Doctorii unei clinici de înfrumuseţare din Bucureşti, reclamaţi că ar practica medicina într-un coafor din Suceava

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colegiul Medicilor Suceava a depus o plângere la Poliţie pe numele unei clinici de înfrumuseţare din Bucureşti, pe motiv că ar acorda servicii medicale, de tipul injectării pomeţilor sau a buzelor cu acid hialuronic, într-un coafor din Suceava. Clinica susţine că este recomandată de Bianca Drăguşanu. Vedeta apare pe afişele de promovare.

Colegiul Medicilor din Suceava a sesizat Poliţia, după ce a fost informat cu privire la campania de publicitate pe care o desfăşoară Clinica Swiss – EstetiX din Bucureşti, în mediul on-line.

În anunţurile publicate pe pagina de Facebook a coaforului Beauty Boutique din Suceava se arată că reprezentanţii clinicii oferă, la Suceava, servicii medicale de înfrumuseţare, cum ar fi mărirea buzelor cu acid hialuronic, lipoliză, ştergerea ridurilor şi „terapia vampir”.

Un reporter „Adevărul” s-a dat drept potenţial client al clinicii şi a încercat să îşi facă o programare pentru injectarea buzelor cu acid hialuronic. În discuţia telefonică, reprezentanţii unităţii medicale au spus că vor veni la Suceava pe 25 februarie. Reporterul a insistat să afle numele medicului care va efectua procedurile medicale şi i s-a comunicat că acest detaliu nu a fost stabilit încă. În plus, clienţii care se programează află ulterior locul unde se efectuează procedura printr-un sms.

După ce a devenit mai insistent, reprezentanţii Clinicii i-au transmis reporterului sub acoperire un mesaj prin care l-au informat că vin la Suceava doar ca să îşi prezinte ofertele şi serviciile medicale şi că cei interesaţi trebuie să vină la Bucureşti ca să facă procedurile.

Reporterul a luat legătura şi cu reprezentanţii coaforului Beauty Boutique, care au transmis că echipa medicală de la Swiss – EstetiX vine în salonul de la Suceava o dată pe lună şi că face toate procedurile medicale, cu excepţia celor chirurgicale. Reprezentanţii coaforului ne-au spus că nu fac decât să pună la dispoziţie spaţiul pentru personalul clinicii.

Preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava, Sorin Hâncu, acuză clinica de „practici nelegale”.

El ne-a declarat că serviciile oferite de clinică trebuie avizate conform legislaţiei în vigoare.

Colegiul Medicilor din Suceava transmite că practicarea medicinei se poate face doar în cadrul unităţilor medico-sanitare autorizate de către Ministerul Sănătăţii - unităţi spitaliceşti, sau, pentru cele de ambulatoriu - avizate de către Colegiul Medicilor din România şi autorizate/înregistrate de către direcţiile de sănătate publică judeţene.

„În aceste condiţii, precizăm că nu avem cunoştinţă despre medicii care vor practica tehnicile medicale descrise în reclame, locaţia aferentă (care trebuie, de asemenea, să deţină avize/autorizaţii), precum si îndeplinirea tuturor condiţiilor necesare desfăşurării unei activităţi medicale. Totodată, vă mai aducem la cunoştină că  au remis o sesizare şi către Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava, privind practica nelegala, conf. art. 392 al.2 din Legea nr. 95/2006, republicată”, ne-a declarat Sorin Hâncu, preşedintele Colegiului Medicilor din Suceava.

Potrivit campaniei de publicitate pe care o desfăşoară în mediul on – line, clinica Swiss – EstetiX se deplasează în mai multe multe oraşe ale ţării, dar şi în străinătate. Pe 19 şi 20 februarie va ajunge la Timişoara şi la Arad.

Reporterul „Adevărul”  a încercat să ia legătura şi oficial cu reprezentanţii clinicii din Bucureşti. Nu a primit însă nici un răspuns la e-mailul transmis pe 14 februarie.