S-a dat startul pentru Loteria Vizelor SUA 2018

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, 4 octombrie 2016, se dă startul pentru Loteria Vizelor 2018.  Doritorii unui nou început în America îşi pot încerca norocul prin trimiterea aplicaţiilor până pe 7 noiembrie 2016.

Mai jos vă oferim răspunsuri la câteva întrebări legate de Loteria Vizelor:

   1.      Ce îmi oferă Loteria Vizelor?

Dacă aţi câştigat Loteria Vizelor, puteţi solicita admiterea pentru a trăi şi lucra în Statele Unite ale Americii (SUA) ca şi rezident permanent. Câştigătorii vor trebui să-şi procure biletul de avion, şi să-si asigure un loc de trai şi o slujbă în SUA. Ca parte a cererii, câştigătorii vor trebui să dovedească faptul că este puţin probabil să devina o povara pentru guvernul american.  În acest sens, ofiţerul consular va lua în considerare în timpul interviului totalitatea circumstanţelor câştigătorilor.

   2.      În cazul în care mă înscriu la Loteria Vizelor ca solicitant principal, soţul meu/soţia mea poate face o cerere separată în care să fie solicitantul principal?

Soţii pot aplica fiecare în parte în măsura în care îndeplinesc cerinţele de eligibilitate. În cazul în care este selectat unul dintre soţi, celălalt poate aplica pentru o viză ca şi dependent. Asiguraţi-vă că aţi introdus soţul/soţia şi copiii în aplicaţia dumneavoastră. În cazul în care ambii soţi participă la loterie, ambii ar trebui să includă cealaltă persoană şi copiii în aplicaţie. Mare atenţie, neintroducerea soţului/soţiei şi a copiilor în aplicaţia pentru Loteria Vizelor va duce la descalificare.

   3.      Pot folosi aceeaşi fotografie digitală pe care am folosit-o anul trecut în aplicaţie?

Nu. Aplicaţiile care conţin aceleaşi fotografii digitale din aplicaţiile de anul trecut vor fi descalificate. Va trebui să folosiţi o fotografie digitală făcută în ultimele şase luni.

   4.      Pot aplica pentru Loteria Vizelor dacă deţin deja o viză pentru Statele Unite?

Da, puteţi aplica pentru Loteria Vizelor chiar dacă deţineţi deja o viză temporară pentru SUA.

   5.      Îmi pot modifica adresa trecută din aplicaţie dacă sunt selectat, dar mi-am mutat                         domiciliul între timp?

Da. În cazul în care aţi fost selectat în program şi trebuie să vă schimbaţi adresa, contactaţi Centrul Consular din Kentucky.

   6.      Este garantată obţinerea vizei de emigrant, şi implicit a green cardului, pentru                             persoanele care au fost selectate pentru program?

Nu. Există 50.000 de vize disponibile pentru programul Loteria Vizelor, însă sunt selectate mai mult de 50.000 de persoane pentru acest program. Doar primii 50.000 de aplicanţi selectati şi membrii familiei lor vor primi vize, după o verificare amănunţită a îndeplinirii tuturor condiţiilor de eligibilitate. După ce acest număr de vize sunt eliberate, programul se va închide pentru anul respectiv. De notat că simpla selectare nu înseamnă automat şi obţinerea vizei de emigrant.

   7.      Cat costă înscrierea în programul Loteria Vizelor?

Nu există nici un cost pentru înscrierea în programul Loteria Vizelor. Dacă sunteţi selectat, veţi plăti taxa de viză pentru interviu.

Feriţi-vă de escrocii care vă cer bani pentru înscrierea în programul de loterie!  Puteţi găsi mai multe detalii despre programul Loteria Vizelor aici.

Pentru mai multe informaţii şi sfaturi pentru o înscriere de succes, puteţi accesa şi acest link.

Mult succes!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite