Filme B-iff 2015

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul trecut pe vremea asta v-am scris despre Biff cu nişte recomandări. A venit din nou festivalul, am din nou recomandări--îndeobşte pentru domnişoare! O animaţie japoneză, un film de epocă despre o tânără femeie independentă şi o poveste despre o adolescentă californiană contemporană.

Sâmbătă şi duminică dimineaţa, la 11:30, Cinema Elvira Popescu va proiecta cel mai nou film al lui Isao Takahato (regizorul filmului Grave of the fireflies / Hotaro no haka), Povestea prinţesei Taguya, o animaţie pentru copii şi admiratorii fanteziilor japoneze (cu menţiunea că acest film nu are mult în comun cu filmele mai faimoase ale lui Myiazaki).

Sâmbătă seara, la 19:30, Cinema Studio va proiecta Far from the madding crowd, regizat de Vinterberg, după romanul lui Hardy. Un film pentru domnişoare, la drept vorbind, are toate lucrurile necesare vieţii noastre moderne--o tânără independentă, mândră, care obţine o proprietate care să îi testeze puterile şi să îi îndeplinească ambiţiile. Apoi urmează o dramă erotică. Evident, povestea nu oferă vreun argument foarte bun pentru drepturi de proprietate pentru femei, nemaivorbind de drepturi politice, dar se prea poate ca Hardy să fi ştiut câte ceva despre lumea în care trăia, dat fiind că este faimos...

Sâmbătă seara, la 18:30, şi duminică după-amiază, la 14:30, Cinema Elvira Popescu proiectează Palo Alto, regizat de Gia Coppola (nepoata maestrului). Filmul vă este recomandat este Armond White: Vedeţi aici recenzia.

În ultima zi a festivalului duminică, un documentar despre jurnaliştii de la Charlie Hebdo va fi proiectat la Cunema Elvira Popescu--inclusiv oamenii masacraţi de câţiva fanatici musulmani la începutul anului acesta. Poate veţi vrea să vedeţi cine sunt aceşti oameni şi de ce câţiva satirişti foarte stângişti au fost atâta vreme un asemenea scandal tocmai în Franţa şi au ajuns un fel de martiri ai libertăţii politice.

În fine, pentru cine este interesat de britpop şi tânăra societate britanică din anii '90, un documentar despre Pulp va fi proiectat în Club Control, joi seară, la 9.

Mai urmează o surpriză în programul festivalului. Dacă sunteţi interesaţi, săptămâna viitoare putem discuta filmele acestea.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite