi...
Tradiţia spune că murăturile trebuie puse în prima jumătate a toamnei, cu excepţia verzei, care poate fi pusă la murat prin noiembrie. Este încă timp să ne facem rezerva de conserve, pentru că piaţa încă abundă de legume şi zarzavaturi proaspete. Dac...