Jos textila, întoarce fila!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Jos textila

Sâmbătă, 19 ianuarie, la Readers Cafe, s-a desfăşurat un eveniment deosebit, aproape scandalos. Tinerii din Bucureşti au venit cu haine şi le-au schimbat pe cărţi!

Sâmbăta trecută Clubul Rotaract Triumph - din care fac parte, şi „Citesc, deci sunt sexy!“- proiect pe care îl coordonez de ceva timp, şi-au combinat puterile pentru un eveniment special în cadrul Readers Cafe, intitulat „Jos textila, întoarce fila!“. 

Este vorba despre un târg în cadrul căruia aduci haine şi le schimbi pe cărţi. Da, exact aşa cum ai auzit! Schimbi ceva superficial pe ceva cultural, ceva fiţos pe ceva literar. Cărţile ne-au fost donate de la diferite edituri, foarte deschise să colaboreze pentru acest eveniment. În total am avut peste 200 de cărţi. 

Dar conceptul nu este doar unul de promovare a lecturii, ci şi unul caritabil. Toate hainele adunate în cadrul evenimentului „Jos textila, întoarce fila!“ au fost donate unor copii cu distrofie musculară (în scaune cu rotile) şi unui azil de bătrâni. Pentru a ajuta pe cât este posibil aceste cauze, am colaborat cu ONG-ul „Deschide inima“ care a dus hainele şi le-a împărţit acolo unde a fost nevoie de ele.

La eveniment s-au prezentat oameni de toate vârstele, am fost impresionaţi de cât de deschişi au fost. Chiar dacă în schimbul la oricâte haine ar fi adus, ei primeau o singură carte, totuşi unii au venit cu saci întregi de hăinuţe pentru donaţii. Majoritatea erau entuziasmaţi de ideea evenimentului şi ne-au încurajat să mai organizăm cel puţin o dată acest târg.

Asta ne-am propus! Deci... „Jos textila, întoarce fila!“, eveniment ce a încercat să promoveze lectura şi în acelaşi timp să servească o cauză socială nu se opreşte aici. Urmăriţi-ne în continuare, avem planuri mari!

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite