Europa solidară cu Republica Moldova: peste 500 de milioane de potenţiali clienţi pentru vinurile refuzate de ruşi

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Strugurele de Murfatlar, dulce ca zahărul

Rusia a decis să refuze vinurile moldoveneşti pentru a pune la punct dorinţa de nestrămutat a Republicii Moldova de a accede în Marea Familie Europeană. Deşi acest lucru încalcă prevederile comerciale internaţionale, Rusia foloseşte acest lucru ca o pârghie de presiune geopolitică.

Dar realitatea este însă alta. Practic Republica Moldova nu pierde ca urmare a acestui lucru, ba tocmai invers, trece de la o piaţă de aproape 140 de milioane de locuitori la una de peste 500 de milioane de locuitori.

Nu mai vorbim aici de puterea diferită de cumpărare şi faptul că ruşii oricum consumă mai multă votcă decât vin, lucru tocmai invers în ţările civilizate.

Practic această formă de presiune a avut un efect de bumerang deoarece  a forţat ţările Uniunii Europene, în frunte cu România, să se alieze în susţinerea economiei celui de al doilea stat românesc şi să afirme public că piaţa europeană se va deschide pentru acest produs.

Iată că Europa dovedeşte solidaritate şi înţelege că în acest joc nu poate lăsa pe aspiranţi de unii singuri în faţa unei presiuni externe atât de mari.

Preşedintele României l-a sunat personal pe şeful celui de al doilea stat românesc pentru ai arăta susţinerea ţării noastre faţă de provincia sa de Est.

Recomand se asemenea românilor să încerce un vin moldovenesc-românesc deoarece vor avea parte de o experienţă extrem de plăcută. Vorbim practic de cele mai bune vinuri realizate în România, unele din ele cu o vechime considerabilă.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite