Adio PSD! Moartea unui partid care trebuia să se întâmple acum 30 de ani

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
Un partid captiv care s-a bazat pe un electorat captiv iese din scenă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Un partid captiv care s-a bazat pe un electorat captiv iese din scenă FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Trei lovituri în 24 de ore pun capăt parcursului PSD în istoria României de după 1989. Moştenitor direct al PCR, PSD a dovedit o rezistenţă remarcabilă şi o capacitate extraordinară de a reveni după momente grele, dar toate astea s-au sfârşit.

Duminică, jumătate din electoratul românesc a ieşit la vot, într-o mobilizare fără precedent. Oamenii au fost convinşi că trebuie să lupte pentru ca România să nu fie târâtă fără speranţă în abisul pe care îl pregăteau Dragnea şi apropiaţii săi.

Votul la europarlamentare a fost devastator. Românii vor să fie europeni. Românii nu au căzut în propaganda naţional-comunistă a PSD. Românii vor dreptate, românii s-au săturat să fie furaţi de cei care îi conduc.

Votul la referendum a fost un tsunami pentru PSD. Liviu Dragnea nu a crezut că un referendum pe teme de justiţie poate aduce 40% dintre români la vot, dar s-a întâmplat.

Luni, 27 mai, justiţia s-a pronunţat.

În urma lui Liviu Dragnea rămâne ceea ce cu mare plăcere spunea: nimic. PSD a ajuns doar un grup de oameni care a plecat la furat şi a rămas fără şeful pe care a pus mâna potera.

Dar PSD nu e o victimă! PSD a fost complice! PSD nu a zis nimic când Liviu Dragnea le-a arătat calea. Când premierii partidului au fost executaţi unul după altul pentru că nu îi mai plăcea şeful, nu a existat opoziţe. Puţinii cârcotaşi au fost eliminaţi rapid cu votul colegilor lor. Partidul s-a complăcut să se transforme într-o organizaţie de slugi dintre cele mai laşe. Stăpânul le-a dat unora un os de ros. Dar puterea a ţinut-o întotdeauna pentru el.

PSD a participat cu voluptate la spectacolul violenţelor din 10 august. Le-a plăcut să râdă şi să-i înjure pe bărbaţii, femeile şi tinerii agresaţi, bătuţi, luaţi pe sus. PSD a intoxicat nu numai cu gaze de luptă, dar şi printr-o odioasă reţea de dezinformare şi mistificare a realităţii. Oamenii din stradă nu erau nişte protestatari, ziceau propagandiştii partidului, ci un grup constituit în afara ţării care urma să dea o lovitură de stat. PSD a utilizat instituţiile statului pentru represiune organizată şi membrii de partid cu funcţii mai mari sau mai mici au acceptat să fie părtaşi.

PSD a vrut să pună justiţia în slujba partidului. Şi a fost foarte aproape să reuşească. PSD a a folosit tot arsenalul de propagandă moştenit de la bătrânii comunişti pentru a perverti democraţia în România, pentru a se întoarce la vremurile de dinainte la care a tânjit întotdeauna. PSD a considerat că omul este bun doar să fie manipulat şi dresat cu o sută de lei în plus la pensie sau la salariu.

PSD a urât inteligenţa şi valoarea umană. A avut nevoie numai de mincinoşi lugubri, de incompetenţi totali, de demagogi fără ruşine, de impostori cu diplome de doctori. PSD a guvernat cu analfabeţii şi a crezut că merge.

Românii nu sunt însă proştii pe care i-a vrut PSD. Românii cred în valori şi în munca cinstită. Românii nu sunt anti-europeni şi nu vor să fie scoşi din Europa pentru ca guvernarea PSD să fure liniştită. Românii ştiu de ce nu se fac autostrăzi, căi ferate, spitale, şcoli. Românii ştiu că PSD a crescut salariile şi pensiile pe datoria pe care o vor plătii generaţiile care vin. 

Dancilă şi restul n-au decât să se bată pentru succesiune cât vor. PSD e rece.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite