Stiri despre ateneul roman

  400 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită de Academia Română, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ziua Culturii Naţionale, sărbătorită de Academia Română, la Ateneu

  Academia Română organizează miercuri, 15 ianuarie, sesiunea festivă „Sincroniile europene ale culturii române“, dedicată Zilei Culturii Naţionale, aflată la a zecea ediţie. Evenimentul se va desfăşura în Sala Mare a Ateneului Român, începând cu ora 11.00, şi va fi moderat de academicianul Ioan-Aurel Pop, preşedintele Academiei Române.

 • Recviemul de Mozart şi expoziţia 30 de ani de libertate, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Recviemul de Mozart şi expoziţia 30 de ani de libertate, la Ateneul Român

  Împlinirea a 30 de ani de la Revoluţia din decembrie 1989 a fost marcată, ieri, pentr-o expoziţie "30 de ani de libertate" şi printr-un concert, care a avut în program Recviem-ul de Mozart. Concertul a fost susţinut de Orchestra şi Corul Filarmonicii "George Enescu", dirijate de Iosif Ion Prunner.

 • Mircea Cărtărescu, în deschiderea celei de-a treia ediţii a festivalului de conferinţe „Despre lumea în care trăim“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Mircea Cărtărescu, în deschiderea celei de-a treia ediţii a festivalului de conferinţe „Despre lumea în care trăim“

  Scriitorul Mircea Cărtărescu va deschide cea de-a treia ediţie a festivalului de conferinţe Despre lumea în care trăim, care se va desfăşura între 22 şi 26 februarie 2020 la Ateneul Român. Printre invitaţii celei de-a treia ediţii a festivalului se mai numără Germina Nagâţ, Cristian Mureşan, Alexandra Martin şi Yuvraj Kalra, Mihai Netea şi Horia-Roman Patapievici.

 • Elgar, un vis
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Elgar, un vis

  O iniţiativă fericită a Ambasadei Marii Britanii la Bucureşti a făcut posibilă premiera naţională a unei capodopere a muzicii engleze: Visul lui Gerontius, compusă de Edward Elgar în 1900.

 • Ateneul Român – Palatul Culturii şi al Artelor
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ateneul Român – Palatul Culturii şi al Artelor

  Construit în urmă cu mai bine de 120 de ani prin subscripţie publică, palatul Ateneului Român este nu numai unul dintre simbolurile Capitalei, ci ale întregii Românii. Acest palat are şi o poveste a lui, o poveste pe care vă invităm să o cunoaşteţi, pe scurt, în următoarele rânduri.

 • Maestrul si ucenicul vrăjitor, dirijorul Christian Badea şi pianistul Mihai Ritivoiu, din nou, pe scena Ateneului
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Maestrul si ucenicul vrăjitor, dirijorul Christian Badea şi pianistul Mihai Ritivoiu, din nou, pe scena Ateneului

  Orchestra simfonică a Filarmonicii „George Enescu”, condusă de maestrul Christian Badea, va avea în pogram joi şi vineri, 10 şi 11 octombrie, Preludiul operei Hovanşcina de Modest Musorgski, Concertul nr. 1, în fa diez minor, pentru pian şi orchestră, op. 1 de Serghei Rahmaninov şi Simfonia nr. 8, în sol major, op. 88 de Antonin Dvorak. Solist va fi pianistul Mihai Ritivoiu.

 • A început stagiunea simfonică de la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  A început stagiunea simfonică de la Ateneul Român

  Filarmonica „George Enescu” a deschis stagiunea simfonică 2019-2020 cu un concert ca o adevărată declaraţie de presă prin care afirmă că Festivalul George Enescu nu s-a încheiat, ci continuă la Ateneul Român.

 • Adevărul.ro transmite „Agrippina“ de Händel
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Adevărul.ro transmite „Agrippina“ de Händel

  Opera în concert „Agrippina” de Händel va fi interpretată de ansamblul Les Talens Lyriques, sub conducerea dirijorului Christophe Rousset, pe scena Ateneului Român. Adevărul.ro va transmite acest concert, de la ora 22.30.

 • VIDEO Marion Cotillard, despre spectacolul „Ioana d’Arc pe rug“: „Mama mea a jucat acest rol în 1990“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  VIDEO Marion Cotillard, despre spectacolul „Ioana d’Arc pe rug“: „Mama mea a jucat acest rol în 1990“

  Actriţa Marion Cotillard, premiată cu Oscar pentru rolul Edith Piaf din „La môme” (2007), a vorbit, miercuri, alături de dirijorul Alexandre Bloch, despre spectacolul „Ioana d’Arc pe rug“, după Honegger, care va fi prezentat de Orchestra Naţională din Lille şi Corul Filarmonicii „George Enescu“, joi, de la 16.30,  la Ateneul Român.

 • Concertul Orchestrei Naţionale din Lille
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Concertul Orchestrei Naţionale din Lille

  Miercuri, în seria Recitaluri şi Concerte Camerale de la Ateneul Român, Orchestra Naţională din Lille, dirijată de Vlad Vizireanu, a avut în program lucrări de George Enescu, Johannes Brahms şi Hector Berlioz.  Solişti au fost violonistul Sergey Khachatryan şi violistul Timothy Ridout. Adevărul.ro a transmis acest concert.

 • Emoţia zilei: Leonore
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Emoţia zilei: Leonore

  Uitaţi de Otto Klemperer şi de monumentala sa înregistrare cu Fidelio din anii ’60. Demersul lui René Jacobs e antiteza acelui disc.

