Poliţia nu mai are treabă – a ajuns să amendeze preşedinţii din asociaţiile de proprietari

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Se pare că, între orele 7.30 şi 18.00 niciun cetăţean nu mai este pe stradă sau acasă, fiind plecaţi la muncă (în ţară sau în străinătate) astfel că, în această perioadă de timp, infracţionalitatea tinde spre zero şi forţele de ordine trebuie să-şi facă de treabă.

Astfel că, în patrulare, vizitele prin asociaţiile de proprietari par atrăgătoare, iar lecturarea afişelor de la avizier mai fac să treacă timpul. Aşa s-a ajuns în situaţia în care Poliţia Locală, amendează persoana fizică, care are neşansa să deţină funcţia de preşedinte al unei asociaţii de proprietari, motivat de faptul că „acesta“ nu a „ţinut“ adunarea generală în cadrul asociaţiei.

Pe lângă faptul că agentul nu a avut curiozitatea să asculte un punct de vedere al “infractorului”, a aplicat o amendă de 500 lei şi “bonus” a făcut o interpretare proprie a textelor din Legea 230/2007 (legea ce priveşte organizarea asociaţiilor de proprietari).

Cei care fac parte (ca membri sau nu) din asociaţiile de proprietari trebuie să cunoască câteva aspecte:

- modul de organizare, convocare şi reconvocare a unei adunări generale este reglementată de Legea 230/2007 şi Normele de aplicare 1588/2007

- convocarea adunării generale este atributul Comitetului Executiv şi nu a preşedintelui sau a unei persoane fizice

- Legea 230/2007 NU prevede o sancţiune pentru nerespectarea termenului de convocare şi/sau reconvocare a adunării generale

- Legea 230/2007 prevede în mod clar că fiecare proprietar care este nemulţumit de deciziile luate, poate ataca în faţa instanţei de judecată procesul verbal al adunării generale, solicitând anularea acestuia.

Prin urmare, credem că, în această materie trebuie lăsat judecătorul să-şi exprime un punct de vedere şi să evităm pe cât posibil o astfel de abordare. În mod evident, instanţa de judecată a anulat un astfel de proces verbal de contravenţie, preşedintele “infractor” contestând actul (soluţie fond).

BONUS: Aberaţia (ce vizează asociaţiile de proprietari) a ajuns atât de departe încât, într-un alt caz, s-a emis punctul de vedere că, deşi “gaura” la nivelul unei asociaţii de proprietari era de ordinul miliardelor (lei vechi), nu există prejudiciu, deoarece proprietarii din bloc au achitat facturile  restante (neachitate). Şi ce aţi vrea fraţilor! Să transforme blocul într-un ghetou. Ce altă soluţie ar fi avut? – poate să aştepte ani de zile în frig şi fără apă, după care să aibă parte de opinia potrivit cu care “nu este prejudiciu”.

Alo!!! Să încercăm să rezolvăm plângerile care zac de ani de zile prin sertarele unora. Sunt asociaţii cu zeci şi sute de apartamente care au rămas fără apă şi căldură din cauza unora şi, NIMIC. Faceţi în acele cazuri şi nu numai un exces de zel şi rezolvaţi-le într-un timp record. Aveţi grijă de asociaţiile de proprietari, de unde dispar : calorifere, grătarele de la intrare, cabluri de la lift, modul din subsol şi se sparg boxe.

Vă sună cunoscut?  

P.S. Şi aşa sunt puţini cei care se implică, dacă vor răspunde cu propriul buzunar pentru aspecte sesizate în prezentul material, vom avea asociaţii în care nimeni nu se va mai implica (nici măcar remunerat).

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite