Întrebări la care Victor Ponta nu vrea să răspundă
0Nu lui Traian Băsescu. Întregii populaţii, nu numai votanţilor USL, ci şi celor care n-au votat USL, dar care contribuie prin taxe şi impozite la PIB, adică şi celor 73% dintre români care n-au avut încredere în oferta lui Victor Ponta în decembrie 2012.
Deşi petrece ore în şir la tv, ar fi în avantajul lui Victor Ponta să raspundă şi la următoarele întrebări, pentru ca în 25 mai să mergem la vot în cunoştinţă de cauză, nu cu bănuieli şi suspiciuni planând asupra premierului României.
- Ce înţelege Victor Ponta prin declaraţia „după noiembrie 2014 se va face dreptate, vor judecaţi adevăraţii vinovaţi”. Adică în prezent cei anchetaţi şi judecaţi sunt falşi vinovaţi? Că procurorii şi judecătorii anchetează şi judecă pe cine nu trebuie? Cine şi după ce criterii va stabili adevăraţii vinovaţi? Cum va proceda după noiembrie pentru ca justiţia să renunţe la actualele dosare şi anchete, care privesc baroni importanţi din PSD?
- A declarat Victor Ponta că nu se dezice nici de Duicu, Prioteasa, Nicolescu, Constantinescu şi alţi baroni anchetaţi. Îi asumă pe aceşti cetăţeni împreună cu faptele lor? Consideră Victor Ponta că n-au făcut nimic reprobabil şi sunt în instanta sau la parchete din cauza răzbunărilor lui Băsescu, prin intermediul magistraţilor? Cum îi veţi face dreptate lui Nicolescu de la Argeş, care este condamnat definitiv într-un dosar?
- Cum veţi proceda, în cazul în care ajungeţi preşedinte, cu membri de vază ai PSD, deja condamnaţi? (Adrian Năstase, de exemplu).
- Veţi schimba, după noiembrie 2014, actualii şefi ai DNA, SRI, ICCJ, DIICOT, tribunale şi Curţi de Apel?
- Cu ce instrumente, instituţionale sau oculte, îi obligă Traian Băsescu pe magistraţi să acţioneze conform dorinţelor sale? De ce să asculte aceştia de un om care nu-i salarizează, nu-i avansează în funcţii, nu-i sancţionează şi mai are câteva luni de mandat, şi nu ascultă de Victor Ponta, care are pe mână resursele financiare necesare salarizării şi funcţionării magistraţilor?
- L-aţi acuzat pe Traian Băsescu că ameninţa cu închisoarea pe unii membri ai PSD sau din Parlament. Dv. n-aţi făcut acelaşi lucru cu Traian Băsescu? În ce constă diferenţa de tratament?
- Care a fost logica transferării a 2800 hectare de la Academia Agricolă la Consiliul Judeţean Brăila, condus de baronul Bunea Stancu, cu numeroase dosare penale în curs?
- Cum a fost apărat interesul ţării noastre în urma renunţării la 380 milioane dolari din datoria Rompetrol către România?
- Aţi avut informări de la SRI referitoare la „afacerile” lui Gruia Stoică, înainte de a-l declara câştigător în privatizarea CFR Marfă?
- Care este logica mutării biroului dv. La MapN, există diferenţe de securitate şi monitorizare comparativ cu clădirea Victoria? De ce nu le aduceţi şi pe cele de la Victoria la nivelul celor din MapN? Cum vi s-au făcut „înscenări” la Victoria şi cine le-a făcut?
- Aţi declarat că România s-a împrumutat cu 3,7%, o dobândă foarte bună şi astfel, s-au asigurat banii de pensii şi salarii pentru 2014”. Este de înţeles de aici că fără împrumuturi externe Romania n-ar avea bani de pensii şi salarii, că aceşti bani nu sunt, de fapt, împrumutaţi pentru modernizarea infrastructurii?
- Au venit cele 10 miliarde de euro investiţii, pe care le-aţi promis anul trecut?
- Cum veţi rezolva situaţia catastrofală a rezultatelor elevilor la Bacalaureat şi Testarea Naţională, precum şi abandonul şcolar?
Fără răspunsuri la acest gen de întrebări nu veţi convinge populaţia, să vă voteze sau să vină la vot. Şi mă refer la electoratul educat, care îşi pune întrebări şi caută răspunsuri, profesori, ingineri, magistraţi, oameni de cultură şi din presă.
Aceştia sunt şi vectori de comunicare şi formatori de opinie, nu faceţi greşeala să neglijaţi părerea lor, posibil din lipsa răspunsurilor şi informaţiilor pe care ar trebui sa le dati dv.
Daca cititorii si comentatorii au si alte intrebari relevante, le voi adauga la articol.
P.S. Nu-mi fac iluzii ca veţi răspunde. Poate intr-o carte de memorii, în viitor.