Să renunţăm la încercarea de a avea un trecut mai bun

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
mecanism

Serviciile sociale, educaţia, sănătatea sunt domenii dărăpănate în România zilelor noastre. O grămadă de lipsuri pensulează în tonuri gri aceste sectoare care ar trebui considerate motorul, piatra de temelie prin care o comunitate se dezvoltă şi devine prosperă. Cu toate astea, am întâlnit oameni, ONG-uri, iniţiative care cred cu tărie în resursele şi capacităţile lor şi se încăpăţânează să performeze la standarde înalte în aceste domenii.

Cred că tărie că, în România zilelor noastre, în ciuda tuturor piedicilor, există şi excelenţă. Şi cred că astfel de situaţii trebuie urgent scoase din anonimat. La orice exemplu negativ tratat în presă, există cu siguranţă şi unul pozitiv care poate schimba ideea conform căreia exemplul negativ e reprezentativ pentru acel domeniu. Asta este de fapt provocarea pe care vreau să v-o lansez aici: aceea de a descoperi realizări remarcabile în România şi de a afla împreună cum s-a ajuns la aceste rezultate. Vă provoc să explorăm totodată şi situaţiile dificile care, inevitabil au apărut pe parcurs. Dar vă propun să le vedem ca momente generatoare de resurse şi nu ca slăbiciuni, bariere sau limite.

Iniţiativele, oamenii, ONG-urile pe care le voi prezenta aici sub semnul performanţei „au renunţat la încercarea de a avea un trecut mai bun”, îşi acceptă imperfecţiunile şi le transformă în oportunităţi de dezvoltare. Îmi doresc să nu judecăm şi să nu dăm verdicte. Să stimulăm mentoratul, auto-dezvoltarea, puterea exemplului, etica, valorile morale, recunoştinţa filială.  

Sunt Ovidiu Damian, bun găsit, şi mulţumesc adevarul.ro pentru această oportunitate. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite