Stiri despre ateneul roman

  400 rezultate: Sortare: Cronologic ↓ Dupa popularitate
 • Rafinamentul Cvartetului „Tammuz“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Rafinamentul Cvartetului „Tammuz“

  Recitalul ansamblului „Tammuz” de la Ateneu a oferit publicului privilegiul de a asculta o „rara avis“ a formaţiilor camerale.

 • Monteverdi: excelenţă la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Monteverdi: excelenţă la Ateneu

  Ansamblul de muzică veche „La Venexiana“, dirijat de Claudio Cavina, şi Corul de cameră „Preludiu“ al Centrului Naţional de Artă „Tinerimea Română“ condus de Voicu Enăchescu şi-au reunit forţele sâmbătă seara în Sala Ateneului pentru tălmăcirea operei L’Orfeo, prim opus de gen scris de Claudio Monteverdi pe libretul lui Alessandro Striggio, o lucrare de esenţă renascentistă ce face tranziţia către barocul timpuriu.

 • Muzică modernă cu Filarmonica „Moldova“ din Iaşi
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Muzică modernă cu Filarmonica „Moldova“ din Iaşi

  Concertul Filarmonicii „Moldova” din Iaşi, dirijată de Leo Hussain, a început joi 5 septembrie, la Ateneu, cu Simfonia Memorial de Cornel Ţăranu, prezentată public în primă audiţie la Cluj, în anul 2011.

 • John Malkovich narează o crimă melodramatică
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  John Malkovich narează o crimă melodramatică

  La Ateneu, Wiener Akademie va interpreta The Infernal Comedy/ Confesiunile unui ucigaş în serie, în regia lui Michael Stürminger (care semnează şi scenariul), pe muzica lui Vivaldi, Haydn şi Beethoven, cu solistele Laura Aikin şi Marie Arnet.

 • Ansamblul „Profil“, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ansamblul „Profil“, la Ateneu

  Ansamblul „Profil“, dirijat de Tiberiu Soare, va interpreta, la Ateneu, de la ora 17.00, lucrări de Adrian Enescu, Viorel Munteanu, Mihai Măniceanu, Nicolae Brânduş, Octavian Nemescu şi Tristan Murail

 • Radu Lupu, cinci bisuri pentru  iubitorii muzicii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Radu Lupu, cinci bisuri pentru  iubitorii muzicii

  Puterea hipnotizantă a muzicii clasice s-a revărsat peste toţi cei prezenţi  în seara de 4 septembrie la Ateneul Român. Pianistul Radu Lupu a ridicat sala în picioare printr-un recital Franz Schubert, reuşind să părăsească scena doar după cele cinci bisuri cerute de aplauzele frenetice şi neîntrerupte ale publicului.

 • RFI România se mută la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  RFI România se mută la Ateneu

  În fiecare vineri, pe parcursul întregului Festival „George Enescu“, RFI va transmite din Ateneul Român. RFI asigură două programe, „Zebra“, realizat de Mihaela Dedeloglu între orele 10.00 şi 13.00 şi „ArtCultura“, realizat de Dan Pârvu, între 19.00 şi 20.00.

 • Aplauze pentru ansamblul „Archaeus“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Aplauze pentru ansamblul „Archaeus“

  În cea de-a II-a zi a Festivalului Internaţional „George Enescu”, Ateneul a fost rezervat, începând cu ora 17, Atelierului de muzică contemporană „Archeus“.

 • Matei Varga, pianist: „Rămân un romantic“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Matei Varga, pianist: „Rămân un romantic“

  În cadrul concertului susţinut de Filarmonica „Banatul“ din Timişoara la Ateneu, pianistul Matei Varga va interpreta, la ora 17.00, o lucrare semnată de Michael Hersch.

 • Compozitorul George Enescu şi contemporanii
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Compozitorul George Enescu şi contemporanii

  Filarmonica „Banatul“ din Timişoara, dirijată de Radu Popa, va interpreta la Ateneu, de la ora 17.00,lucrări de Michael Hersch, Thierry Huillet şi Rolf Martinsson.

 • Acordurile „Archaeus“, la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Acordurile „Archaeus“, la Ateneul Român

  Liviu Dănceanu va dirija lucrări de George Balint, Michael Denhoff, Ştefan Niculescu, Dan Buciu, Horia Şurianu, Javier Darias şi Aurel Stroe.

 • FOTOGALERIE Echipa EBienale a desenat Bucureştiul în culorile Festivalului „George Enescu“
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  FOTOGALERIE Echipa EBienale a desenat Bucureştiul în culorile Festivalului „George Enescu“

  Pentru a marca drumul cel mai bătătorit în perioada Festivalului „George Enescu“ (1-28 septembrie), acela dintre Ateneu şi Sala Palatului, echipa care organizează Bienala de Artă Contemporană a Festivalului s-a înarmat cu vopsea lavabilă, spray-uri graffiti şi cretă şi s-au apucat vineri-seară, pe la 22, să coloreze trotuarele, bordurile, parcările şi trecerile de pieton de-a lungul distanţei dintre cele două spaţii de spectacol.

 • Ansamblul „Violoncellissimo“, condus de Marin Cazacu, concertează vineri, 27 septembrie, la Ateneu
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Ansamblul „Violoncellissimo“, condus de Marin Cazacu, concertează vineri, 27 septembrie, la Ateneu

  De asemenea, în penultima zi a Festivalului „George Enescu“, celebra violonistă Viktoria Mullova urcă pe scena Ateneului, de la 22.30, alături de Accademia Bizantina cu un program de Johann Sebastian Bach. Talentul extraordinar al Viktoriei Mullova a captat atenţia internaţională atunci când a câştigat concursul Sibelius la Helsinki (1980) şi Medalia de Aur la concursul Ceaikovski (1982).

 • Miercuri, 25 septembrie: Camerata Salzburg, în concert la Ateneu. Solistă va fi violonista Hilary Hahn
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Miercuri, 25 septembrie: Camerata Salzburg, în concert la Ateneu. Solistă va fi violonista Hilary Hahn

  Hilary Hahn are un palmares impresionant format din două premii Grammy, mai multe premii Diapason „d'Or of the Year“, Preis der deutschen Schallplattenkritik şi premiul Classic FM/Artistul Gramofon al Anului 2008. Hilary Hahn concertează regulat cu orchestre de elită ale lumii în cadrul unor recitaluri prestigioase, astfel, miercuri va urca pe scena Festivalului „George Enescu“ alături de Camerata Salzburg.

 • Festivalul „George Enescu”, în direct, pe site-ul enescu.tvr.ro
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Festivalul „George Enescu”, în direct, pe site-ul enescu.tvr.ro

  Toate concertele din cadrul Festivalului „George Enescu”, de la Ateneul Român şi de la Sala Mare a Palatului, vor fi disponibile în direct, online, pe noul site TVR dedicat festivalului, enescu.tvr.ro, informează Televiziunea Română.

 • Premiile Marii Loji Naţionale vor fi acordate de către 33 de academicieni şi profesori universitari
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Premiile Marii Loji Naţionale vor fi acordate de către 33 de academicieni şi profesori universitari

  Pe 21 iunie are loc cea de-a treia ediţie a Galei Premiilor Marii Loji, organizată de Marea Lojă Naţională din România şi de Academia Română, la Ateneul Român. În Aula Academiei Române, vor fi anunţaţi, mâine, nominalizaţii la câştigarea premiilor, selecţionaţi de către cei 33 de academicieni şi profesori universitari ai celor şapte comisii de jurizare.

 • Un pianist român în Europa - Raluca Ştirbăţ
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Un pianist român în Europa - Raluca Ştirbăţ

  Sfidând eventuala tentaţie privind creşteri ale cotei de popularitate pe care le-ar aduce abordarea marelui repertoriu pianistic, la început de iunie Raluca Ştirbăţ a revinit pe scena Atheneului Român; ne-a prezentat de această dată o capodoperă a repertoriului –  l-aş numi clasic, românesc, anume „Concertul pentru pian şi orchestră” de Paul Constantinescu.

 • 100 de ani de la naşterea dirijorului Constantin Silvestri sunt sărbătoriţi la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  100 de ani de la naşterea dirijorului Constantin Silvestri sunt sărbătoriţi la Ateneul Român

  Pe 31 mai se împlinesc 100 ani de la naşterea pianistului, dirijorului şi compozitorului român Constantin Silvestri (1913 - 1969). Pentru a marca acest eveniment, Filarmonica „George Enescu” organizează duminică, 2 iunie, ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român un recital cameral dedicat unuia dintre cei mai valoroşi muzicieni români ai secolului XX.

 • Orchestra tinerilor muzicieni la Ateneul Român
  test tag · 11 Dec 2012, 17:22

  Orchestra tinerilor muzicieni la Ateneul Român

  Nu este prima oară când concertul Orchestrei Române de Tineret, programul acestuia. gravitează în jurul unei idei. De această dată, în mijloc de mai, genericul întregii manifestări a înscris sentimentul iubirii sub semnul legendarului cuplu al lui Romeo şi a Julietei sale. Ce putea fi mai potrivit?

Modifică Setările