 • Orhestra Filarmonicii din Liège, la Ateneul român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orhestra Filarmonicii din Liège, la Ateneul român

  Orhestra Filarmonicii din Liège va susţine de la 16.30, la Ateneu, un concert, având în program lucrări de Witold Lutosławski, Serghei Rahmaninov şi Francis Poulenc.

 • Kremerata Baltica, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kremerata Baltica, la Ateneul Român

  Vineri, de la ora 16.30, în seria Recitaluri şi concerte camerale de la Ateneul Român, evoluează Kremerata Baltică.

 • Rule, Bryntannia!
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rule, Bryntannia!

  La Enescu 2017, am refuzat cu obstinaţie să merg la orice recital. Anul acesta însă, atâta Wagner cu Bryn Terfel a fost un cântec de sirenă căruia nu i-am putut rezista.

 • Corazón. Rolando Villazón
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Corazón. Rolando Villazón

  Acum douăzeci de ani — când au trecut? —, Rolando Villazón rata de puţin primul loc la Operalia, pentru ca un an mai târziu să ia pe sus lumea operei ca o furtună.

 • Exemplara muzică de cameră de la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Exemplara muzică de cameră de la Ateneu

  După nereuşitul Brahms de ieri, am ales să-l evit pe Myung-Whun Chung cu Simfonia nr. 4 de astăzi. Sper sincer să fi fost mai bine, dar am decis să merg la un concert cameral de la Ateneu, prea puţin promovat de PR-ul Festivalului.

 • Kissin şi Antonacci încheie senzaţional prima săptămână de Enescu 2019
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Kissin şi Antonacci încheie senzaţional prima săptămână de Enescu 2019

  După o adevărată defilare a orchestrelor Berlineze (Philharmoniker şi Rundfunk) comandate de doi dirijori de origine rusă (Kirill Petrenko şi Vladimir Jurowski), a venit rândul Orchestrei Naţionale a Franţei să cucerească inimile spectatorilor de la Sala Palatului. Iar pentru a atinge acest scop, Emmanuel Krevin a pregătit o adevărată strategie.

 • Gidon Kremer: un portret
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Gidon Kremer: un portret

  Violonistul Gidon Kremer va concerta la Ateneu în data de 13 septembrie, împreună cu orchestra înfiinţată de el în 1997, Kremerata Baltica. Eseul de faţă e, prin urmare, un scurt preview pentru acest recital.

 • INTERVIU VIDEO Dirijorul italian Fabio Biondi: „Când publicul iese de la concert trebuie să se simtă extrem de fericit, nu obosit sau plictisit“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  INTERVIU VIDEO Dirijorul italian Fabio Biondi: „Când publicul iese de la concert trebuie să se simtă extrem de fericit, nu obosit sau plictisit“

  Joi seara, în seria Concertelor de la miezul nopţii, pe scena Ateneului Român, Orchestra Europa Galante, dirijată de Fabio Biondi, a interpretat opera „Silla“ de Georg Friedrich Händel. Dirijorul Fabio Biondi a acordat un interviu pentru „Adevărul“ în care a vorbit despre opera în stil baroc, despre energia din sala Ateneul în care se cântă la miez de noapte şi despre relaţia sa cu Festivalul Internaţional „George Enescu“.

 • Măiestria lui Fabio Biondi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Măiestria lui Fabio Biondi

  Dirijorul italian Fabio Biondi, influent maestru al mişcării instrumentale baroce, prezintă opera „Silla” de Händel, interpreta de ansamblul său, „Europa Galante”. Concertul va avea loc la Ateneul Român, pe 5 septembrie, în seria Concertelor de la miezul nopţii.

 • PORTRET Marion Cotillard, un simbol pentru
devotamentul faţă de actorie: Nu mi-am văzut prietenii şi familia cât m-am pregătit pentru „La vie en rose“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  PORTRET Marion Cotillard, un simbol pentru devotamentul faţă de actorie: Nu mi-am văzut prietenii şi familia cât m-am pregătit pentru „La vie en rose“

  Marion Cotillard, invitatul special al ediţiei din acest an a Festivalului Internaţional „George Enescu“, este una dintre cele mai apreciate actriţe la nivel mondial, fiind recunoscută de colegii de breaslă ca una dintre cele mai dedicate şi muncitoare persoane. Actriţă şi cântăreaţă (destul de puţin cunoscută în această calitate), în vârstă de 43 de ani, Cotillard este o prezenţă discretă în peisajul mediatic.

 • Cameristi della Scala, la Ateneu, pe 6 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Cameristi della Scala, la Ateneu, pe 6 septembrie

  Vineri, 6 septembrie, de la ora 16.30, în seria Recitaluri şi concerte camerale de la Ateneul Român, ansamblul Cameristi della Scala,dirijat de Wilson Hermanto, va interpreta lucrări de George Enescu, Joseph Haydn şi Piotr Ilici Ceaikovski.

 • Orchestra de Cameră Pelléas, la Ateneul Român, pe 5 septembrie
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra de Cameră Pelléas, la Ateneul Român, pe 5 septembrie

  Joi, 5 septembrie, de la ora 16.30, la Ateneul Român, va evolua Orchestra de Cameră Pelléas, dirijată de Benjamin Levy, cu un program alcătuit din lucrări de Debussy, Enescu, Ravel, Chabrier, Bizet. Solist va fi violonistul Tasmin Little.

Modifică Setările