Sindromul Microsoft - Siveco.edu.ro

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mesajul electoral al Ecaterinei Andronescu: „Tu înainte de toate”
Mesajul electoral al Ecaterinei Andronescu: „Tu înainte de toate”

Cătălin Striblea pune în lumina crudă a adevărului brut hăul hâd, căscat de zeci de ani între ineptocraţia de la vîrful birocratic al Educaţiei şi şcoala reală de la firul ierbii:

Nicoleta avea opt ani când a murit în haznaua şcolii. Ea a căzut acolo cu două colege care au apucat să se salveze. O simplă plasă de protecţie le-ar fi protejat. Şi un constructor care să nu-şi bată joc de oameni. Şi nişte autorităţi care să verifice dacă există respect. Nicoleta a murit înecată, stimaţi miniştri. Înecată în căcat. La asta vreau să vă gândiţi.

Să vă gândiţi câtă vreme vor dura procesele voastre în care se va judeca dacă aţi furat şcoala românească de zeci de milioane de euro, laolaltă cu mari vânzători de softuri. Nu mă miră că v-aţi năimit la banii lor. Nu mă miră că v-a luat pe toţi din 2000 până acum. Mă întreb însă dacă aţi avut vreun sentiment pe măsură ce sutele de mii de euro vă intrau în buzunare.”

Venind direct la plebicist, eu am documentat câteva colecţii de informaţii privind vârful aisbergului Microsoft.SIVECO.EDU.RO, aisberg care mă tem că de astă dată s-a arătat doar în proporţie de cel mult 1% deasupra apei - the worst is yet to come, ca să zic aşa...

Iată informaţiile care au explodat la foc automat în mai toate ziarele, de patru zile încoace:

„MicrosoftGate“ de România: DNA declanşează operaţiunea „Mâini curate“ în care sunt anchetaţi nouă foşti miniştri, Adevărul, 28 septembrie.

Procurorul General gafează: a trimis greşit cererea DNA pentru anchetarea lui Valerian Vreme, Ecaterina Andronescu şi Şerban Mihăilescu, Adevărul din nou, 30 septembrie.

Noi dezvaluiri din dosarul Microsoft: Ponta, Adrian Nastase si Dorin Cocos ar fi implicati, ziare.com, 30 septembrie,

Dosarul „Microsoft“. Cine este personajul care i-a jucat pe degete pe politicieni, Adevărul din nou, 30 septembrie.

EXCLUSIV: Cum şi pentru ce au luat şpaga Şerban Mihăilescu şi Ecaterina Andronescu în dosarul achiziţiei licenţelor Microsoft, România liberă, 30 septembrie.

Declaraţii bombă în Dosarul Microsoft. Martori citaţi de DNA îi acuză pe Ponta, Năstase, Cocoş, Pinalti de luare de mită, romaniacurata.ro, 30 septembrie,

Dosarul licenţelor Microsoft: Un martor al DNA afirmă că Năstase şi Ponta sunt implicaţi în trafic de influenţă. REACŢIA premierului, Mediafax, 30 septembrie.

Cel mai spectaculos caz de mită: Dosarul licenţelor Microsoft ia o turnură spectaculoasă. Aproape toate numele mari din IT-ul românesc sunt pe listă. Năstase şi Ponta figurează în declaraţia unui martor. Lobby-ul făcut pentru prelungirea licenţelor a fost feroce, Ziarul Financiar, 30 septembrie.

Dosarul Microsoft: cum ajungea să coste 1.500 de euro o imprimantă de 5 ori mai ieftină. Siveco ar fi revândut Guvernului soft dezvoltat de şcolari, la concursuri, Gândul , 30 septembrie.

Alexandru Bittner a mărturisit tot în SUA, în dosarul Microsoft şi a obţinut o înţelegere cu FBI şi IRS, Curentul, 30 septembrie.

UPDATE. Scandalul Microsoft. DNA: Victor Ponta nu are calitate de suspect sau inculpat ÎN ACEST MOMENT. Numele-bombă din dosarul cu şpăgi de 60 de milioane de dolari,  România liberă, 1 octombrie.

etc. ...

Cunoscând direct o seamă bună dintre protagonişti, am trecut, citind, şi de uluire, şi de revoltă şi de umilinţă. Uluire faţă de amplitudinea de coşmar a fărădelegii. Revoltă faţă de fariseismul ordinar al diriguitorilor Şcolii. Umilinţă solidară, ca om şi profesor, faţă de multele mii de oameni dăruiţi cu adevărat copiilor şi şcolii, care nu merită deloc porcăria fără margini ce le-a fost făcută, în dispreţul lor deplin...

Acum simt doar o silă imensă, greţoasă, fetidă aflând, alături de o ţară întreagă, de incalificabilul viol politic în grup, comis IT cu sânge rece asupra Educaţiei...

Drept pentru care, că tot stă să înceapă sarabanda electorală, ca gentleman ce sunt, încep cu doamnele – şi vă pun alfabetic pe cele / cei care, într-un fel sau altul, contaţi.

Prezidenţiabile(i)lor Macovei Monica, Udrea Elena, Iohannis Klaus, Ponta Victor, şi restul care mai sunteţi pe lista de paişpe, că v-aş scrie numele degeaba şi oricum n-aveţi cu Educaţia din România nici în clin nici în mânecă,

Care din voi ajunge la Cotroceni, să dea dracu' să mai toleraţi sau să giraţi voi înşivă starea de coşmar a Educaţiei, aşa cum e acum şi cum au adus-o toţi rinocerii României de lemn de până azi, şi la 15 septembrie 2015 lucrurile să stea la fel, că jar mâncaţi!... Aveţi cuvântul meu că nu veţi scăpa nici în gaură de şarpe – "nici în mormânt", cum scris-a Coşbuc!...

Şi vă întreb la rând, pe toţi politrucienii ineptocraţi de azi "care sunteţi": chiar nu vă crapă obrazul de ruşine? Chiar nu vă uimiţi cum de vă mai rabdă lumea, cu porcăriile inimaginabile pe care le faceţi şi le faceţi şi le faceţi, de aţi adus România pe ultimele locuri în Europa la educaţie şi competitivitate economică şi pe primele locuri la furăciune şi corupţie de cea mai joasă speţă? Chiar nu vă bate Dumnezeu de să intraţi în pământ, o dată pentru totdeauna şi să nu mai ieşiţi de acolo până la capătul lumii, pentru toate nefăcutele de coşmar pe care le-aţi făcut Ţării?

Vouă chiar nu vă e ruşine de România?!...

Atenţie mare, e rău de tot: acum eu "vreau sânge, nu pământ"!...

Să vă fie ruşine, şi auziţi bine de tot ce vă spun:

"Hristoşi să fiţi, Nu veţi scăpa

Nici în mormânt!..."

Ptiu!...

p.s. Dacă vreţi să aprofundaţi tema SEI / AeL în şcoli, aveţi la dispoziţie, printre altele, următoarele forumuri:

AeL - suport tehnic pe sistemul de operare Windows

AeL - suport tehnic pe sistemul de operare Linux

Lecţii AeL

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite