România Curată

Cînd Mircia Gutău a fost arestat şi apoi condamnat pentru corupţie, votanţii s-au strîns şi au protestat. Mai mulţi comentatori, printre care şi eu, au deplîns la vremea aceea lipsa de cultură civică a votanţilor. Vezi însă că trebuie să le cerem scuze, şi lor, lui, că oamenii se pare că l-au apărat pe bună dreptate.

Klaus Iohannis a făcut ce a putut într-o situaţie de toată jena, a vorbit despre România ca şi cum ar fi un stat european normal, după ce, în trecut, a greşit grav comparându-ne cu Polonia în faţa presei europene. La fel a făcut şi preşedintele Jean-Claude Juncker, când a dat impresia că mai putem fi încă membri egali în UE şi a subliniat că e necesar un consens pentru statul de drept.

Dacă până în prezent politicile sanitare din ţara noastră s-au construit plecând de la indicatori de sănătate strict cantitativi, precum rata mortalităţii sau morbiditatea, proiectul VALUEMED pune în prim-plan eficacitatea intervenţiilor medicale în raport cu fondurile disponibile, precum şi cu anii de viaţă de calitate câştigaţi de pacienţi, acestea fiind stabilite în funcţie de nevoile şi preferinţele de trai ale populaţiei.

Vezi mai multe