Cine apără UDMR susţine politica lui Viktor Orban, aşadar face jocurile Moscovei

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Am văzut că Ioana Lupea vrea cu orice preţ salvarea UDMR în editorialul său ”Miza existenţială a UDMR: recâştigarea electoratului”, fără să spună niciun cuvânt despre cazul Marko Attila sau despre felul hidos în care Hunor l-a apărat pe deja închisul Nagy Zsolt. Ioana Lupea vorbeşte de ”utilitatea intrării UDMR în Parlament”. În ce scop, ca să-şi ascundă penalii la Budapesta sau ca să continue proiectul autonomiei secesioniste pe model rusesc?

Publicistul Ioana Lupea nu observă în editorialul său (AICI) cum lupta UDMR pentru autonomie teritorială îi serveşte binomului Ungaria-Rusia, dar îmi inventează mie dictee de pe această axă, de parcă nu aş fi primul politician român care a acuzat tandemul Moscova-Budapesta de complot împotriva României. Oare această informaţie îmi fusese şi ea dictată, sau mai degrabă am putea lua aminte la avertismentele unor analize americane (AICI studiul Foreign Policy Research Institute, ”Hungary: Going in the Wrong Direction?”, din septembrie 2014) şi britanice de prestigiu care arată cum manevrează Budapesta partidele etnice din ţările vecine pentru a da naştere secesonismului etnic pe model rusesc. Despre aceste jocuri ruso-maghiare eu am vorbit însă cu mult înainte...

Iată negru pe alb opinia CESI (Center for European Strategic Intelligence), un think tank din Marea Britanie: "Serviciile speciale ruseşti colaborează în prezent cu lideri maghiari în România şi, profitând de particularitatea relaţiilor etnice în regiune, încearcă să creeze probleme Bucureştiului din interior" (studiu publicat pe 20 august 2014, din păcate, aşa cum CESI a anunţat, site-ul lor a fost atacat, iar studiul nu mai este disponibil online).

Mă văd nevoit să reamintesc că în studiul american amintit anterior este citat pe larg editorialul meu publicat chiar în Adevărul, ”Ne-am săturat de Ungaria”, iar analiza mă consideră glasul statelor vecine Ungariei, toate exasperate de expansionismul maghiar bazat pe sprijin rusesc şi pe liderii politici maghiari din ţările învecinate. Aşa încât, dacă Ioana Lupea caută dictări pe axa Budapesta-Moscova, le-ar putea găsi chiar la cei pe care îi apără cu atâta dezinvoltură.

"Serviciile speciale ruseşti colaborează în prezent cu lideri maghiari în România şi, profitând de particularitatea relaţiilor etnice în regiune, încearcă să creeze probleme Bucureştiului din interior",  citat din studiul publicat de Center for European Strategic Intelligence pe 20 august 2014

Adevărul este că UDMR se dovedeşte a fi extrem de nociv politicii româneşti şi României în general, la fel de nociv ca şi găştile din PSD, PNL şi din celelalte partide dedicate corupţiei şi aranjamentelor de putere cu orice preţ. Ceea ce nu înţeleg este de ce unii analişti şi formatori de opinie, atât de vituperanţi, şi pe bună dreptate,  cu corupţia din partidele româneşti, se înmoaie brusc în faţa UDMR pe care îl consideră un far călăuzitor al principiilor europene, având în vedere felul în care UDMR sfidează justiţia, statul de drept şi în care îşi afişează alianţa cu Viktor Orban. Să nu fi observat nimeni că la Congresul UDMR a fost prezent şi vicepremierul maghiar Semjen Zsolt? Pe cine reprezintă acesta, dacă nu pe Viktor Orban? Şi cine îl ascunde la Budapesta pe fugarul udemerist Marko Attila, nepotul fostului lider Marko Bela, cel care l-a şi uns pe Kelemen Hunor preşedinte al Uniunii, dacă nu Viktor Orban?

Cine apără UDMR, apără politica lui Viktor Orban care şi-a trimis mesagerul la Congresul UDMR, iar cine este avocatul lui Viktor Orban, face, implicit, şi jocurile destabilizatoare ale lui Vladimir Putin. Şi atunci cine face politica Moscovei în România?

 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite