Sondaj IRES: Majoritatea Românilor cred în Unirea României cu Republica Moldova

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conform unui sondaj IRES majoritatea românilor cred în posibilitatea ca România să se unească  cu Republica Moldova. Aceştia au auzit şi de decizia Curţii Constituţionale din Republica Moldova cu privire la limba română şi peste 80% dintre ei s-au bucurat.

În ceea ce priveşte percepţia publică asupra altei teme lansate pe agenda public în luna decembrie, două treimi (65 la sută) dintre participanţii la studiul IRES consideră că este posibilă unirea Republicii Moldova cu România. Un sfert dintre români au cumpărat vinuri produse în Republica Moldova, iar peste jumătate (55 la sută) dintre cei care nu au cumpărat niciodată vinuri moldoveneşti spun că ar cumpăra dacă ar găsi în magazine.

Potrivit rezulatelor studiului IRES, 80 la sută dintre respondenţi au auzit de decizia Curţii Constituţionale a Republicii Moldova cu privire la declararea limbii române drept limbă oficială, iar 91 la sută dintre aceştia apreciază decizia drept bună sau foarte bună. Mai mult de jumătate de participanţii la studiu s-au declarat informaţi cu privire la Acordul de Asociere a Republicii Moldova cu Uniunea Europeană de la Vilnius, iar 83 la sută dintre aceştia au o părere bună sau foarte bună despre semnarea acestui acord.

http://www.turdalive.ro/2013/12/17/romanii-cred-in-unire/

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite