De cumpărat şi necitit

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
traian ungureanu carte

Am scris o carte ca să scap de ea. Mai precis, ca să-i enervez pe cei pe care nu i-am deranjat destul. O parte din textele care caută scandalul meritat de binefăcătorii noştri recenţi şi nesolicitaţi au apărut, mai întîi, aici, în Adevărul - locul crimei.

Surplusul de cianură vine din alte cîteva producţii, complet noi şi nu mai puţin pornite împotriva nesimţirii dogmatice care ia locul libertăţii în Europa, în America şi în România - ţara care va supravieţui tuturor pentru că nu vrea să-şi strice tradiţia de boicot. A ieşit ceva ce se vinde sub titlul Proştii Europei şi are un subtitlu euforic pentru depresivi: Cum se sinucid civilzaţiile. Isprava se va lansa legal la Bookfest, sîmbătă 27 mai la ora 17:30, standul Humanitas.

Dacă acest moment nu va schimba cursul istoriei, cartea îşi va găsi confirmarea. Căci teza ei de bază spune aşa: nu mai e nimic de făcut, în afară de crescut copii, clandestin, într-o religie şi educaţie diferită de fanatismul conformist care guvernează mintea omenească a acestui penibil început de secol. Altfel, şi încă mai optimist spus: lumea în care trăim e lumea pe care o desfiinţăm.

Spre folosul celor ce doresc să cumpere cartea ca bună investiţie în lipsa de şanse şi fără obligaţia de a o citi, rezum cîteva din ideile care stau, nemulţumite, între coperţi:

  • islamizarea euforică a lumii occidentale pune capăt unui declin lung şi deschide calea spre o formă de aservire pasivă, tristă şi stupidă. Vinovaţii sînt printre noi dar nu vor avea de suferit.  
  • cei mai activi şi inconştienţi inamici ai democraţiei occidentale sînt de găsit printre agitatorii cei mai vorbăreţi ai ideii de progres.  
  • democraţia a devenit un procedeu neconvenabil pentru noua clasă de vîrf a elitelor politice, mediatice, academice, urbane şi post-industriale  
  • asta se vede, simultan, în patru state: Marea Britanie, Polonia, Statele Unite şi Ungaria. După regula cu care lucrează elita progresistă, în toate aceste state alegerile au fost cîştigate de partide şi persoane care nu au acest drept. Alegerile pot fi cîştigate doar de elita progresistă. Victoria oricărei forţe care lucrează cu idei diferite e interzisă, ilegală şi trebuie eliminată prin suspendare, sancţiuni, defăimare şi alte decizii care apără democraţia limitînd-o.   
  • stînga şi noua ei religie bigotă (corectitudinea politică) au stabilit că au drepturi speciale şi un avans moral permanent. Dimpotrivă, dreapta porneşte automat sub bănuiala de fascism sau naţionalism şi e ,oricum, vinovată de bestialitate în raporturile cu muncitorii, săracii şi minorităţile naţionale, sexuale şi ale cui vrea. Aşadar, zeci de milioane de cadavre şi alte zeci de milioane de minţi deposedate de gîndire liberă nu au fost deajuns. Stînga e tot regina binelui.  
  • naţiunea română îşi aruncă la coş cultura. Pentru o reuşită deplină limba română e supusă unei neîncetate operaţii fără anestezie. Creativitatea bădărănească face regula. Pacientul nu va supravieţui sau se va descurca prin semne  
  • în 30 de ani de politică, bîlguieli şi proceduri nu am construit o singură autostradă. Ea aşteaptă a doua venire a romanilor.  
  • lucrăm cu două mituri false. Primul e diaspora ca laudă de sine. Ne felicităm pentru 3 milioane de oameni pierduţi. Al doilea e unitatea. România e ruptă, fără şansă de vulcanizare, în două societăţi care se detestă şi reuşesc să îşi tragă, împreună, ţara în jos: mîrlanii din şanţ şi deştepţii cu diplomă.

Mai multe detalii şi argumente, în cartea pe care nu are rost s-o citiţi. După cum se vede, e vorba de un catalog de cauze pierdute. O carte inutilă. Merită banii? Desigur. O vor cumpăra cu folos toţi cei ce simt că au căzut într-o cursă din momentul în care s-au născut în România. Sau că au apărut pe lume în momentul greşit: la sfîrşitul unei civilizaţii care a dat gloria umanităţii. Aşadar, o carte care merită, tocmai pentru că adevereşte o afacere existenţială proastă dar inevitabilă.

traian ungureanu carte
Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite