Corneliu Vadim Tudor confundă Direcţia Informaţii a Armatei cu un institut de sondare a opiniei publice
0Am urmărit, ca simplu cetăţean, declaraţia de presă a lui Corneliu Vadim Tudor, după ce un vajnic primar de sector, îmi scapă numele, anunţa mica înţelegere între vocalul poet, publicist, pamfletar, lider de partid, fost europarlamentar şi uniunea de buzunar a ministrului de Interne, cel iubit de românii care nu au putut să voteze, peste hotare, din raţiuni, aparent birocratice, binecunoscute.
Ce crede cetăţeanul Corneliu Vadim Tudor, despre un prezidenţiabil sau altul ţine de dreptul la liberă exprimare.
Cu cine se aliază, din motive lesne de înţeles, este opţiunea domniei sale, suverană şi, din punctul meu de vedere, insignifiantă.
De aici însă, până la a se lăuda cu... generalii din preajma sa, cei prezenţi la conferinţa de presă de azi, vizând chiar pe primarul de sector, cel care şi-a primit steluţele de general la apelul de seară... ca simplu supus civil al personajului public Oprea, este o distanţă parcursă între luciditate clamată şi ironie subtilă, la prima vedere, sau tămâiere generată de principiul... interesul poartă fesul.
Dacă votanţii din primul tur ai lui Corneliu Vadim Tudor vor urma sugestia de a vota cu Victor Ponta este libera lor alegere, fiind o chestiune de manifestare a democraţiei la nivel individual.
Însă introducerea, în comicăria tipică miştoului preferat de Corneliu Vadim Tudor, în unele apariţii publice, a trimiterii la Direcţia Informaţii a Armatei, care ar fi făcut un sondaj de opinie, în urma căruia s-ar fi constatat că aproximativ 15% dintre repondenţi ar fi dorit să voteze cu bardul amintit, este o subminare intolerabilă a echidistanţei instituţiei militare, marea mută, târâtă, imprudent, de Vadim, în mocirla confruntării politice actuale.
Corect şi democratic ar fi ca structura de resort a organismului militar românesc să dezmintă public afirmaţia deplasată a omului politic furat de peisajul puterii politice viitoare.
Direcţia Informaţii a Armatei - denumirea fluturată de cetăţeanul menţionat, cu o aroganţă şi o inconştienţă deja cunoscute, nu are în atribuţiile legale realizarea de sondaje de opinie.
Şeful structurii amintite ar trebui să reacţioneze prompt, prin structura abilitată, pentru a dezminţi grandomania declaraţiei infantile a personajului aflat la apus de soare.
Altfel, tăcerea ar confirma încălcarea unor atribuţii ale militarilor profesionişti de arealuri de o altă factură decât cele specifice mediului militar.