Apel către şmecheri: lăsaţi-vă de politică!

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Politica nu mai e ce-a fost. Nu mai asigură imunitate, nu mai e calea sigură spre îmbogăţire fără teamă de lege. Aşa că îi sfătuiesc pe şmecheri să se lase de politică şi să lase locul celor care ar dori să facă ceva pentru această ţară, dar nu prea au avut loc de sforari şi de combinatori. Cum DNA curăţă scena de figurile sinistre ale tranziţiei, sper ca acest lucru să-i descurajeze pe potenţialii imitatori.

Dacă ieşirea din scenă, în cătuşe, a marilor profitori ai tranziţiei româneşti nu face decât să elibereze locurile pentru alţi şmecheri puşi pe căpătuială, nu am făcut nimic. Tocmai de aceea îi sfătuiesc pe cei care vor să se îmbogăţească să aleagă altă cale decât politica. Nu ştiu, să inventeze ceva nemaivăzut, să facă afaceri în privat şi să demonstreze acolo că sunt capabili, orice, dar să lase politica deoparte. E şi spre binele lor. Dar, mai ales, spre binele nostru. Să lase astfel locul celor care nu văd în politică o afacere, ci o modalitate de a servi binelui public, oricât de desuetă ar părea formularea.

E timpul ca în politică să pătrundă oameni care vor să lase în urma loc ceva, altceva decât moşteniri fabuloase familiei şi conturi ascunse. Nu e bine nici pentru familiile profitorilor, până la urmă, să intre în politică, pentru că am văzut şi destule beizadele ajunse alături de părinţi după gratii.

Avem şansa să aducem în fruntea României o nouă categorie de oameni, cu alte gânduri şi cu totul alte intenţii decât cei care defilează în aceste zile la DNA. Să nu ratăm această şansă. Altfel, DNA va secera la nesfârşit pleava, dar România nu se va alege cu nimic decât cu satisfacţia dreptăţii post-factum. 

Avem acum posibilitatea unei înnoiri reale a clasei politice după operaţiunea de igienizare efectuată de DNA şi care se află, chiar în aceste zile, într-o ofensivă spectaculoasă. Să nu rămânem doar cu atât. Locurile goale să nu fie umplute iarăşi de oameni din aceeaşi plămadă, că nu am făcut nimic. Există foarte mulţi români pricepuţi şi dornici să facă ceva pentru ţara lor, numai că nu aveau loc de apucătorii tranziţiei. Acum e momentul să-i încurajăm pe cei care ţin la ţara lor să facă un pas în faţă şi să îşi primească locul meritat. Un loc care înseamnă responsabilitate şi muncă, nu altceva. Avem şansa să aducem în fruntea României o nouă categorie de oameni, cu alte gânduri şi cu totul alte intenţii decât cei care defilează în aceste zile la DNA. Să nu ratăm această şansă. Altfel, DNA va secera la nesfârşit pleava, dar România nu se va alege cu nimic decât cu satisfacţia dreptăţii post-factum. 

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite