E sigur: pe 16 noiembrie este Sfârşitul Lumii.

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pe data de 16 noiembrie, la ora 21.00, va veni sfârşitul lumii. Aceasta ar fi concluzia pe care aş putea să o trag dacă viaţa mea ar fi exclusiv petrecută în spaţiul online, acolo unde autopresupuşii aderenţi ai dreptei deţin supremaţia. Se întâmplă în spaţiul virtual la fiecare 2 ani, atunci când în România au loc alegeri parlamentare sau prezidenţiale.

Oameni buni, pregătiţi-vă de sfârşitul lumii. E timpul să vă săpaţi o groapă, turnaţi betoane, mergeţi să cumpăraţi zacuscă, faceţi rezerve de apă, cumpăraţi-vă haine groase, ceva măşti de gaze nu ar strica, şi pregătiţi-vă de ce este mai rău: pe 16 noiembrie la ora 21.00 s-a putea să se întâmple ceva cu adevărat dramatic, ce ar putea schimba cursul lumii: Victor Ponta ar putea ieşi preşedinte.

Binenţeles că acest lucru echivalează cu Sfârşitul Lumii, sau aşa aş putea înţelege după drama existentă în spaţiul virtual, aici unde pe reţelele de socializare sau pe propriile bloguri presupuşii de dreapta, apărătorii statului de drept, domină şi îşi trăiesc propria realitate, dar virtuală.

Se miră virtualii cum prietenii lor sunt cu toţii anti-comunişti, adică anti-socialişti, adică anti-Pontişti, şi cu toate acestea locul I este rezervat AntiCristului. Mirare mare, deşi cu toţii au dat Like, Share, au răspuns la sondaje şi concluzia era clară: turul doi ar fi trebuit să fie rezervat candidaţilor dreptei. E o conspiraţie, s-au dat bani, s-a făcut vot multiplu, nu s-a respectat legea, deţin controlul asupra softului ce înregistrează voturile, trebuie să fie ceva la mijloc. Binenţeles că aceste nereguli sunt rezervate doar lor, ai noştri sunt perfecţi.

Ce au uitat ei este ă realitate se face la urna de vot şi nu în spaţiul virtual.

Pe 16 noiembrie vine sfârşitul lumii, deoarece unii dintre noi nu putem accepta decât propria democraţie, decât propria viziune asupra societăţii. Mocoviştii şi Johanniştii îmi par a deveni chiar mai răi decât ex-comuniştii prin discursul agresiv. Ori este democraţia lor, ori să nu mai fie deloc democraţie. Partea proastă este că nici între ei nu sunt înţeleşi, fiecare fiind după propria părere un geniu, deţinătorul adevărului absolut, iar dacă nu este adevărul lui atunci tu eşti rău, ţii cu antiCristul, eşti automat considerat Pontist.

Unii dintre cei care îi făceau ode preamăritului lider comunist îmi dau acum lecţii despre moralitate, despre democraţie, despre statul de drept.

Uită cu toţii că suveranitatea este a poporului şi ar trebui să respecte acest lucru. Ori poporul nu este format nu numai din cei care stau toată ziua în online ci şi din profesori, doctori, militari, poliştiţi şi alte categorii de bugetari pe care alţii ne-au învăţat să îi urâm, deşi ura este improprie poporului roman, improprie ortodoxismului românesc.

Deşi au nişte salarii mizere, am fost învăţaţi cum că ei sunt de vină pentru sărăcia noastră, pentru nefericire, a noastră, a celor ce muncim cu adevărat(în viziunea lor toţi cei care nu lucrează în privat sunt nişte lipitori, nişte paraziţi, fără să mai ia în considerare că o parte din ei le-au fost profesorii, alţii le-au salvat copiii sau părinţii, unii stau cu arma în mână pentru ca să poată trăi în libertate).

Asta e dreapta? Cea care mă învaţă să îmi urăsc părinţii pentru că au o altă opţiuni de vot? Ăsta e rolul formatorilor de opinie, să ne înveţe cum să doar unii au dreptul de a alege iar dacă alţii o fac diferit atunci ei sunt nişte mizerabili, nişte proşti, nişte tâmpiţi, nişte alcoolişti?

Majoritatea dintre voi aţi uitat să fiţi echidistanţi, aţi uitat că sunteţi formatori de opinie. V-aţi lăsat prinşi în psihoza campaniei electorale şi uitaţi să mai fiţi oameni.

Nu puteţi accepta că majoritatea îşi doreşte altceva, ba tindeţi să aplicaţi chiar metodele celor pe care îi urâţi atât de mult. Consideraţi că dacă nu sunt ca voi, atunci nu sunt capabili să judece şi aveţi dreptul de a decide în locul lor, să le băgaţi pe gât propriul punct de vedere.

Astfel de drame apar de fiecare dată când sunt alegeri prezidenţiale în România. Dar lumea nu se va sfârşi pe 16 noiembrie indiferent de cine va ieşi preşedinte. Nu vă minţiţi că unii sunt mai puţin hoţi decât ceilalţi, toţi sunt unul şi acelaşi lucru. Viaţa noastră nu se va schimba de la ei ci doar de la noi, dacă vom deveni mai buni. Doar o societate civilă puternică şi corectă poate ajuta ţara asta, nu una care să imite comportamentul politicienilor şi să promoveze ura faţă de cei care sunt diferiţi faţă de noi.

Sunteţi naiv dacă chiar credeţi că cineva va mai putea bloca justiţia, dacă cineva ne va scoate din Uniunea Europeană sau din NATO,  că democraţia, cu tot specificul naţional, va dispărea. Toate acestea sunt ireversibile şi totul depinde de noi, de societatea românească care este tradiţional pro-europeană.

Cât timp voi vă indignaţi pe online, ceilalţi se pregătesc în lumea reală. Vin organizat la vot, răspund mitei cerute de electorat, oferă ceea ce poporul doreşte… ştiu, la voi poporul este prostimea care nici nu ar trebui să voteze. Unii scriu scrisori online, cei care contează cu adevărat merg la Vot.

P.S. Am ajuns şi avocatul diavolului. Duminică mă voi duce la vot şi îl voi anula tocmai pentru că aţi reuşit să mă convingeţi că sunteţi la fel ca ceilalţi. Cel mai probabil că pentru acest lucru voi fi catalogat drept Pontist.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite