Extremiştii maghiari s-au speriat că le tai finanţarea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Centrele penttru democraţie, susţinute cu banii Ungariei pentru a câştiga cât mai mulţi cetăţeni maghiari din Transilvania
Centrele penttru democraţie, susţinute cu banii Ungariei pentru a câştiga cât mai mulţi cetăţeni maghiari din Transilvania

Felul în care publicaţiile din Ungaria şi Deutsche Welle au reacţionat împotriva proiectului meu de lege privind tăierea finanţărilor mascate din afara ţării pentru politicienii din România constituie dovada ultimă că această prevedere trebuie neapărat votată de Parlament. Fără banii Ungariei, extremismul maghiar din Transilvania s-ar diminua rapid şi am stinge astfel un focar de infecţie care dăunează imens României şi românilor.

Agenţia Naţională de Presă a Ungariei, MTI, a sesizat prima ”pericolul” care se ascunde în proiectul meu de modificare a legii partidelor în aşa fel încât să stopăm finanţarea indirectă din străinătate a politicienilor maghiari care duc o politică anti-românească. Faptul că Guvernul a indicat Parlamentul ca decident în această privinţă mi se pare o încurajare pentru că toţi parlamentarii trebuie să se decidă - şi să declare acest lucru public - dacă apără interesul românesc sau interesele Ungariei. Sunt curios, în această privinţă, cum va vota UDMR referitor la respectivul proiect de lege. Sau cum va vota PDL, cel mai mare susţinător al lui Laszlo Tokes şi al lui Viktor Orban din România.

Politica României trebuie decisă de români. Cum amestecul altora nu are întotdeauna calitatea de a fi neutru şi bine intenţionat, propun să interzicem legal ”binefacerile” banilor străini cu direcţie politică şi să oprim astfel posibilitatea de a lăsa destinul poporului român să fie influenţat de finanţări străine.

Proiectul meu de lege va funcţiona ca o oglindă a opţiunilor parlamentarilor care nu se vor mai putea ascunde şi vor trebui să admită public dacă susţin sau nu demersurile împotriva României desfăşurate de Laszlo Tokes cu bani de la firmele de stat din Ungaria. Dacă îi vor permite acestuia să încaseze în continuare bani de la Viktor Orban prin încrengătura de fundaţii şi de ONG-uri construită exact în acest scop, atunci înseamnă că îi susţin acestuia şi proiectul de aşezare a Transilvaniei sub dominaţia Budapestei sub formă de protectorat.

Deutsche Welle reacţionează la rândul său împotriva propunerii mele, sugerând că nu putem fi sceptici faţă de fondurile care vin din Franţa, Marea Britanie sau Germania. Germania figurează ultima pe listă, dar sunt convins că la ea se gândea Deutsche Welle când emitea avertismentul. Referitor la banii germani, atâta vreme cât ei sprijină acţiunile civice, nu are nimeni nimic împotrivă. Ştiind însă că fundaţiile „Hanns Seidel" şi „Konrad Adenauer" au susţinut PDL-ul şi pe liderii săi în diferite forme, se pune întrebarea dacă avem de a face cu contribuţii  civice sau cu influenţe politice.

Recunosc sincer că, atunci când am depus acest proiect, intenţia mea directă a fost să opresc drenarea de bani către mişcările extremiste din Transilvania, al căror exponent de frunte este Laszlo Tokes, marele beneficiar al sponsorizărilor de la Budapesta. Reacţia Deutsche Welle m-a atenţionat însă că mai sunt şi alte guverne care pot avea preferinţe politice şi pe care le pot susţine din afara ţării prin finanţări mascate în fundaţii şi asociaţii ”civice”, desigur, aşa cum permite legea în forma actuală.

Politica României trebuie decisă de români. Cum amestecul altora nu are întotdeauna calitatea de a fi neutru şi bine intenţionat, propun să interzicem legal ”binefacerile” banilor străini cu direcţie politică şi să oprim astfel posibilitatea de a lăsa destinul poporului român să fie influenţat de finanţări străine. Altfel ne trezim cu planuri de protectorate străine sau cu impunerea din afara ţării a unor măsuri sau a unor politicieni care nu sunt doriţi de români. Dacă poporul e suveran, iar votul este instrumentul absolut al democraţiei, haideţi să-i lăsăm pe români să-şi decidă ei soarta, nu banii şi influenţa factorilor externi.

Această modificare de lege nu aduce atingere ONG-urilor corecte şi neutre care desfăşoară activităţi civice sau umanitare în mod real. Cei care se tem de proiectul meu sunt, de fapt, doar cei care au ceva de ascuns şi care au de gând să folosească în continuare pavăza instituţiilor non-profit pentru a influenţa cu bani străini politica românească. Acest lucru mi se pare inacceptabil, iar efectele sposorizărilor străine pe scena politică românească sunt în măsură să-mi confirme temerile. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite