Dinspre Grecia spre Italia, în largul mării...

0
0

Am plecat după prânz din Porto Koufo, cu destinaţia Igumeniţa, de unde urma să luăm bacul să ajungem la Ancona, Italia. Cum drumul e lung, l-am împărţit în două.

Aşa că ne-am oprit să ne petrecem o noapte în Veria, la hotel Veriopolis. Îl recomand cu încredere dacă aveţi drum în zonă: gazde primitoare, o tavernă în oraş cu acelaşi proprietar – Barbaiannis – unde am mâncat nemaipomenit de bine şi ne-am aranjat de nişte ulei de măsline minunat, livrat prompt în zorii zilei următoare, spre folosinţă la Bucureşti.

image

Adăugaţi la asta o privelişte incredibilă, hotelul fiind situat pe culmea unui deal.

A doua zi am plecat spre Igumeniţa, drumul fiind în continuare şi liber şi bun, spre surprinderea noastră. Pentru alţi temerari, plecaţi la drum cu maşina prin Europa, combustibilul e mai ieftin în Grecia cu până la 40-50 de eurocenţi/litru: de la 1,37 euro în Grecia săriţi brusc la 1,80-1,90 euro/litrul în Italia. Va bene.

image

La ferry înghesuială mare: să ne lămurim de la început. Ferry italienesc operat de greci! Imaginaţi-vă combinaţia şi e destul să vă doară capul. Începem cu o oră şi ceva de întârziere, să fie treaba, treabă! Altfel frumos, lumea pestriţă, tineri cu sacul de dormit la ei să-şi petreacă noaptea sub cerul liber, pe punte şi eu cu imaginea lui Di Caprio scufundându-se în ocean, în „Titanic”.

image

Inutil să menţionez, bănuiesc, că am dormit o oră da şi una ba..  Ceea ce a făcut ca, a doua zi, drumul spre Roma să fie tare obositor, preţ de aproape 3 ceasuri cât a durat.

Dar despre Roma vorbim mâine.
 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite