VIDEO Nepoţei la plimbare cu bunici bătăuşi, în numele libertăţii

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Momentul în care, la „plimbarea libertăţii”, este lovită o jurnalistă
Momentul în care, la „plimbarea libertăţii”, este lovită o jurnalistă

Bunica din povestea lui Barbu Ştefănescu Delavrancea. O făptură angelică ce îşi dezmierda nepoţii: „cu o poală fermercată şi un glas, şi un fus cari mă furau pe nesimţite.” Bunica Maidanului românesc organizat în numele libertăţii: o creatură balcâză, o leliţă pusă pe bătaie şi plină de venin. Un posibil caz de pensionare înainte de vreme. Posibil.

Bunica de care îmi amintesc eu avea părul ca vata de zahăr, învelit într-un batic şi care dădea bomboane copiilor din cartier. Bunicii care au mărşăluit pe la Cotroceni ştiau foarte bine cum să dea palme. Pesemne că mulţi dintre bunicii scoşi în stradă de Antene se încadrează în tiparul de educaţie „bătaia e ruptă din Rai” sau „unde dai acolo creşte”. Mai văd bunici d-ăştia. În autobuz au pretenţia că numai ei trebuie să stea pe scaun, la biserică te bombăne, în faţa blocului se iau de copiii care se jocă şi singura dată când vezi melancolie în ochii lor este atunci când povestesc despre cât de bine era pe vremea lui Ceauşescu.

Momentul în care unul dintre participanţii la „plimbarea“ organizată de Antena 3 loveşte o jurnalistă B1TV


Aţi ieşit în stradă, duminică, pentru libertate? Ştiţi ce este aia libertate voi, care eraţi atât de fericiţi înainte de ’89 când vă dădea Ceauşescu tot, indiferent dacă aţi meritat sau nu?... Oh, ce dor vă este… Ce dor vă este de acea libertate în care vi se spunea tot ce trebuie să faceţi şi să gândiţi. Aşa faceţi şi acum, vă uitaţi la Antena 3 şi reproduceţi mimetic. Aşa aţi crescut, gândind altul pentru voi. Dar aşa vă altoiţi şi copiii? Aşa vă educaţi şi nepoţii? Cu palmele şi picioarele? Doamne fereşte, îmi doresc să nu vi-i cunosc!

Două femei, jurnaliste, au fost altoite de parcă la Cotroceni se punea de un Califat Islamic. Nici nu ştii ce sentimente să trăieşti văzându-i pe aceşti oameni. Indignare sau compansiune? Ură sau milă? Căci sutele de oameni cu păr alb în cap ieşite în stradă arată cât de uşor de manipulat sunt românii. Aici nu mai este vorba de dezamăgire, ci de lipsă de educaţie. Cât de neinformaţi sunt unii, care trăiesc într-un univers paralel şi, la fel ca masele de oameni din ecranizarea lui „1984”, se strâng în faţa televizorului, seară de seară, dau pe Antena 3 şi urlă în surdină „Jos Chioru’!” Şi ce este mai trist este că voi îl dispreţuiţi pe Băsescu doar din convingerile altora. Aveţi idei puţine şi aţi ieşit în stradă doar ca să scoateţi deasupra tot zaţul acestei societăţi. Nu v-aţi revendicat niciun drept, doar aţi urlat să îl daţi jos. Şi va pleca. Dar voi la fel o să rămâneţi. Din păcate, ne vedem la vot!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite