Autoarea americană Kitty O’Meara va fi ambasadoare a Manifestului Luminii lansat de Timişoara 2021, în care apare poezia despre pandemie ce i-a adus celebritatea

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Manifestul Luminii, lansat de Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii
Manifestul Luminii, lansat de Asociaţia Timişoara 2021 - Capitală Europeană a Culturii

Scriitoarea americană Kitty O’Meara, autoarea poeziei intitulate “People stayed home”, care a făcut-o celebră în întreaga lume în contextul pandemiei de coronavirus, va fi ambasadoare a Manifestului Luminii lansat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii.

Autoarea a acceptat acest rol după ce a fost impresionată de mesajul de solidaritate şi speranţă transmis de clipul video şi întărit de versurile semnate de ea însăşi. 

Manifestul Luminii a fost lansat de Asociaţia Timişoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii pe data de 16 mai, de Ziua Internaţională a Luminii. Clipul video, tradus în 26 de limbi, evidenţiază metafora luminii din sloganul “Luminează oraşul prin tine”. Una dintre valenţele luminii, ca metaforă, se referă la energia şi forţa creatoare a locuitorilor oraşului, a comunităţilor care pot pune lucrurile în mişcare, dacă lucrează împreună, dar şi speranţa că o societate poate renaşte prin cultură şi umanitate, chiar şi în vremuri de pandemie. 

Imaginile sunt însoţite de versurile poeziei compuse chiar în perioada de izolare de către Kitty O’Meara - “People stayed home”, care a devenit virală în mediul online, impresionând mii de oameni. După publicare, scriitoarea a fost asaltată de solicitări din toată lumea pentru utilizarea versurilor în diferite proiecte. Unul dintre aceste proiecte este Manifestul Luminii, realizat de Asociaţia Timişoara 2021 care are dreptul de utilizare a operei create de Kitty O’Meara exclusiv în acest clip video până la finalul anului 2020.

Mai mult decât atât, autoarea americană a acceptat să devină ambasadoare a manifestului, dorind să contribuie la promovarea proiectului realizat voluntar de către regizorul Tedy Necula pentru Asociaţia Timişoara 2021.

Pentru mine, Kitty O’Meara este unul din oamenii care inspiră prin esenţa mesajului poeziei sale şi am ştiut, de când am citit-o prima dată, că îmi doresc foarte tare să le amplific efectul, printr-o producţie video care să ne poarte semnătura. Ceea ce este senzaţional este că manifestul, tradus în 26 de limbi, va fi vizionat de milioane de oameni”, a declarat regizorul Tedy Necula.

Regizorul manifestului cultural a realizat până în prezent peste 50 de filme documentare care vizează proiecte şi cauze sociale ale unor organizaţii din toată Europa, precum şi cu UNICEF şi Comisia Europeană. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite